News:

Koristeći Profile, Modify profile i Look and Layout možete promijeniti izgled foruma, odnosno izabrati neku drugu temu.

Main Menu

April 2013.

Started by Cirius, April 01, 2013, 00:12:55

Previous topic - Next topic

Transmat

I u Pg pravo proleće. 23 C, ali imao sam utisak da je puno više... Vrelo, prevrelo...  A i narod iskočio na ulice da prošeta, subota, pa neradan dan. Vidjeh dosta poznatog naroda.

SnowHunter

Nakon 140 neprekinutih dana u nizu, Žabljak se danas ''oprostio'' od sniježnog pokrivača. Ovako je izgledala žabljačka zima 2012/13:

prenka

Ljepota od dana ,dusu dalo za odmor ,setnju i druge aktivnosti     :105:  T 24.7 c     Iako se Zabljak oprostio od snijeznog pokrivaca ,Durmitorska sela nece ni narednih mjesec dana to je sigurno ,a ono sto je zanimljivo jeste to da su i jos u snijeznim blokadama putevi prema tim selima  http://www.rtcg.me/vijesti/drustvo/9721/durmitorska-sela-jos-u-snijeznoj-blokadi.html   edit : da dodam jos dvije slike preuzete sa portala VIJESTI      

SnowHunter

Upravo završena druga dekada aprila je bila vrlo topla, slijede brojke sa glavnih stanica:

U nizu od 65 godina (1949-2013) ovo je treća najtoplija druga dekada aprila u Podgorici:

Odstupanje od višegodišnjeg prosjeka u Podgorici iznosi +4.3°C, u Baru +3.4°C, na sjeveru otprilike +2.5-3.0°C.

Mađo

Drugo jutro u ovom mjesecu "u minusu". Tmin -0.2°
-------
Sunčano je uz malo oblaka. T 15.6°
Konzola mi javlja da je u toku "lyrids meteor shower"

Miloš

Ima solidnih padavina na primorju jutros, HN već bilježi 20-ak mm.

Mađo

Umjerena kiša, a prethodila joj je snažna grmljavina.  :81:
Temperatura zraka:  7.4°C
Smjer i brzina vjetra:  SW --- m/s
Relativna vlaga:  95%
Tlak zraka:  919.6 hPa
Oborine danas:  23.4 mm

vanja

T 12.3 trenutno kisa mada ima povremenih pljuskova

Fraka

Umjerena kisa u Bg trenutno... zanimljivo koliko je grmljavine bilo sirom citave bivse republike... zanimljiv dan

Nikola

Novi i Boka danas dobro natopljeni,konstantno su na udaru razvoja,dok ostali dio zemlje ima znatno manje.

NK sve ce biti dobro

Vala se ispada kisa, ako se ista broji  :106:
Sutjeska je naša dika, to je snaga pobjednika,
volimo vas mi smo s vama, vi ste radost Nikšićana!

Mađo

Cio dan je bilo povremene kiše, uglavnom umjerenog inteziteta.Skupila se fina količina.  :81:
Temperatura zraka:  9.3°C
Smjer i brzina vjetra:  NW 3.1 m/s
Relativna vlaga:  92%
Tlak zraka:  921.3 hPa
Oborine danas:  59.2 mm

Inače, maksimalac je izmjeren ujutro, 11.1°, a čim je krenula kiša temperatura nije prelazila 10°.

Mađo

Najviše kiše je do jutros palo u Herceg Novi, 80.0 mm, sa prethodnim danom ukupno 96.0 mm.
Kod mene je palo 66.0 mm.
------
Oblačno. T 13.2°

prenka

Fino vece za setnju u Podgorici ali cu ipak ostati doma polufinale lige sampiona veceras  :62:  T 18.7 c

sanjin

27 stepeni. Doslo ljeto.  :75: Izgleda da u PG prelaznih godisnjih doba nema.

SnowHunter

Beograd je danas zabilježio prvi ljetnji dan (Tmax >= 25°C) ove godine, nekih 6 dana kasnije od prosjeka - evo kako je to izledalo u 120-godišnjoj istoriji beogradskih meteo mjerenja:

Ljetnji dan je došao u dekadi kada se i inače najčešće javlja:

Ako je ljetnji dan malo zakasnio sve su prilike da će tropski (Tmax >= 30°C) značajno poraniti, all-time prosjek pojave prvog tropskog dana je 27.05.

demijan

sh,koja je t max za april u bg?imam podatak da je 30.9 al nisam siguran u tachnost  :78:
jos jedno prelijepo jutro .t min 14.

Bura

Zajedno sa Žabljakom, Bar najhladniji u državi.  :114: Uželio sam se ovoga  :03: .
Bolje gram nafake no kilo mozga.

Fraka

Koliko god da znam da je DG vjerovatno najtopliji grad ovuda, zaista me zanima da nije ipak malo ova AMS osjetljiva na sunce.. eo ga skoro na 32 stepena danas  :58:

SnowHunter

Quote from: demijan on April 25, 2013, 07:08:48 sh,koja je t max za april u bg?imam podatak da je 30.9 al nisam siguran u tachnost  :78:

To je drugi najtopliji aprilski dan  30.9°C je izmjereno 24.04.1926. Najtopliji aprilski dan je 30.04.2003. sa čak 32.2°C. Još samo pet puta je u aprilu zabilježen tropski dan: 08.04.1939 - 30.8°C, 19.04.1899 - 30.4°C, 21.04.1950 - 30.3°C i dva puta je mjereno 30.2°C i to 18.04.1920. i prošle godine 30.04. Uglavnom nikad nije zabilježeno više od jednog tropskog dana, sve su prilike da ćemo ove godine imati prvu pojavu više tropskih dana u aprilu?  :78:

bole

Ode DG sjutra na 34   :102:  :13:

demijan

hvala na odgovoru sh!  šanse da se zabilježe dva tropska dana su vrlo realne.
danas t max 28,2

Transmat

Vrlo je moguće da pretjeruje AMS Dg za stepen ili 2.

Стенли

Realno da pretjeruje stalno kad je sunce.  Ali isto je dosta vruce, izjutra svjeze bas pofino.

Mađo

Quote from: Transmat on April 25, 2013, 21:37:12
Vrlo je moguće da pretjeruje AMS Dg za stepen ili 2.

Ne vjerujem.Kvalitetna je oprema, i ista je u sve gradove.
-----------
Vedro uz veliku mjesečinu. T 6.1°   Tmax danas 22.8°