News:

Omogućen je pristup forumu TAPATALK-om

Main Menu

Januar 2013.

Started by Nikola, December 31, 2012, 10:53:22

Previous topic - Next topic

mirko

Quote from: JovanK on January 17, 2013, 13:02:16
A nadam se da će prosarat malo snijega i u PG . .  :09:
To mi se vec svidja poslusao si moj savjet i smanjio prohtjeve :05:

Fraka

Nisam ocekivao, ali lako bi moglo sjutra past oko 15 cm sniega u Bg... taman...  :08:

Stefan600

Quote from: Стенли on January 17, 2013, 09:41:28
Zanimljiv novi Ec za dalje pracenje,padavina su malo cini mi se smanjene ali neznatno vala.  Krajem perioda   :119:  :81:

Nula po visini bi se drzala mora..

Ali izlazi se toliko mijenjaju, da ne treba preko 4,5 dana nista pratit, jedino eto formalno..
Kakvog bi odje vjetra bilo kad bi ovo malo blize prilazilo.. Kad bi se sve ovo spustilo nas haha auuu  :05:
Februar 2012. :)

Nikola

Tek posle ponoci postepeno ce presnijeziti na mjestima gdje i sada ima snijega i snijeg ce se spustiti 100-200 na nizoj nadmorskoj visini sjutra,iza podneva padavine ce postepeno slabiti.

sanjin

EC crta prodor hladnoce pocevsi od 24. da bi 26. i 27. bio ubitacan.  :109: Ali... do tada ima jos 9 dugih dana.

skener

Quote from: sanjin on January 17, 2013, 19:56:27
EC crta prodor hladnoce pocevsi od 24. da bi 26. i 27. bio ubitacan.  :109: Ali... do tada ima jos 9 dugih dana.

Da,vec od 23.popodne stize zahladjenje, samo  se nadam da ce ga pratiti i padavine

Fraka

Uh.. kako dobar ec... poraju padavine pratit ovo.. no daleko je to ihaaa

Stefan600

Prvo gledam Ec kad vidjeh ovo, reko da obavijestim na forum, kad ono vi vec  :105:
Kako ovo izgledaa   :37:  :36:
I zadrzao je vrlo slican prodor kao iz proslog izlaza, iste termine, samo jos dosta jaci.

No, sanse da se ovo ostvari su 15% haha  :05:
Aliii, ako se, kojim slucajem desi da ovako hladan vazduh prodre iznad mora, velike su mogucnosti formiranja plitkog ciklona u jadran koji bi donio ono od prosle godine. To mi cekamo..
Mozda ne bude nista ovog puta, mozda bude sledeceg, mozda sledece godine, mozda ni za 3 godine haha  :67:

michael

možda se, kad istrošimo koeficijent nesreće sa ovom jugovinom, taj scenario i dogodi. neću da paranoišem o prošlogodišnjem snijegu i reprizi, nismo djeca, ali zašto ne zahlađenje nakon sl nedjelje? braća srbi na hidmet u dugoročne odavno daju minus i snijeg tamo od 25tog...  :22:

Stefan600

Quote from: michael on January 17, 2013, 21:55:53
možda se, kad istrošimo koeficijent nesreće sa ovom jugovinom, taj scenario i dogodi. neću da paranoišem o prošlogodišnjem snijegu i reprizi, nismo djeca, ali zašto ne zahlađenje nakon sl nedjelje? braća srbi na hidmet u dugoročne odavno daju minus i snijeg tamo od 25tog...  :22:
Mozda zahladjenje, ali kakvo i u kojoj mjeri, to ne mozemo znati..  :72:
Treba pratit.. Ako termin zahladjenja bude blizi iz izlaza u izlaz, mozemo nesto pomenut, a ovako, nista za sad naravno.  :101:

Poseydon

Nista odje za primorje i ZB ravnicu nema, pa bilo blizu ili daleko.

skener

Quote from: Poseydon on January 17, 2013, 22:14:00

Pri ovakvom zahladjenju naravno da bi bilo i za ZB ravnicu, za primorje svakako ne

Stefan600

Quote from: Poseydon on January 17, 2013, 22:14:00
Ne znam cemu ti sad ovakav komentar?  :78:
+200h i raniji termini sa padavinama nekim, to nista.. Ali ako stigne ovakvo zahladjenje po visini(kao sto je na +240h, sto je jaaaako daleko) opisao sa gore sto bi moglo da se desi.

Nikola

@Poseydon vidi da vec nekoliko izlaza EC forsira kraj perioda pa ga odlaze,ovo sad su dobri izlazi ali opet daleko moze da ispari.

Sjutra u Beogradu od srednie dana bice snijega,koji ce padati do subote prijepodne akumulacije min 8mm u obliku snijega.

JovanK

dako nam naleti tn zahladjenje,nego daleko je to jos. . .

Mađo

Ništa to. Gledajte i navijajte da što prije dođe suv i leden period i nakon toga možda nešto da uleti,tek bi onda niži krajevi Crne Gore dobili solidan snijeg.
Ja to za sad ne vidim.  :23:
Citiraću sebe što sam bio napisá prije par dana.  :81:

Quote from: Mađo on January 13, 2013, 09:30:22
Gledate prognozu za Jovanjdan 20.januar, a pred nôs vi je totalna ludnica od vremena. :28:
Ili ste se primili na ikonice sa snijegom koje svako malo yr. no izbači za svaki grad iza devetog dana.  :28:
To se redovno crta tako nakon ovakve južine.
To su besmislice.  :77:

Poseydon

Temperatura na 2m ne ide ispod 5 stepeni ni u jednom trenutku u PG i ja stvarno ne vidim tu ni 1% sanse. Nema snijega u Pg od ciklona koji nailazi  kad je temperatura +10 u prizemlju.

Stefan600

Quote from: Poseydon on January 17, 2013, 23:03:29
Temperatura na 2m ne ide ispod 5 stepeni ni u jednom trenutku u PG i ja stvarno ne vidim tu ni 1% sanse. Nema snijega u Pg od ciklona koji nailazi  kad je temperatura +10 u prizemlju.
Da ne polemisemo o ovakvim stvarima vise ovdje.
Ne mozemo moj dobri trazit da nam pred padavine temp bude u minus i tako te stvari.
Uvijek se Pg bori, i uvijek je potrebno neko naoblacenje rano ujutro ili kasno uvece. Uvijek milion kalkulacija, znas i sam..

Nisam ja u svojim postovima sad pomenuo da ce 100% snijeg ako bude iole sta od ovoga na 240+. Daleko od toga. Postojala bi sansa, to da..

Poseydon

Tacno, mi smo uvijek na granici, ali to ovaj put nije slucaj. Jednostavno je pretoplo...+240 je zahladjenje po prestanku padavina.

Stefan600

Quote from: Poseydon on January 17, 2013, 23:35:18
Tacno, mi smo uvijek na granici, ali to ovaj put nije slucaj. Jednostavno je pretoplo...+240 je zahladjenje po prestanku padavina.
Aooo, pa mi pricamo u potpuno drugim stvarima!
Ja pricam o periodu koji bi uslijedio po mogucem dolasku hladnoce po visini i po prestansku padavina.
Vidim da nam se prica skroz razilazi..
Quote from: stefan96 on January 17, 2013, 21:14:11
Aliii, ako se, kojim slucajem desi da ovako hladan vazduh prodre iznad mora, velike su mogucnosti formiranja plitkog ciklona u jadran koji bi donio ono od prosle godine. To mi cekamo..
Mozda ne bude nista ovog puta, mozda bude sledeceg, mozda sledece godine, mozda ni za 3 godine haha  :67:
O ovome ja pricam, +240h..
Ja se izvinjavam sto spamujem, pa brisite ako vi je po volji.  :121:

sanjin

Ljudi, pa ja ne znam ko je spominjao snijeg u nize krajeve? Napisah nedje da nam stize jace zahladjenje ali da je daleko, a Posejdon vec racuna kolika ce bit temp. u prizemlju na +240h.  :67:

Dzoni

Prekrizite lagano januar sto se tice mogucnosti za snijeg u ZB ravnici  :31:  Februar ili ce donijeti bar jedan snijeg ili cvjetanje dzanja za Sv Trifuna (st valentino kod katolika) i zagrljene parove kako setaju parkovima  :101:

skener

Jutrosnji EC jos bolji, daje zahladjenje vec od utorka vece pa nadalje, do kraja prognoziranog perioda  :109:

Jos samo kad bi to ispratile padavine,kad bi se formirao neki plitki ciklon u Jadranu eto nam februara od prosle godine  :79:

JovanK

koji je to po datumu kad stize zahladjenje?

skener

Quote from: JovanK on January 18, 2013, 09:17:40
koji je to po datumu kad stize zahladjenje?

U noci izmedju 22 i 23