News:

Koristeći Profile, Modify profile i Look and Layout možete promijeniti izgled foruma, odnosno izabrati neku drugu temu.

Main Menu

Novembar 2013.

Started by Miloš, October 26, 2013, 09:39:32

Previous topic - Next topic

Djole

ima li kakve sanse za koju pahulju u beograd?izvinite za off :D

petar

Quote from: Djole on November 21, 2013, 11:16:02
ima li kakve sanse za koju pahulju u beograd?izvinite za off :D
ima velikih sansi

Fraka

Za Beograd i EC i GFS crtaju pravu Novembarsku trpaonu. Necu bit tamo, malo mi zao al nema veze. Zanimljivo je da se daju neke konvektivne padavine blizu obale.. to vide oba modela... konacno nesto zanimljivo

petar

Koliko vidim ETA daje neku susnjezicu za Podgoricu tokom utorka, da li neko iskusniji moze reci nesto vise o tome

Fraka

Tesko je reci bilo sto drugo sem da je to malo vjerovatno iz mnogo razloga.. no ako udje u 48 sati sve to, nemas brige, bice detaljno objasnjeno

Nikola

Gfs 06 Z produzava padavine i tokom utorka ali nista prije nedelje za preciznije,za sjever se odmah moze prognozirati snijeg kao i za predjele preko 500mnv.

Fraka

Dubok je ovo minus po visini. Moze bit svasta...

JovanK

Bogami će dobro da zahladni . . .Biće svašta . . .

Djole

znaci meni sledi uzivancija naredni vikend :)

Dzoni

Za Podgoricu,na osnovu stecenog iskustva, nema sanse jer nece biti padavina,presusice od sjeverca a i prizemlje je toplo,sve da ima padavina.
Zato Niksic moze vidjeti malo pahulja,ali opet nema ni tu neke znacajne kolicine,bar sad gledajuci. Mozda se nesto promijeni.

Krivi

Pustite snijegove, konačno stiže ozbiljno zahlađenje, prava zima.
GGMU!

Dado

nema nk sanse dok je sjevernog vjetra, bitno je da je tu prvo jace zahladjenje  :03:

Dzoni

Zato sam i rekao "da vidi koju pahulju" naravno da od ozbiljnije akcije nema nista.

scepo

Ec 12z bas dosta ublazio ovo zahladjenje  :56:

Nikola

Jeste ublazio zahladjenje jer je produzio paravine.

scepo

Ipak cemo jos pricekat za prvi zimski udar  :55:

Cirius

Malo pomjeranje prodora prema zapadu, u ovom novom EC 12 z, znatno ublažava pominjano zahlađenje ... ali to je jedan izlaz, moguće da će biti rehabilitacije ujutro.
U međuvremenu, gfs 12 z zadržava hladniji scenario, dok njemački GME/DWD 12 z daje najhladniju varijantu. Ostali modeli su uglavnom u opsegu između ovih pomenutih.

Fraka

Nije meni los ni ec iako je topliji. Kvalitetna porcija snijega bi to bila u visim krajevima.

Danilovgrad

Pozdrav forumašima. Vidim žešće zaBG, a ja sjutra hitam tamo  :15:

Nikola

Pecat na GFS 18 Z ! U utorak bi bilo N vjetra ali i snijega u ZB ravnici,pokrivaca tesko.

sanjin

Стенли

Taman da i ja napisem preduhitri me Nikolaa.. Svidja mi se ovaj izlaz GFS-a.  :112:

Evo link sajta, za sanjinog: http://www.meteociel.fr/modeles/gfse_cartes.php?ech=42&code=0&mode=0

sanjin

Svi znamo da je sjeverac smrt za snijeg u PG, tako da nemojte padat u euforiju. Uostalom, ovo je ipak GFS koji se u većini slučajeva prikloni EC-u.