News:

Omogućen je pristup forumu TAPATALK-om

Main Menu

Februar 2013

Started by bole, January 31, 2013, 09:04:40

Previous topic - Next topic

Calibraaa

Cirius

Quote from: Fraka on February 09, 2013, 15:53:42
Pa kolka je T u bar?
S obzirom da je vlaznost velika, zbilja je cudo da pada susnjezica na tu T  :52:

Tako je kod nas bilo sinoć prije pada temp,  bilo je susnježice na 6'C ...   a imajući u vidu da je snijeg padao na 4,2'C u decembru,  nije preveliko iznenađenje.  Jak minus po visini je dobar i zbog otga što kad pojačaju padavine T2m može strmoglavo da pođe dolje, kao sinoć ...

scepo

Kisa ce padat sve dok T ne ode ispod 2C ka i sinoc  :71:

Dzoni

Oblaacno sa kisom. Takt 3,8c.

Cestitke Baru na susnjezici na zvanicnih 6,9c po ams  :52:

Fraka

A nego za dje.

Danas Tmax po Kotorskoj AMS 6.7 stepeni, nedje oko 14h
Sad niza dosta cini mi se, barem odje u Skaljare.. ispod 5 mi djeluje. Razvio sam taj tjelesni termometar  :08:

Bura

Quote from: Dzoni on February 09, 2013, 16:07:21
Oblaacno sa kisom. Takt 3,8c.

Cestitke Baru na susnjezici na zvanicnih 6,9c po ams  :52:

Bilo je to kratkog daha...  :03: Sada čista kiša iako vidim da na Šušanjskom brdu (oko 400mnv) pada snijeg. Dakle granica je blizu. Trenutna T kod mene 5.8°C .
Bolje gram nafake no kilo mozga.

petar

Kisa u Podgorici ponovo kako me nervira kad je vidim  :107:  :107:

Bole-PG

4C ,temperatura stagnira,vrlo slaba kisa
Podgorice grade moj!!!

Nikola

Nijedna rastopljena pahulja na staklo a padavine pojacavaju ja sam zadovoljan i sa dva centa sjutr,da znam za ubuduce da Pg tesko prolazi kod ovakvih ciklona.

Fraka

A jbt kakve padavine u Ulcinj, e pa cudo jedno  :28:

Da su take padavine bile ovamo, jutros bi bilo 3-4 cm snijega.

Pocela vrlo slaba kisa.. brda zamagljena... lijepo lijepo.

Miloš

Quote from: nikolA on February 09, 2013, 16:14:57
Nijedna rastopljena pahulja na staklo a padavine pojacavaju ja sam zadovoljan i sa dva centa sjutr,da znam za ubuduce da Pg tesko prolazi kod ovakvih ciklona.

Nikola, zaključili smo još odavno da Podgorica najbolje prolazi kad ciklon dođe odmah nakon veoma jakog zahlađenja, da jednostavno ne stigne prizemni sloj da se zagrije, a temperatura po visini ostane dovoljno niska. U ovoj situaciji jednostavno prizemlje se nije dovoljno rashladilo (juče je bilo skoro 10°C, noćas za vrijeme početka padavina 6°C) i biće dobro ako padne preko 5cm do jutra.

Ulcinj trenutno ima najintenzivnije padavine, od 1mm/10min.

scepo

Bice dobro ako uopste bude i pada...da ne bude ka sinoc kisa/susnjezica cijelu noc  :14:

Nikola

Ovo je treci ili cetvrti ciklon koji pamtim da su slicni i da Pg nikako ne prolazi,jednostavno T2m ne moze dolje ili od vjetra ili prethodna bar 2 dana nije bila nikta Tmax.Kod ovog ciklona  malo bolje prolaze primorski gradovi nego prije,Ulcinj vec oko 3mm za sat vremena.

JovanK

cetinje1

u ct, konacno  nesto ozbiljnije padavine...umjeren snijeg

Bole-PG

Opet podloga kvasna,ne valja ovo.Sto je sa AMS sto ovako se sporo update
Podgorice grade moj!!!

aconi

vidi se iz kola na stako mijesa kisu i kripne rastopljene pahulje

Nikola

Dje vidite susnjezicu,ovo je  kisa sa po nekom rastopljenom. T3.9c

winter

Sad ce to brzo da presnijzi  :105:

JovanK

Džoni susnjezica sigurno

Dzoni

Temperatura i dalje 3,8c iako pada sve ozbiljnija kisa ne misli se spustat.
Lijepa jesenja idila,podsjeca na kasni novembar.

Podgorica i prelazak kise u snijeg je gotovo nemoguca misija. Jednostavno to se kod nas jako,jako rijetko desava.
Moze se desiti na kratko uz sjeverni vjetar ali to je mizerija a bez sjevera neznam jesam li to 2-3 puta za zivota vidio.

milos555

Mjestimično umjeren snijeg...

Mađo

Umjeren, a sada jak sitan snijeg.  :79:
T -0.3° a sad odoh malo napolje da uživam.  :105:  :114:

Nikola

Sto je koristi da presnijezi kad evo kisa pada i sve mokro,treba se uhvatit po betonu ovo,zato sam rekao da je jutos zabijelio pa nastavio da pada imali bi Tmax dobru da sad pocne makar vlazni ovako ni za sat nece pocet cisti.

Ja sam vidio jednom 2005 ponedeljak 24.januar prvi dan skole da je pocela kisa na 4c oko 7h onda je tako poceo jak cist snijeg da pada da je do odmora 9h bio preko 5cm i ovo jutros,da vidimo nocas treci put da vidim.

Bole-PG

Dzoni uopste nije ozbiljna kisa,ovo se muci
Podgorice grade moj!!!