Informacije o dogođenim zemljotresima na teritoriji Crne Gore i okruženja

Started by Ljiljana, January 14, 2013, 09:02:25

Previous topic - Next topic

sanjin

Od juce ukupno osam zemljotresa na podrucju PG. Info iz Seizmoloskog zavoda.

stefan357965

Kaja

Izgleda da su jutros, nešto poslije sedam sati, svi forumaši čvrsto spavali, pa ne osjetiše potrese sa epicentrom u Albaniji.

Transmat

Quote from: Katarina on November 01, 2015, 08:44:48
Izgleda da su jutros, nešto poslije sedam sati, svi forumaši čvrsto spavali, pa ne osjetiše potrese sa epicentrom u Albaniji.
Ja sam se probudio u 6.30 ali mi se spavalo pa nastavih jos, i probudi me zemljotres, samo je jednom potreslo. Ali interensantno ko da je neko gurnuo krevet. i to tacno pravac istok zapad . I rekoh sebi SIGURNO ZEMLJOTRES.. ai bi mi muka da provjeravam na internet nego ustadoh i pravac na suncani dan  :105:

EagleS

The absence of evidence is not the evidence of absence

Admin

Fino zadrma (3.9 Rihtera), srećom kratko!

sanelkpg

EagleS

EagleS

Ipak nije kod Kržanje nego kod Novog Sela u danilovgradskoj opštini, inače sam oshetio najmanje dva vrlo slaba naknadna potresa, što se naravno stalno dešava i nakon vrlo slabih potresa poput ovoga,  ali nema podataka o intenzitetu s obzirom da su vjerovatno bili ispod 2 rihtera

vanja

zemljotres jacine 7.3 rihtera pogodio okolinu Japana Fukushima...najavljen cunami od 3 metra... primjecen rast vode

uzivo: https://www.youtube.com/watch?v=2weY8rSnkUM

Admin

5.1 Rihtera u Albaniji.
Kod nas 4 Merkalija...ucinjelo mi se da je vise.

EagleS

Gledao sam cijelo vrijeme na vitrinu kako staklo vibrira, malo stane pa opet krene i tako pola minuta

EagleS

EagleS

Nikola

U poslednjih 20 zemljotresa u svijetu na Balkanu 9,hoće da nas Afrika izgura na sjeverni pol  :03: Inače Crna Gora ima nekoliko rasjeda od kojih je najznačajniji onaj koji ide tik uz obalu i rasjed od Skadra do Nikšića,jer daju najjače zemljotrese.Ovo je veoma jak zemljotres za to područje.

Epicentar je bio sedam kilometara od Plava,na dubini od 10km i jačine 5.3ML

Bilo je manje materijalne štete u gornjem toku Limske doline a evo i jedan snimak.

teletabis89

Ovaj potres se osjetio i na krajnjem jugu Hrvatske.

Osim ovog najjačeg, kasnije su na istom području zabilježena i 3 slabija, magnituda 2,5, 3,1 i 2,9 po Richteru.

Izvor: EMSC

EagleS

EagleS

Greška je bila na sajtu EMSC, ja sam sa sajta seizmoloskog zavoda pročitao dubinu.

EagleS

3.5 preliminarni podaci, neđe ispod grada na 10km dubine

https://www.emsc-csem.org/Earthquake/earthquake.php?id=677601

Sa sajta sektora za seizmologiju => 3.4 rihtera,  na 2 km južno od Tološa, dubina 18km

EagleS

Serija zemljotresa nedaleko od Drača i Tirane

11:01 4.9 po Rihteru (ML)
11:08 4.2ML
11:11 3.0ML
13:24 4.3ML
13:30 3.3ML
13:38 3.8ML

slabijih od 3 rihtera je svakako još dosta bilo