News:

Omogućen je pristup forumu TAPATALK-om

Main Menu

Januar 2014.

Started by Cirius, January 01, 2014, 03:01:31

Previous topic - Next topic

prenka

Jaka kisa i grmljavina u glavnom gradu: 07: Jugoistocni vjetar toliko jak da se u ulaz zgrade cuje dobro poznati Huk kad su jaki vjetrovi iz pravca juga i istooka

Krivi

Kakav nenormalan pljusak trenutno u Baru! Izuzetno jaka kiša, s gradom i grmljavinom, mnogo litara je palo noćas..
GGMU!

SnowHunter

Fenomenalni padavinski dan je iza nas.  :109: Sve stanice izuzev Tivta su imale rekordne padavine u ovom mjesecu, Cetinje je sa fantastičnih 230mm u ovom mjesecu ukupno već na 635mm!

Iako je noćašnja sondaža pokazala vrlo visoke temperature na 850hPa (Beograd +5.6°C, Zadar +5.4°C, Zagreb +5.0°C, nulta izoterma je bila tek na oko 2200m) obilne padavine su sniježnu granicu tokom noći spuštale sve do 1400mnm. Jutros Žabljak mjeri 2cm snijega, a ovo su jutarnje slike s Bjelasice. U donjem dijelu do 5cm snijega:

Zato gornji dio u zoni 1800mnm izgleda odlično  :105:, stepenice na izlazu žičare zatrpane, kitina žestoko savila šumu - konačno jedna prava planinska trpačina s juga...  :79: :79: :109:

S obzirom na količinu padavina (u visokim planinama od 50mm naviše) zone iznad 2000m su vjerovatno pokupile i do pola metra novog snijega. Konačno!  :116:

Miloš

Ogromna kiša u CG pala juče, šteta što ne rade AMS pa nismo mogli to uživo da pratimo. Ovaj januar će nadoknaditi sa padavinama zaostatak od prošlog decembra.
To ne važi i za Srbiju, ovamo rekordno malo padavina. Januar će biti još sušniji od decembra. U prvih 20 dana u Beogradu 2mm. Razlika je u tome što u Crnoj Gori najveće padavine donose južna strujanja, a u Srbiji je južno strujanje (košava) najveći neprijatelj padavinama.

Стенли

Bas ogromna kisa u Danilovgradu, ne patise

Južina

Ovamo se potpuno razvedrilo.

Bura

Proradile AMS, ipak bez Ulcinja.

U Baru sada oblačno i vjetrovito. T 15.9°C.
Tokom noći je bilo jakih pljuskova, oko 2:30h bilo i krupnijeg gráda.
Bolje gram nafake no kilo mozga.

pg

Velika kisa pala u vecem dijelu CG.Posebno na Cetinju
U Podgorici sinoc bilo bas jakih pljuskova sto potvrdjuje i AMS.Trenutno pada jaka kisa T 11.1C
10.02.2012
11.02.2012
12.02.2012

Mađo

Zbog sinoćnjeg nevremena mi smo ovamo bez struje.Oko 2 ure poponoći je bilo tako snažno nevrijeme sa krupnijem grâdom da je to nenormalno,mislio sam polomiće mi kola.  :01:
Inače, i dalje je južina i nevrijeme, kiše je palo upola manje no u Cetinje ali zato vjetar ubija.Palo je 108,2 mm do 7 časova.
T 9.2°

Fraka

Sjajan padavinski dan dolje  :109:

Posebno sam odusevljen obilnim snijegom u planinama  :105: :79:

Ovamo fenomenalnih 14.6 stepeni.

Miloš

Konvektivne padavine ozbiljno spuštaju sniježnu granicu, to sam negdje ranije objašnjavao zašto. I pored temperature slobodne atmosfere na 850mb koju modeli vide u dubokom plusu, jutros je čak i u Kolašinu u dva termina zabilježena susnježica i temperatura koja se spustila do 1°C. Što znači da je snijega ponegdje bilo i ispod 1000mnv. Ali sa slabljenjem i prestankom padavina, odmah kreće nagli skok temperature, pa evo ga Kolašin na 9°C sad.

EagleS

The absence of evidence is not the evidence of absence

Yeti

Kakav gràd preo Trubjele,to je prizor!Nebo se otvorilo...
Listen to me carefully,I shall say this only once

NK sve ce biti dobro

Nk povremeno se smjenjuju slaba kisa i jaki pljuskovi, tako cio dan/
Sutjeska je naša dika, to je snaga pobjednika,
volimo vas mi smo s vama, vi ste radost Nikšićana!

prenka

Nevjerovatan grad i jugovina trenutno na Cetinju . Ovo je karambol ,automobili. :32: ce pretrpjeti veliku stetu  :07:

Стенли

U Danilovgradu, umjeren vjetar i pljuskovi.. au :106:

Nikola

Dolazi jedan jak Cb sa Jadrana,ni da je ljetnje popodne ne bi vise munja bilo,od jutros oko 1h do 7-8h neprestalno je svitkalo,grmljelo i pljustalo.

sanjin

Jak vjetar, kisa stala, T u porastu.

Стенли

Fraka

Pljusti dobro kisa na jugu.. vjerujem da snijezna granica nije preko 1400 metara.. neka potraje to da ga dobro nabapa gore  :11:

U Beograd jednocifrena temperatura, jedva  :119: :119: :119:

9.3 stepena  :54:

sanjin

Pa jes, nek pada gore da se skijaju vukovi i medjedi.

Grmljavina i kisa.

pg

Quote from: sanjin on January 20, 2014, 22:11:47

Grmljavina i kisa.
:05: :05:
Kisa i grmljavina T 9.8C
10.02.2012
11.02.2012
12.02.2012

Južina

Grmljavina i kisa.

Upravo to.
Ovamo oblačno bez padavina.

Rade

Evo ponovo kiše u pg...

Molim nekog da javi ako bude znao granicu snijega!

Mađo

A nema ti toga gore više. Šljegli su međedi po Podgorici i po Primorju i mrze snijeg najviše na svijet.Znam ih. Ihh.  :16:
No dobro to.Pada kiša i grmi. T 3.0° samo i čekam snijeg.  :11:  :105: