News:

Koristeći Profile, Modify profile i Look and Layout možete promijeniti izgled foruma, odnosno izabrati neku drugu temu.

Main Menu

I ciklus - komentari

Started by Admin, October 17, 2010, 21:43:46

Previous topic - Next topic

Fraka

7 bodova ovo kolo, sasvim zadovoljan  :109:
Sto vise specificnih gradova, to bolje.. ja bi vazda pljevlja i ulcinj drzao.. a taj jedan da se mijenja  :63:

Dejo

Daleko od favorita, ali danas mnogo bolji nego u prvom kolu. Čestitke svima na pozitivnom rezultatu.

Idemo dalje, ja ću se truditi da dam svoj maksimum :)

MAGICIAN

Cestitka Hildi na veoma dobroj prognozi! :45:

Prognoza za ovo kolo po meni  nije bila bas jednostavna ali vidim da je veliki broj igraca osvojio dosta bodova, zato sve cestitke i njima!  :116:

Madjo

Čestitam svima na osvojenim bodovima.  :109: Ovog puta se uzelo dosta bodova.

Mene uteče HN za 0.1 a Žabljak za 0.2 stepena.  :07:  Isto sam zadovoljan.Jedva čekam neku dobru južinu da uđu i padavine u kalkulaciju.  :83:

Fraka, mogao si uzet maksimum da si podigao malo temperaturu

Fraka

Snijeg  :46: a i tvrdoglav sam ja previse.. no na greskama se uci  :122:

Admin

Postavljen je zadatak trećeg kola u prvom ciklusu takmičenja.

dikile

Novi zadatak, a nema ni jednog primorskog grada. Bice zanimljivo.

Fraka

Bice zanimljivo ako bude ciklon..

Madjo

Čestitam kolegi cirusu 8 bodova !!  Tek sad viđeh, bravo  :109:

Cirius

:79:   hvala,  izbjegao mi je Zabljak za 0,3'C za "poker"    :83:   blaga rehabilitacija posle loseg prvog kola  :07: 

Miloš

Bravo Ciruse, ovoga puta si odlično predvidio situaciju!  :62:

U sledećem zadatku, pored Podgorice, dva grada sa najzagonetnijom mikroklimom, Nikšić i Pljevlja. Volio bih da se uspostavi do tada neki Đenovski ciklon, pa da bude izraženo južno strujanje. To će učiniti našu prognozu znatno zanimljivijom.
Zadnji izlaz GFS-a crta ciklon nad Jonskim morem. Prethodni je crtao jak anticiklon, tako da se ovdje još ništa ne zna.
Sa nestrpljenjem čekam naredno kolo.  :03:

Madjo

Uff, sitan sam više Jonskih ciklona.Oću jedan sjevernojadranski  :54: oću južinu, 200 litara kiše i grmljavinu.  :101:

Mada,kako stvari sada stoje,a jes daleko, čini se da bi moglo opet doći do razvedravanja u naredni četvrtak.

Opet padavine trt.

goga

pa to je bar super ... sigurna tri boda  :53:

Miloš

Relativno lak zadatak je pred nama. Za razliku od prošlog, pored padavina ni snijeg neće biti nikakav problem, pa ćemo manje-više svi imati 4 sigurna boda. Temperature bi mogle biti veoma visoke za ovo doba godine, i ovo su situacije u kojima ne dolaze do izražaja neke karakteristike mikroklime tri pomenuta grada.
Najteža za prognozu će biti Tmin.

dikile

Slazem se sa tobom Milose Tmin ce biti najveci problem..

Shody

Poslao sam prognozu, što u'vatim , u'vatim.
Bit će problema oko Tmin, ali ipak je južno strujanje, ne bit trebalo biti odveć hladno. I naravno, Tmax će biti problem, tu ću mi vjerojatno otić svi bodovi koje dobijem na oborine i vjetar.

Rade

Ja sam skoro završio i razmišljam da li sad da šaljem ili da čekam doveče jer ne znam kad ću stić  kući :)

Madjo

Poslah i ja.
Pa što bog da.  :33:

Rade

Miloš

Sastavio sam prognozu, ali je ipak neću slati dok ne vidim večerašnje izlaze. Možda se nešto promijeni u poslednjem trenutku.
Zadatak je za nijansu lakši od prethodna dva, ali ne postoji laki zadatak kad je u pitanju prognoza vremena, naročito za period dalji od 24h.

Lukeni

Bračo koja je trenutna visina sniga na Žabljaku?

Miloš

Nema sniga, još odavno.  :03:

Možda će nekome biti od koristi, ovoliko iznose mjesečni ekstremi Tmax za ove tri stanice kad je u pitanju novembar:

Podgorica 27.1°C
Nikšić 27.6°C
Pljevlja 25.6°C

Prilično ujednačeni, reklo bi se...

Jocko

Ja odustajem od daljeg takmicenja    :02:

Admin

Nećeš valja Jocko ti prvi posustati?

goga

skoro zaboravih ... omeo me jučerašnji praznik pa mislim cijeli dan da je ponedjeljak