News:

Omogućen je pristup forumu TAPATALK-om

Main Menu

Decembar 2013.

Started by Cirius, November 30, 2013, 23:56:24

Previous topic - Next topic

SnowHunter

Da li će Podgorica uhvatiti treći uzastopni mrazni dan?  :78: Bio bi to rekord u ovoj kalendarskoj godini. Osim prethodna dva dana imali smo dva vezana mrazna dana i u februaru (10. i 11). Evo statistike najdužih nizova mraznih dana u Podgorici od 1949.godine:

Da dodam još i graf sa kretanjem Tsr - četvrtog decembra PG je nakratko ''navratila'' u zonu hladno, juče se opet vratila u normalu:

scepo

skener

Svakako jedna od rijetkih situacija da je PG hladnija od Zb narocito kad je Tmin u pitanju, ali za to je zasluzan istocni vjetar koji duva na Zb

Treci uzastopni mrazni dan u Pg  -0.5 C, dok je  Zb jutros cak u plusu 0.8 C...slicna situacija je i u Srbiji gdje je Kopaonik sa 0 stepeni jedno od najtoplijih mjesta jutros

sanjin

Sunce zaslo za oblake. T 5

Fraka

Slab do umjeren snijeg poceo da pada u Bg.. iako je T2m bila 3 stepena..
Vidjecemo koliko ce biti padavina i da li ce se formirati pokrivac.. Ne bi trebalo da bude problema, jer je zemlja skoro pa smrznuta vec danima.

SnowHunter

Djole

fino fino,steta sto je bas mokar....trebace mu vremena da se primi...

Fraka

Suv je Djole, kao barut, samo sto je T2m bila visoka, ali evo sad skoro jak snijeg kod mene i pocinje da se vata svuda.

Djole

odje na miljakovcu od pocetka pada umjerenim intezitetom,i sve je suvo bilo i tek je sad poceo da se prima po krovovima

Fraka

Steta sto T nije malo niza.. inace pada kao lud...

prenka

Malo do umjereno oblacno T 9 c.  kad pocinju padavine na sjeveru veceras ? Krecem kolima na put za Srbiju pa me zanima situacija ? Unaprijed zahvalan

Nikola

Quote from: prenka on December 06, 2013, 16:15:13
Malo do umjereno oblacno T 9 c.  kad pocinju padavine na sjeveru veceras ? Krecem kolima na put za Srbiju pa me zanima situacija ? Unaprijed zahvalan
Za uru-dvije snijeg ce na sjeveru,mada mislim da ce padavine biti u vidu fronta i nece biti dugotrajne.

T oko 8c ima vedrine.

mecava

Ovdje je bila pocela kisa sad vec pada slab snijeg.

Nikola

Potpuno je oblacno pa je i T visa,u Pv dobro snijezi i Kl ima prve mjerljive mm,opet znatno manje padavina od ocekivanih.

NK sve ce biti dobro

NK slaba do malo vise slaba kisa
Sutjeska je naša dika, to je snaga pobjednika,
volimo vas mi smo s vama, vi ste radost Nikšićana!

sanjin

Od padavina ni traga ni glasa.

boka

albatros_mne

Slaba kisa uz pojacan sjever. Je li moguce da ovo nije snijeg u NK? :78:

Veljonk

Quote from: albatros_mne on December 06, 2013, 22:58:36
Slaba kisa uz pojacan sjever. Je li moguce da ovo nije snijeg u NK? :78:

Moguće i večeras je to sve sto se tiče padavina bar mislim kad je nk u pitanju
AUTOMATSKA METEOROLOŠKA STANICA KLIČEVO , NIKŠIĆ

http://www.pljusak.com/klicevo/index.htm

Gaston

Neki jad pada i na Studeno:

Krivi

Kiša uz umjeren sjeverac.
GGMU!

prenka

Quote from: nikolA on December 06, 2013, 16:25:40
Quote from: prenka on December 06, 2013, 16:15:13
Za uru-dvije snijeg ce na sjeveru,mada mislim da ce padavine biti u vidu fronta i nece biti dugotrajne.

T oko 8c ima vedrine.
hvala Nikola upravo je tako i bilo na putu ,gdje je samo na dionici od mioske do mojkovca bilo malo jaceg snijega dok je do granice samo provijavao .u srbiji je vec bio prosao nalet padavina.trenutno u beogradu T -1 i vedro

niksicki

Vidi se da je veoma malo snijega bilo sinoc po Vojniku,Goliju,Vucje...Odje nista,cekamo Nikoljdan  :64:

niksicki

Maloprije vidjeh auto savnickih tabli,3,4 cm snijega na njega :)

Mađo

Vedro i studeno uz slab do umjeren śever.
T 3.4° uz 33% vlage.Tačka rosišta čak na -12°  :01: