News:

Omogućen je pristup forumu TAPATALK-om

Main Menu

Decembar 2013.

Started by Cirius, November 30, 2013, 23:56:24

Previous topic - Next topic

Nikola

:109: za podatke SH,veoma znacajni postovi,skoro sve kopiram i cuvam za sebe.

Fraka

SH kao i vazda cus  :109:

U Bg -1.2 stepena, pada slaba rosulja koja se ledi u dodiru sa predmetima.. tako da je sve sem tla oblozeno tankim slojem leda.

Djole

upravo tako fraka,zacudih se sad kad izadjoh kuce da prosetam,tacno se na auto vidi kako je pala tako je i ostala :D

Nikola

:103:  ni jedan model za danas nije davao kisu,vec pola sata slaba kisa.

Mađo

Takođe, slaba kiša.T 4.7° iz anticiklona  :120: Pritisak 930 mb.

Djole

u beograd -1 sa sipecom kisom,a zanimljivo da u valjevu na 0 pada slab snijeg :)

Стенли

Ja cu jos malo put Danilovgrada, rekose mi da tamo pada od rano jutros slaba kisica i da je hladno.. Iznenadilo malo ovo vrijeme  :64:

sanjin

Dobio sam informaciju da je jutros padao slab snijeg na Kučkim Koritima. Valjda bi trebalo da je plus po visini.  :78:

SnowHunter

Pomalo neočekivano vrijeme danas... Oblačno, na Primorju i u zaleđu ne baš zanemarljive padavine (Herceg Novi 8mm, Tivat, Budva i Cetinje po 4mm). U Beogradu poprašio snijeg:

Konačno su proradile web kamere sa Bjelasice  :109: Za sada je sniježno stanje prilično loše, ali duga je zima...

Fraka

Moram reci da je gotova prognoza EC, vec danima davala oko par mm padavina bas za ovaj period...  Iako sam ja mislio da je to neka greska  :03:
Ko je ulazio na yr.no mogao je to da vidi...

U Bg ne znam, pada nesto veoma sitno.. rosulja.. T -0.0

SnowHunter

Prva ''polovina'' decembra je protekla sa vrlo malo padavina. Najviše opet na Cetinju - 23mm, ali generalno palo je tek nekih 10-ak % od višegodišnjeg prosjeka u centralnim i južnim krajevima, dok je na sjeveru taj procenat viši i iznosi ponegdje i preko 20%. U Podgorici u prvih 15 dana decembra tek 10.3mm padavina, to je 9.6% prosjeka. Slijedi graf sa podgoričkim padavinama u prvom dijelu decembra od 1949. do danas:

Sa grafa se vidi da ovako sušno vrijeme u decembru nije ništa neuobičajeno, čak u četiri godine uopšte nije ni bilo padavina. Takođe, ne postoji neka veza sa tim koliko će nastavak zime biti hladan i sniježan, nekih godina poslije sušnog prvog dijela decembra slijedile su legendarne zime (1954, 1985), a nekih ''očajne'' (1990, 2001)...

Rade

Danas sam sa dva prijatelja bio na Hum Oraovski, gore na pola puta je počeo da pada snijeg, ali nije dugo trajalo ;)

sanjin

Данашњи поглед на Рожаје

Стенли

Хладно у Даниловграду, велика влажност ваздуха..и изузетно густа магла.

Ајмо ЛАВИЦЕ! 

Стенли

Dunulo malo vjetra.. magla se razisla, sada vec dosta ljepse vrijeme.. vedro  :109:

SnowHunter

Prvih 15 dana decembra je na ovim prostorima proteklo u vremenu hladnijem od višegodišnjeg prosjeka. To će se lijepo vidjeti na grafu Beograda, koji ima 120-godišnji niz meteo mjerenja:

Žabljak, Pljevlja, Andrijevica i Plav i dalje imaju sve mrazne dane u ovom mjesecu - njih 16, vidjećemo do kada će ovaj niz trajati. Inače sam niz mraznih dana je duži jer kreće još od kraja novembra i trenutno iznosi: Žabljak 23, Pljevlja, Andrijevica i Plav - 21.

Današnja slika s Bjelasice:

prenka

Vedro i vjetrovito u glavnom gradu .T 12 C  vjetar 4.2 m/s sjeveroistocni

SnowHunter

Toplo na jugu danas. Podgorički maksimalac je preko 4°C viši od prosjeka za današnji dan:

Na sjeveru, Žabljaku je za 1°C izmakao ledeni dan (Tmax<0°C). Za sada u novembru i decembru Žabljak broji 8 ledenih dana, prosjek broja ovih dana u novembru i decembru za period 1958-1984 iznosi 11. Ovako je danas izgledala Crna Gora iz satelita:

NK sve ce biti dobro

Pretezno vedro, umjeren do jak vjetar.
Sutjeska je naša dika, to je snaga pobjednika,
volimo vas mi smo s vama, vi ste radost Nikšićana!

sanjin

Никшић 4 степена, а ПГ 1.5. Бар чак 11.5. Вјетар је кривац, наравно.

Stoyo

Malo smo za vikend setali Sinjavinskom povrsi, od Lipova do katuna na Ruzici...Evo stanja snijega gore. Omeo ga je vjetar sa vrhova, u dolinama se gazi 40-60cm...

Mađo

Bravo Stojo, svaka čast, fala ti na fotkama !   :109: :03:
-----
Sunčano i "toplo", T 8.9°

Bura

U Baru je za manje od dva sata temperatura pala za 8°, lijepo izgleda grafik temperature. :60: I idalje pada... Tako ti je to kad se bura smiri!
Bolje gram nafake no kilo mozga.

SnowHunter

Prelijepe fotografije sa Sinjajevine, posebno zadnja!  :109: :109: :109:

Da ne bi slučaj Žabljaka od prije neki dan ostao usamljen pobrinula se Kredarica. Naime, temperatura rosišta se pod Triglavom danas spustila na -36°C, a vlažnost u 13h pala na svega 3.7%!!! Zavižan, najviša meteo stanica u Hrvatskoj na 1594mnm, danas je mjerio maksimalnu temperaturu od čak 13.1°C, što je 13°C više od prosjeka i 3.1°C više od prethodnog all-time datumskog maksimuma.

Transmat

Bravo Stoyo. Mora da ste uživali, na onako suncan dan. Ova zadnja slika đe Neno je nevjerovatno ispala. Mora da je slikao Boris..  Doktor je za fotografiju.