News:

Koristeći Profile, Modify profile i Look and Layout možete promijeniti izgled foruma, odnosno izabrati neku drugu temu.

Main Menu

Jul 2013

Started by pg, July 01, 2013, 16:07:29

Previous topic - Next topic

Fraka

Dobro je more danas bilo.. fresko ali dobro. Mozda jos stepen toplije i idealno.
31.7 je Tmax Luke Kotor .. par zadnjih dana je drzavna stanica biljezila nesto vece maximume...

Miloš

Ponegdje solidne padavine danas:

Pljevlja 18mm
Nikšić 8mm
Žabljak 1mm
Kolašin 0.1mm

mareeram

@ Milos

Jel padalo na Durmitoru kisa sta mislis?

Jedva cekam drugi vikend avgusta da idem na Durmitor!!  :08: :03:

Prosle godine sam isao na Bobotov Kuk, nije bilo vode uopste, susno leto, sad ce izgleda biti drugacije...ali necu na Bobota idem laganije nesto...da uzivam malo.. :101: :101:

Miloš

Quote from: mareeram on July 19, 2013, 20:22:43
@ Milos

Jel padalo na Durmitoru kisa sta mislis?

Trebalo bi da jeste, Žabljak je bilježio solidne padavine nakon 20h.

Bole-PG

Bar uvijek brzo grije ali i ohladi.Mada petrovac je najveca laz da je 23 C bila temperatura,koja stoji sigurno vec par dana
Podgorice grade moj!!!

Blade Runner

Quote from: mareeram on July 19, 2013, 20:22:43
Jedva cekam drugi vikend avgusta da idem na Durmitor!!  :08: :03:

Prosle godine sam isao na Bobotov Kuk, nije bilo vode uopste, susno leto, sad ce izgleda biti drugacije...ali necu na Bobota idem laganije nesto...da uzivam malo.. :101: :101:

Toplo ti preporučujem Prutaš i Škrčka jezera, uživanje će biti maksimalno :45: Kačio sam fotografije od prošlog vikenda na temi za planine i snijeg...

Za sjeverne strane, Mali Međed i Obla glava, mada to u zavisnosti da li će okopniti na nekim djelovima do 10.avgusta.

mareeram

@ Blade Runner

Isao sam Prutas i Skrku  :03:...jednom sam cak prosao i ceo kanjon Susice do Nedajnog, gde retko ko ide..

Sad cu na Savin Kuk jedan dan, bice velika grupa, a na Crvenu Gredu drugi, Savin Kuk nisam bio nikad, a Crvena Greda mi je laganica, i prelepa je..  :03:

Hvala na savetima..  :03:

mecava

Velika kisa je pala ovde.  :03:

Blade Runner

@ mareeram
Kad je već Savin Kuk u planu, onda sa njim povežite i Šljeme :03:

Zagrmjelo nekoliko puta prema Kučima ali će ostati samo na tome.

Blade Runner

Ili ipak neće? :78:
Opet je zagrmjelo iz Kuča, a i vjetar se razduvao...

Miloš

Vidim da je ipak nešto kiše stiglo i do Podgorice, 2mm bilježi AMS večeras, mada ne vjerujem da može da se spusti išta do ovamo.
Ozbiljnije kiše je danas bilo samo u BP, 13mm.

Cirius

Bio je jedan pljusak sad, i to čim su razvoji umjesto od Pipera počeli da stižu dijelom iz Bjelopavlića   :120:  malo zapadnih strujanja i eto nestabilnosti u Kazanu   :83:  viđećemo koliko to iznosi po ams. S obzirom da je 20. jul, svaki mm je dobar. 
Btw, ovaj jul nije bio loš, vjerujem da će ponovo avgust biti znatno gori, kao što je često bio posljednjih godina   :46:

Miloš

Avgust je već nekoliko godina za redom najnepodnošljiviji mjesec, i po pitanju temperatura i padavina. Ciriuse, taj niz mora kad-tad da se prekine. Vjerujem da se neki od vas sjećaju recimo avgusta 2006. koji je u Baru imao 15-ak dana sa padavinama i preko 200mm kiše.

mareeram

Evo u BG je Jul za sada najgori ove godine..gori je i od Juna protekle godine..

pg

Dobar pljusak kod delte bio oko 8.Kad dodjoh kuci rekose mi da je samo malo poprskalo  :23:
10.02.2012
11.02.2012
12.02.2012

pg

Oblacno i sparno T 35.8C  :06:
10.02.2012
11.02.2012
12.02.2012

vanja

slaba kiša u ®afailoviće. pretežno je vedro ali po okolnih brda se drže tamni oblaci i jedan malecni se otvorio baš iznad mene. voda je danas odlična za razliku od prošlih dana kada se skoro niko nije ni kupao. plaža puna. suncobran i dvije ležaljke 5€.

Послато са GT-I9100 користећи Тапаток 2

Mađo

Jaka kiša uz jakô sunce  :06: :07:

T 23.4°

Blade Runner

Grmi iza Dečića, prema Albaniji...

Miloš

Gomilaju se neki oblaci nad Rumijom i Sutormanom, Cb je iznad Skadarskog jezera. Vidjećemo može li se išta spustiti do ovamo.
T 29°C.

Mađo

Kod mene pade "solidnih" 3.2 mm, s obzirom da je uglavnom sunce sijalo dok je padala kiša  :05: Ká ludi gledah pud neba i čudio se iž čega pada.  :11: Intezitet je bio dostizao čak 47.2 mm/h !
----
Umjereno sparno uz muvé i komarce. T 18.5° vlaga 92%

Nikola

Dva manja razvoja krecu se od Prokletija prema ravnici mislim da ce otici juznije od grada,Zeta i Bar su na udaru,ali ovaj juzniji vec slabi.

Miloš

Tamni oblaci su se dovukli do Bara, ali bez kiše i grmljavine u blizini za sada. Ako išta bude, biće u narednih sat-dva dok još nije probio vjetar.

Miloš

Na kraju kratkotrajna kiša par minuta, eto tek toliko da se može reći da je padalo.

Fraka

Zagrmjelo par puta, i bio je razvoj iznad Njegusa..mozda je nedje jos pokapalo...
Tmax 32.9 po ams luka Kotor, po drzavnoj oko 33.2