News:

Omogućen je pristup forumu TAPATALK-om

Main Menu

Jul 2013

Started by pg, July 01, 2013, 16:07:29

Previous topic - Next topic

Nikola

:01: :29: koje padavine na Zabljaku danas  :36: ne bih ni vidio da me nije zainteresovao tako nagli pad T.

Nikola

Blade Runner

Quote from: nikolA on July 07, 2013, 19:33:18
Grmi,kisa.

Sličan razvoj kao juče, front kiše i grmljavine koji prelazi preko Dečića prema jezeru, samo što ga njega uporedi prati još jedan. Usulo je dobro iznad Zagoriča prije par minuta a evo ga sad i ovamo...

Mađo

Slaba kiša, zabilježila stanica. T 19.1°

Inače, i narednija par dana će bit dobrih uslova za popodnevnu/večernju nestabilnost.

Miloš

Žabljak 55mm, koja kiša!  :105:

U Beogradu bilo slabe kiše i grmljavine, palo je 0.3mm, ovamo ni ne može da padne više od toga.  :02:
Ipak je zanimljiv bio dolazak Cb-a:

Mađo

63 mm kiše na Žabljak izmjereno jutros.  :109:
U ostalim mjestima po śeveru je bilo isto lijepe kiše.

vanja

u podgorici umjereno oblacno, sa sjevero zapadne strane, od pipera crni oblaci odakle se cuje potmula grmljavina...dako zakacimo kakav pljusak, sparno je napolje T 34c

Južina

Trenutno poplava ovamo, nevjerovatan pljusak.

Evo sad prestade, da je nastavilo onakvim tempom plivali bi.

pg

Nestala je bila struja u mom dijelu grada.Jedan jak grom je puknuo prije 15-tak minuta sve se zatreslo T 33.9C
10.02.2012
11.02.2012
12.02.2012

prenka

Aktivirala se Crna Gora  :17:              

milos555

Jak pljusak, sjajno osvježenje  :105:

Fraka

Samo da koja oluja ne dovati Bg da poletim s mirom u 20 do 7  :67:

Nikola

U reonu Novo Selo - Lazine bilo je grada.

Sa NE dolaze razvoji,konacno jaca kisa.

Blade Runner

Kako se lome struje iz dva različita oblaka, tačno ispred moje terase :105:

prenka

Quote from: Fraka on July 08, 2013, 16:03:05
Samo da koja oluja ne dovati Bg da poletim s mirom u 20 do 7  :67:
Pa bogomi Fraka vise bih se brinuo za slijecanje  :52:    Oblacno ,sa Kuckih strana iz pravca sjeveroistoka se crni dobro

Blade Runner

U 20 do 7 Fraka polijeće... ali za Tivat :122:

zec

Današnji oblaci su u Srbiji bili fascinantni. Toliko maksimalnih odraza na kompozitnom i 70dBZ na beogradskom radaru. Jedan maksimalac je pogodio i Paraćin gde je za kratko vreme palo 42.7 mm kiše uz olujni vetar. Intenzitet je dostizao 447.48 mm/h. Jedan od tih silovitih Cb-a je čučao samo 30 km istočno odavde, pomerio se tek kada je oslabio. Nisam mogao da verujem da je toliko dugo stajao u mestu. :ljuta: Sačuvao sam samo dve radarske slike od danas. :( Srbiju ovih dana praše vrlo jake oluje. Narednih dana bez bitnije promene uz ovo "ukleto" strujanje.

JovanK

Oblači se i grmi, brzo će kisa . . .
sparno :06:

pg

Grmljavina i velika sparina  :06:Temperatura 31.3C
10.02.2012
11.02.2012
12.02.2012

zec

Jučerašnje nevreme u Paraćinu. Od sredine snimka je najzanimljivije. http://www.youtube.com/watch?v=dzGEwdgkLpY  :36:

Transmat

bas gadno nevrijeme. vjetar je reklo bi se bio veoma jak! vidi se kako nosi kišu.
ko se slucajno zatekao na otvorenom , utukao ga je grad i vjetar..

Mađo

Kod mene danas oko 4 ure popodne je bilo lijepe kiše.
-----
Svježe, T 13.5°

zec

Danas sam ceo dan bio napolju i nisam uopšte pogledao radarski snimak, iako sam ulazio na net da vidim šta ima. Inače pala je ogromna količina kiše uz olujni vetar i  grad veličine klikera. Kosmaj je izgleda pogodio krupan grad, jer su se videla zrna u letu. Grmljavina je neprestana. Samo par km jugozapadnije je strašno nevreme bilo. Gledao sam kako je vetar savijao ogromna stabla u tom pravcu, a u letu se video grad. Grmljavina je sva prigušena bila iz tog pravca - pravi downburst! Evo dve slike iz tog pravca i jedna sa severa.

Miloš

U Beogradu juče zanimljivo popodne, bilo jako lijepih oblaka i dosta grmljavine, ali opet ništa od kiše...

Fraka

I juce i prekjuce okolo 4 ure je bio po jedan mali pljusak u Kotor... moze bit da ce i danas... sparina je