News:

Koristeći Profile, Modify profile i Look and Layout možete promijeniti izgled foruma, odnosno izabrati neku drugu temu.

Main Menu

Februar 2013

Started by bole, January 31, 2013, 09:04:40

Previous topic - Next topic

zeljko

Na moj digitalni biljezi nulu.ams jos kasni

EagleS

nevjerovatnim intetezitetom pada

The absence of evidence is not the evidence of absence

Стенли

Bas tako. Bitna je i Tmax danas itekako.  :27:  Evo padavine vec pomalo slabe, usitnio ga je sada dosta suv.  Fina podloga za nocas.  :79:

Transmat

Quote from: Miloš on February 09, 2013, 08:50:18
Padavine su već prestale na primorju, a sudeći po satelitskom snimku i Podgoricu uskoro napušta ovaj talas. Temperatura je i dalje kritična.
Za očekivati je da bude još povremenih padavina u narednim satima, ali ono glavno slijedi tek večeras i u toku naredne noći.  :122:
Satelitski snimak ne obecava. Skroz oslabio, a bas je dobro bio padao..
Medjutim pretopla podloga. na cestu se nije ni primio..a na auto ga ima 1 cm.. ako oslabi ili prestane, i to ce se istopit.

Miloš

Problem (ili olakšavajuća okolnost za neke) je što će sa slabljenjem ili prestankom padavina temperatura odmah krenuti da raste (evo obratite pažnju na ovaj skok na Cetinju koje već sad ima skoro istu temperaturu kao PG).
Lijepo pada, odlično se to vidi na slici, ali morate uzeti u obzir da je tlo i dalje toplo, i da će biti topljenja čim malo oslabi.  :82:

Nikola

Ipak napravio je podlogu za dalji razvoj situacije iako nije osvanuo bar se oformio pokrivac prijepodne sto je prvobino vazno za Tmax.

Pada dosta jako,suv samo betonske povrsine nepokrivene. Ima 1-2cm dje je prekrio.

edit: sad vec umjeren.

prenka

Kao i sto kaze Nidzo ne bi valjalo da se izvedri puno u toku dana.  Pada umjeren snijeg T 1.6c .i jedino PG Ima jace padavine dok je na primorju sve stalo.Valjalo bi da max danas ne predje 4c .tu je i ova koliko tolika podloga prednost za veceras.A sad ojdoh za Bar na ispit i javljacu se sa terena.

Bura

Stala kiša, samo po malo prokapava, a kao da se magla neka hvata. T 3.5 stepeni.
Bolje gram nafake no kilo mozga.

Nikola

Slabi,ali cist,na podrucju Boke ima i verdine.

Miloš

U 9h Podgorica i Cetinje izjednačeni sa +0.8°C.
Bar i Ulcinj već na 4°C, a Herceg Novi na 6°C.

Ovamo u Beogradu počinje da provijava snijeg. Tek u toku noći kreće akcija i 5-10cm snijega do sjutra ujutru.

Стенли

Sada samo provijavanje, fino se izbupa. Prodjosmo sa 2-3cm kako dje, nedje i vise..

Temperatura vec reste pofino.. Dako se magla formira ako je moguce kako, ako dodje do razbijanja oblacnosti?

cetinje1

u ct ne pada nista... kad se moze ocekivati nastavak padavina i koliko bi ih moglo biti?

straus

Kad sam pogodio da ce oko 7-8 poceti snijeg, brzo ce
I stati, i vjerovatno ce se sve otopiti do veceras, ali veceras ostanite budni, bice interesantnije, ono sto je bitno stao je vjetar tako da nema problema za nocas.

sanjin

Quote from: Miloš on February 09, 2013, 08:19:56

U Podgorici su padavine kiksale zbog vjetra i to je glavni razlog što snijega nije bilo do sada.
Vjetar je vec oko 1-2 skoro stao. Zasto su kiksale u drugim gradovima?

sanjin

Pih. odvratnijeg snijega gledao nisam. Nadam se da ce kisa usut ili temperatura skocit da makne ovaj jad.

straus

Sanjin, bice i kise malo ubrzo , snijeg je stao, sad ce i temperatura gore. ;-)

Miloš

Quote from: sanjin on February 09, 2013, 09:15:14
Vjetar je vec oko 1-2 skoro stao. Zasto su kiksale u drugim gradovima?

Nisu nigdje kiksale kao u PG (2mm do 7h), samo je u Pljevljima palo manje, dok je Ulcinj imao čak 14mm.
Zato je u PG samo od jutros palo 3mm padavina, ali sve je to za nijansu slabije nego što su davali modeli.
Možda će večeras sve to da se nadoknadi.
Neki modeli vide padavinsku rupu sve do 19h, a onda nakon toga jače padavine.

Стенли

Pa vidis ti moj Milose kako smo mi u Dg prosli. 0.4mm cijelu noc, da ne bi  ovoga jutros ,bruka..

Nikola

Nebo polako svijetli od juga,sto se i vidi po sat24 vedrine ima do skoro sredine mora,posle 12h bice jace naoblacenje

Po neka pahulja prolijece. vjetar W smjer vidim po dimnjaku

edit: Ima suncanih intervala,vedrine sve vise  uz malo pahulja,sto govori da su svi slojevi u redu.
Ovo sto je palo bzo se topi.

NK sve ce biti dobro

Sto cinjeste Pg-ricani nocas  :63:

Odje slab snijeg,..odokativno 11-12 cm

Koliko vidim vecinom je kiksalo, sem Nk i Ct, koji su solidno prosli, sjever skoro nista, pa ni Zb, Pg po meni razocarenje pa i Dg.
Sutjeska je naša dika, to je snaga pobjednika,
volimo vas mi smo s vama, vi ste radost Nikšićana!

Nikola

Cetinje je najbolje proslo i opet ce proc,jednostavno to je grad u dijelu primorskih planina dje se izlucuje najveca kolicina padavina.

cetinje1

palo je nekih 25-30 cm u ct

JovanK

koliko je za ocekivat padavina za nocas za pg?

Nikola

Quote from: JovanK on February 09, 2013, 09:48:06
koliko je za ocekivat padavina za nocas za pg?
Imate temu za to u prognoze
http://www.meteo.co.me/forumi/index.php?topic=3789.0

HN prilicno sad visoko 7c Bar ide ka 6-tom a Ulcinj 5-tom stepenu.

winter

Pg se drzi dobro sto se tice temperature za sad 1,1 ,racunam da necemo preko 3,5-4 danas  :77: