News:

Koristeći Profile, Modify profile i Look and Layout možete promijeniti izgled foruma, odnosno izabrati neku drugu temu.

Main Menu

Februar 2013

Started by bole, January 31, 2013, 09:04:40

Previous topic - Next topic

NK sve ce biti dobro

Taj vjetar ce od podneva da slabi, tako da ja msm nece biti problema.
Sutjeska je naša dika, to je snaga pobjednika,
volimo vas mi smo s vama, vi ste radost Nikšićana!

scepo

Ima da raste do 15h onda tek slijedi pad T :78:

Mađo

Oladio je sjeverac fino prizemlje :62: Ladnije je nego juče u većini mjestâ prosječno za nekoliko stepeni.

Bole-PG

oticice pg na 10 do 14h i ranije ja mislim
Podgorice grade moj!!!

sanjin

Evo već u 11h je 9.3  :75: Kazan je to.

Bole-PG

porasla temp za 20 min preko 1.5 C
Podgorice grade moj!!!

skener

E sad sve zavisi od dvije stvari, ako vjetar stane do 15-16, a naoblaci se tek kasnije T ce brzo dolje, jer je sad dosta vedro, nema puno oblaka

Mađo

Quote from: sanjin on February 08, 2013, 11:14:35
Evo već u 11h je 9.3  :75: Kazan je to.

Bilo bi zanimljivo viđet tačku rosišta(dewpoint) u Podgorici na koliko je trenutno s obzirom da je sjeverac fino sasušio vlagu u vazduhu...  :23: Sad bi nam dobro došli podaci sa Boletove stanice...  :59:
Evo da vam objasnim o čemu se radi.Naime, kod mene je trenutno 2.4° uz 53% vlage, a tačka rosišta je trenutno na -6.2°.Ako bi stao vjetar i ako bi ostalo vedro i počelo ozračivanje prizemlja, noćas bi minimalna temperatura mogla kod mene sići do -6°,na osnovu trenutnog proračuna,što ne znači da bi mogla i niže,naravno ako bi vlažnost sišla na ~95-99%(mrâz).Znači, za očekivati je da bude nagli pâd temperature ako se poklope ova dva uslova koje sam naveo.S obzirom da se očekuje naoblačenje, bilo bi odlično da što kasnije dođe da bi se što više razladilo prizemlje i samim tim se povećavaju šanse za eventualne sniježne padavine u toku noći.  :72:

vanja

feniranje...bio se smirio . evo sad ponovo jak vjetar.napolju vedro upeklo sunce. jos ce ovo rast cini mi se

Послато са GT-I9100 користећи Тапаток 2

Стенли

Duvao je umjeren vjetar cijelu noc, sada je slab uglavnom.

sanjin

Prema modelima u narednih sat-dva bi trebalo da dodje do smirivanja vjetra.
edit: Konačno pad temperature. 9.1 u  11:10.  :06:

Nikola

Naoblacenje ce uslijediti posle 15h vjerovatno na 7-8c e onda muke.

straus

mislim da cemo snijeg tek vidjeti kasno u noc i da ce vjerovatno poceti sa kisom.

JovanK

sanjin

Madjo, prema onom linku što si stavio za tačku rosišta ispada da je za PG -5,prema vrijednostima od 11h.

Mađo

Tako je Sanjine, slično kao kod mene.
Ima nade.  :62:  :111: 
Mada, treba imati u vidu da je to samo na osnovu trenutnih pokazatelja,ali može koristiti pri prognozi minimalne temperature kada je tiho i stabilno vrijeme.

Krivi

Pa onda je dewpoint u Baru -5. Ode na prognoziranih 11, da li će još rasti... Nadam se ne mnogo, ali je dobro upeklo.
GGMU!

mijo

vanja

T 9 trenutno...duva neki istocni. ima lijepih naleta
igraliste trenutno prazno:

Послато са GT-I9100 користећи Тапаток 2

Стенли

Grije ga grije, neka ga.  Samo neka bude vedrine makar malo nakon sto sunce zadje za Garac i ne brinem mnogo.  I dalje ima slabog vjetra, i skoro je vedro potpuno, sa juga se vidi vise oblaka.

sanjin

Ima grmljavine na Otrantu, oblačnost je nad Jadranom.

SnowHunter

Krivi

Ova temperatura rosišta je ista i u Baru ka i u PG, al ne vidim da išta dokazuje. T u blagom padu ođe, bilo je 11.2, sad 10.1. Vjetar ne staje i dalje.
GGMU!

Bole-PG

Podgorice grade moj!!!

sanjin