News:

Koristeći Profile, Modify profile i Look and Layout možete promijeniti izgled foruma, odnosno izabrati neku drugu temu.

Main Menu

Februar 2013

Started by bole, January 31, 2013, 09:04:40

Previous topic - Next topic

winter

Mada josh uvjek je to vishe kisa,dako ga prebaci na snijeg bar na kratko mada sad ce temp dolje cim malo pojacacju padavine  :109:

Dzoni

Vlazan snijeg u centru.
Na mom termometru sad 3c.

straus

winter

skener

na Ct bas dobro pada, 0.9 RR trenutno na -1.4... i u nk poceo

Dzoni

Stade sve trenutno. Ulcinj nije jos popustio,znaci imamo jos 2-3ure fore mada nema tu neke sanse naravno.

Стенли

To je to za nocas, sto je bilo bilo je. Ne znam na koju foru to kod vas pada snijeg i susnjezica, ali znam da je kod nas sad gotovo cista kisa.  Ne ocekujem za dalje nista sem kise, koja ce pojacavat kako bude jutro blize. 

prenka

Upravo tako Stenli.  Rominja kisa,susnjezica T 4.4c

Fraka

Raspuvao se jugo, i to ledeni jugo, vani je pomet uz slabu kisu.. bas led ledeni.

aconi

kod mene je temp pala na 3.4 padao je sipeci snijeg ,barem se tako ucinjelo dok sam vozio ,sad se malo smirilo ...mozda i moze biti nesto za narednih par sati ,jos nije probilo ni blizu ...

vanja

3.8 po ams-u. veceras najniza T doduse uz slabu kisu

aconi

i sad se u kolima moze vidjet da nije cista kisa vec ,zaledjena zrnca ...e dako vidim jedno sat vremena padanja snijega pa da legnem ka coek  :77: ,T i dalje u padu 3.3 C ...steta sto ne radi ova stanica covjeku iz rogama zanimljivo bi bilo ispratit ...

aconi

vidim da nema nidje nikog ,pa se moram dop sam sa sobom  :111: ,evo na mj digitalac pise 2.6 C ,ujedno najniza T  ... :111:

scepo

A sad se moze T spustat kolko oce...slojevi izvise nas su sigurno u plusu tako da od snijega nista...ali ce se Pg junacki drzat od napada juzine :122: T okruglo 3C :83:

aconi

pa evo na Cetinje i dalje minus ... zar nebi trebalo tamo da probije juzina prvo ...ne znam mnogo pa da pitam ka coek ? :116:

zeljko

po visini je i dalje minus tako da krenu padavine moglo bi biti snijega kod nas.

Cirius

Quote from: aconi on February 12, 2013, 02:42:17
pa evo na Cetinje i dalje minus ... zar nebi trebalo tamo da probije juzina prvo ...ne znam mnogo pa da pitam ka coek ? :116:

Trebalo bi prvo kod njih da probije ...  često prije njih probije kod Mađa na Njeguše ...  i Ulcinj bi trebao da "pane" prije Podgorice.

Quote from: zeljko on February 12, 2013, 02:47:03
po visini je i dalje minus tako da krenu padavine moglo bi biti snijega kod nas.

... ali je to dosta skroman minus već,  pa čak i jače padavine ne bi bile garant snijega u ovoj situaciji ...  a sve smo bliži terminima kad se crta jaki jugo,  čak i da krene,  za par sati ga stiže kiša. 
Ako je po visini (850 hPa,  ~ 1400 mnv u trenutnim slovima)  slab minus (po modelima je sad -1'C u tom sloju),   a 300-400 m niže par stepeni toplije    :46:    a tek od 600 - 1000 mnv i niže kreću jači inverzni slojevi nad našim kopnom  (ujezerene mase hladnijeg vazduha, štićene brdima i planinama iz pravca mora, u našem slučaju) ...  Not good.  Neka jača konvkekcija bi tu "probila" hladnoću dovoljno nisko,  a i to privremeno ...
Na 925 hPa (to je oko  700 mnv trenutno)  će tokom sljedećeg dana, po modelima, biti i do 6'C jer se crta baš jak jugo.  Pitanje je koliko je sada na tom nivou    :78:    šteta što se ne rade sondaže ...

Slaba kiša, 2,8'C

Стенли

Gledah neki film i nesto i rekoh mici da idem ja u krevet, izadjoh da vidim T, kad... pada vlazan i mokar snijeg.   :109:  Sad vec opet susnjezica i skoro cista kisa.  T okruglo 1.0°С.  Pirka vjetar, osjecaj hladnoce je nizi za koji stepen sigurno.   :27:

SnowHunter

Južina

U BP dekorativni snijeg, oblaci se razbijaju i brzo kreću - klasična južina.
U Pljevlja 4.8 stepeni, južina već hara, očekujem danas dnevnu kod mene 15 stepeni.

skener

Standardno, Zb i Nk se najduže drže u ovakvim situacijama i samo jos tamo pada snijeg, T 0 C

Pg takodje jos nije probilo, ali na 3 C je to dovoljno samo za kisu

Južina

Selim se na Žabljak, tamo može stvarno da se uživa u zimi.
Trenutno umjereno oblačno, južni vjetar pojačava.

skener

Quote from: Južina on February 12, 2013, 07:32:21

Bijelo Polje uvijek nekako lose prolazi, ne padaju cesto veliki snjegovi, tacnije rijetke su obilnie kolicine padavina, a juzina redovno probija prvo u tom podrucju i Pv kad je sjever u pitanju

Južina

Quote from: skener on February 12, 2013, 07:38:07
Quote from: Južina on February 12, 2013, 07:32:21

Bijelo Polje uvijek nekako lose prolazi, ne padaju cesto veliki snjegovi, tacnije rijetke su obilnie kolicine padavina, a juzina redovno probija prvo u tom podrucju i Pv kad je sjever u pitanju

Bjelasica ne da ništa, uvijek je pod zavjesom dok ovamo grije sunce.Obilne padavine u južnoj Crnoj Gori = ovamo olujni južni vjetar i vedro.
Mojkovac koji je iza "krivine" ima uvijek 10 puta više padavine nego Bijelo Polje.

Nikola

Bogata padavinska noc u Nk pri minusu.

Pg kisa 3.3c