News:

Omogućen je pristup forumu TAPATALK-om

Main Menu

I ciklus - komentari

Started by Cirius, November 01, 2012, 17:12:13

Previous topic - Next topic

Transmat

Quote from: Dejo on December 05, 2012, 19:20:23 Koliko je vidim Žabljak meri -5.8°C i za sneg ne znamo, jer nije izašao kompletan podatak, ali ima neka devetka na kraju, pa se možda radi o 29cm snega večeras.
I ja bas vidjeh taj podatak. Moguce da je zaboravio upisati dvojku. Logicno bi bilo, jer se ipak mora malo slegnuti..

I u pravu smo bili Dejo,
Evo su poslali ispravku sinopa sa Žabljaka. Ipak je 29. Tako da svi koji su poslali 35 i više od toga, ostaju bez boda. (A Demijan bez gajbe piva.)  :109:

demijan

:67:  pa zar nismo rekli da zajedno ćemo je stući?   :30:  :122:

Transmat

Quote from: demijan on December 05, 2012, 20:03:40  :67:  pa zar nismo rekli da zajedno ćemo je stući?   :30:  :122:
Oćemo, nego šta!
(ali ti ćeš da je kupiš ) hahahhahaha

Nego gledam, Moglo bi Cetinje da mjeri T-min ako se bas dobro naoblaci na sjeveru. Za sad Žabljak strmoglavo ide dolje temp.

demijan

:79:

može biti.al i dalje mislim da žabljak uzima minimalnu od -9,1  :120:

Nikola

Po modelu Eta Ulcinj je sjutra od 6-12h u akumulaciji 2-4mm,pa ja ne znam.

Padam na snijeg,nadam se da necu na padavine u Ul i Tmax u istom.

Dzoni

Zabljak u 19h mjeri 29cm snijega,sto je nekima iznenadjenje. Do zore, na ovoj T , samo ce se jos malo slegnuti, max 1-3cm po meni.
T min ce do kraja zavisiti od oblacnosti i vjetra,kojeg nadam se nece biti izrazenije.

Sinoc sam imao jednu veliku nedoumicu da li reskirati sa Ulcinjom za padavine 1 i u zadnjem momentu se odlucih ipak za 0.
Cini se da bi moje prvo razmisljanje bilo cjelishodnije,no vidjecemo.

Zanima me koliku bi ste max T sada dali za Ul sjutra, btw danas je brojao do 14,5c  :29: ?

Fraka

Sjutra ulcinj nece 7 prec.. tako mi svega..

Jocko

Bogami 29cm snega na Žabljaku. Može to sleći možda i još 2-3cm?  :78: Ako slegne više od 1cm, ne dobijam bod... :26:
U 21h vidim slab sneg osmotren na Žabljaku.

prenka

Krenuo je vec zabljak sa temperaturom dolje .Takt - 6 c :109:

Transmat

Quote from: prenka on December 05, 2012, 23:05:27 Krenuo je vec zabljak sa temperaturom dolje .Takt - 6 c :109:
Krenuo je on davno "dolje" nego je zakočio na - već sat vremena. I što je najgore, sad se oblaci primiču žestoko.. Biće to neka srednja oblačnost, ali dovoljno da temp zakoči ili možda počne da raste?

Jocko

Uf, al ću dobiti negativni ujutru lagano... :05:

Dzoni

Quote from: Fraka on December 05, 2012, 21:50:17 Sjutra ulcinj nece 7 prec.. tako mi svega..

Mislim da je realno da bude izmedju 8 i 9c. Juce nije bilo prisutno ovoliko oblacnosti a gotovo ni nagovjestaja o padavinama tamo, tako da sam ja po logici odigrao malo visocije jer znamo svi da ako ima sunca Ul ide gore vrtoglavo.
Zabljak se zacementirao na -6c, ako ne krene da se vedri ispred zore i T jos malo ne padne najveci broj nas ce pasti na tom parametru.

Nikola

Kisa pocela u Baru,javlja nam  Kecmi,ne bih volio bas da se ostvari prognoza Eta-e,visokorezolucijski modeli ne daju padavine sem u planinskom dijelu jugoistoka.

Wrf-Nmm V3.3.1 ne daje padavine u Ulcinj i daje Tmax sjutra 8-10c,ali ako bude padavina,tu ide i niza T taman sto veli Fraka nebi isla preko 7C.

Isto tako i za Zb ne daje ispod -6c pri vedrom vremenu,abice oblacno do jutra tako da i tu ode poen.

Znaci u najgorem po Eta modelu,vec pao SnZ,padam padavine Ulcinj,padam Tmax Ulcinj? i padam Tmin,ako uzmem 5 ponti sjutra puna kapa.

Fraka

Ako u ulqin sutra bude padavina, t ne da nece oreko 7 nego bolje da ne pricam. Ti bi bio gotovo sigurno snijeg pa vi vidite. No mislim da se to ipak nece desit.

skener

A ja sam tek sad vidio da sam pogrijesio prilikom slanja prognoye i umjesto 18,stavio sam 8 cm na ZB  :75: vec -1 poen

Dzoni

Mislim da ce Zabljak ici jos nize, jer se oblacnost po EC-u smanjuje znatno u terminu 06utc. Tako da nebi bilo cuda da bude izmedju -7 i -8c.

Nikola

kakva oblacnost krece ka nama ima i svitkanja blizu Ulcinja,moze nocas svasta biti imam neki osjecaj,laka noc  :112:

Krivi

Kkako će nas sve bačit UL ako nastavi da pada kiša tamo..
GGMU!

Dejo

Minimalna temperatura u 7h izmerena je na Žabljaku -6.7°C. Ovaj parametar uspešno je prognoziralo 5 takmičara. Svaka čast.

Visina snega na Žabljaku u 7h iznosi 29cm. Ovaj parametar uspešno je prognoziralo 19 takmičara.

Nikola

Quote from: nikolA on December 06, 2012, 00:07:55 Znaci u najgorem po Eta modelu,vec pao SnZ,padam padavine Ulcinj,padam Tmax Ulcinj? i padam Tmin,ako uzmem 5 ponti sjutra puna kapa.
:07:

Cirius

Ulcinj je u kodu 1 sa padavinama     :120:     ja sam u ovom "lakom" kolu već izgubio dva boda (Tmin i Ulcinj padavine)  10 minuta po početku računanja, koliko u prethodnom "teškom" kolu za cijeli dan    :75:    Kakav početak dana ....    

Mađo

To je dobro što pada u Ulcinj.Fula sam SnŽ za 16 cm,dobijam li negativni bod?

skener

Quote from: Mađo on December 06, 2012, 08:07:35 To je dobro što pada u Ulcinj.Fula sam SnŽ za 16 cm,dobijam li negativni bod?

Da,kao i ja  :03:

Transmat

Quote from: Mađo on December 06, 2012, 08:07:35 To je dobro što pada u Ulcinj.Fula sam SnŽ za 16 cm,dobijam li negativni bod?
dobijas Madjoni...
Neoprezan si bio..

Ja sam omašio T-min, ali je bitno da nisam dobio -1. To mi j e i bio cilj, jer moglo je da bude i -13 daovih petero dobiju -2 umjesto
1  :63: , u svakom slucaju, svaka im cast na riziku.
Vjetar re raspuvao u Ulcinju, a nije ni u Nikšiću slab. Tako da bi tu moglo da bude pomršenih računa.