News:

Omogućen je pristup forumu TAPATALK-om

Main Menu

Decembar 2012.

Started by Nikola, November 27, 2012, 12:27:15

Previous topic - Next topic

vanja

Quote from: petar on December 09, 2012, 18:17:00
Quote from: Fraka on December 09, 2012, 18:11:59 Petre, sa takvom izjavom mozes samo da dobijes izlazak sa foruma. Ova tema sluzi da se diskutuju izlazi, a ne da se daju takve izjave. Kao da bi ti znao da ce snijeg da nije modela. I kao da zivis u Sibir a ne u Podgoricu...
Fraka snijeg je vec potvrdjen i po modelima i sigurno ce bit snijega u ponedeljak uvece zato kazem da ne treba puno da se opterecujemo modelima jedino sto mogu ukinut jeste manji snijezni pokrivac ostalo nista
Tema je napravljena za komunikaciju clanova i iznosenje sopstvenih zakljucaka prognoze
Sama komunikacija izmedju clanova pomaze da se meteoroloska pojava malo bolje razumije
Samim tim razgovor tj razmjena  misljenja postaje konstruktivnija slozenija i naprednija
Ako bi pricali "e sjutra snijeg...super" ovo nebi bio forum zaljubljenika vremenskih prilika vec ko zna cega.

Dzoni

Quote from: stefan96 on December 09, 2012, 18:05:14 Modeli su najbitniji. Jedva cekam da vidim sto ce reci ovaj Ec sledeci. Ako potvrdi ovo iz proslog izlaza onda je ova situacija 95% sigurna.

Upravo je to srz ! Ako potvrdi kao u prethodnim izlazima 10-20cm snijega je realnost za PG. U GFS varijanti ni 5cm nebi bilo.
Mnogo je bolja EC varijanta za nas, a bojazni da predje u kisu pri ovoj metereoloskoj situaciji,zatim T na 850 i na 2m u trenutku pocetka padavina i odsustvu juzine je skoro pa NEPOTREBAN.

Poseydon

EC odlican. Cudo bi moralo da se desi pa da utorak ujutro Podgorica ne bude u bijelom

petar

prema prognozama podgorica nebi odma u utorak ujutru imala prstanak padavina prestanak padavina bi bio posle 12 h popodne tako da se nadamo vecem snijeznom pokrivacu u podgorici

Nikola

Od petka porast T,ali to nece biti dugotrajno,ruski AC je u punom jeku,samo je pitanje izlaza  kad ce modeli nacrtati njegov drugaciji polozaj koji moze donijeti kolaps Evropi.

U utorak ce padavina biti do 9h sasvim dovoljno 10-12 sati skoro neprekidnog snijega moze donijeti dobar pokrivac.

Mađo

Ojha  :114:  Ojha   :116:  :99:    :07:

Nikola

:104: Sto to bi Madjo   :102:  :45:

Dado

hahahaha madjo je pod utiskom rukometa koji kralj  :67: :67:

Cirius

:120:   Mađoni, ne uspijevam nać' nikakvu prognostičku komponentu u ovom "štivu", ako nema kakvih skrivenih poruka ...    'oli ga premjestit' u muziku ili offtopic ?

-----

kad izađu visoke rezolucije večeras malo ćemo se pozabaviti ovom situacijom koja slijedi     :79:    za sada to ne izgleda loše, a svaki snijeg od 10+ cm se može smatrati ...   zadovoljavajućim    :79:     :121:

Miloš

Quote from: Cirius on December 09, 2012, 20:07:05 :120:   Mađoni, ne uspijevam nać' nikakvu prognostičku komponentu u ovom "štivu", ako nema kakvih skrivenih poruka ...

Ja uspijevam, itekako.  :122: Mađo je prognozirao euforiju na forumu koja počinje za nešto više od 24h.  :114:

Čekamo WRF i NMM. Srbijanski WRF-NMM crta ozbiljne padavine, i preko 20mm u PG.  :104:
Doduše, on i za Beograd daje 15-ak mm, a globalni modeli simbolične padavine.

Fraka

Nema sto.. zatrpavanje ravnice... za primorje ne znam... kako god...  :03:

prenka

Sjajni ec ,sjajni srbijanski wrf -nmm  ,ali da sacekamo i ovaj nas wrf-nmm pa da  ojdemo nocas u krevet s mirom i da sjutra spavamo sto duze jer sjutra vece vidim nema spavanja  :05:

Nikola

Evo kako Eta vidi prolazak najjacih padavina i T850mb,10tak mm nije lose.

:27:  :81:

...samo nijanse dijele do zatrpavanja ZB ravnice....

Krivi

Iako ne znam da čitam karte dobro, vidim da i za nas primorce ima dobre šanse za snijeg.
GGMU!

Fraka

Pitanje moj krivi.. Ima sanse.. ali bilo je sansi i u februar i trt. Cijelu noc mokar snijeg i susnjezica, rezultat cenat najgore bljuzgavicine ujutro uz polavu  :75:

Vidjecemo.. u svakom slucaju bi volio da sam kuci  :12:

Veljonk

Šta će biti sa Nk nadam se bar 20 cm novih  :79:
AUTOMATSKA METEOROLOŠKA STANICA KLIČEVO , NIKŠIĆ

http://www.pljusak.com/klicevo/index.htm

Bura

Sve u svemu, svaki model nam trenutno koliko-toliko daje nadu. Vidjecemo kako ce se mjenjati. Vazno je da ima nekih naznaka za pravu zimsku idilu za nas primorce.  :114:
Bolje gram nafake no kilo mozga.

scepo

Neka pane 2cm ali samo posle da ne udari kisa mrzna :30: :32:

Стенли

Evo kako bi padavinski prosao ciklon ''Dzemala'' po Srbijanskom WRF-NMM. Mnogo padavina. Jedna slika prikazuje ukupne padavine za 3h.

Pocetak padavina bi bio oko ponoci:

Najjaci termini padavina bi bili nedje izjutra:

Podne polako prolazi padavine su jos uvijek tu.  :119:  :81:

Stefan600

Samo cu bacit 5 smijesaka koji ce sve rec'

:111:  :114:  :79:  :72:  :119:
strasna euforija nam se sprema!
Februar 2012. :)

Fraka

Ljudi bice padavina i snijega, ali treba sa rezervom uzet ovaj model. Daje masu i za bg.. ja u to sumnjam.. ovo juce je potpuno omanuo, katastrofalno.. a i zadnji ciklon isto... Mozda ovo pogodi, ne kazem, ali dosta grijesi u zadnje.
Cekamo bre nase modele, zakon su  :45:

Mađo

Quote from: Cirius on December 09, 2012, 20:07:05
:120:   Mađoni, ne uspijevam nać' nikakvu prognostičku komponentu u ovom "štivu", ako nema kakvih skrivenih poruka ...    'oli ga premjestit' u muziku ili offtopic ?

E bogami neću.
A ti bi se moga nakanit i napisat dvije riječi u prognoze za ove tvoje Podgoričane umjesto što kritikuješ ove moje gluposti.  :11:
Op, vatáj  :79:   Vrnućeš mi je u utorník.  :67: 

Nikola

Ne bih volio da ide po ovim srbijanskim wrf-nmm pogledajte samo T850mb kako toplota probija u najjacim padavinama i posle nije neki zalad,bolje i 10mm pa snijeg no 20mm pa nista :77:  :75:  :120:

Ma sto kaza Fraka nas Wrf-Nmm v.3.3.1 je zakon!

sanjin

Cirius

Quote from: Mađo on December 09, 2012, 21:17:13 A ti bi se moga nakanit i napisat dvije riječi u prognoze za ove tvoje Podgoričane umjesto što kritikuješ ove moje gluposti. 
Op, vatáj  :79:   Vrnućeš mi je u utorník.  :67: 

:120:   rekao sam da ću večeras, kad izađu visoke rezolucije ....    da ne kuckam svakih pola sata ...  a možda i otvorim Džemalu, ako mi se svidi    :122:       :79: