News:

Omogućen je pristup forumu TAPATALK-om

Main Menu

Snijeg-sezona 2012/2013

Started by niksicki, September 19, 2012, 22:13:06

Previous topic - Next topic

sanjin

Selo Vrela blizu Žabljaka, decembar 2012.

Стенли

SnowHunter

Još prije ovih zadnjih padavina Orjen je izgledao super ušlagiran, evo nekoliko slika sa sajta trebinjskih planinara PD Vučji zub  :109:. Fotografije su iz januara 2013. Ne navodi se tačan datum, ali zadnji vedri dan je bio 12.01, pa su vjerovatno od tada:

Bukve duboko u snijegu:

Zaliveni krš  :43:

Kako li će gore biti za par dana?  :121: :79:

sanjin

Uh, koliko snijega. Sad je vjerovatno sve ravno.  :67:

Fraka

Orjen je cudo... moj No.1 sto se planina tice..  :43:

goga

Nk

Stefan600

Februar 2012. :)

SnowHunter

To se zove snježina!  :43:   Bravo Nk!  :109:

prenka

Dako srede tu struju do subote.Veliki broj nas iz juzne Cg ide na skijalista u subotu besplatnim busevima.Htio bih ovdje javno da pohvalim ovu akciju TO crne gore.ova akcija ce doprinjeti da nasa skijalista budu puna vikendom

Transmat

@Nk najveci si car na ovom forumu. Svaka cast za fotke i snimke.  :109:

demijan

Fraka

Ovo pitanje ide direktno SnowHunteru, a moze i Nedju. Da li na Orjenu ima snjezanika? Da li se desilo da djelic snijega prezivi ljeto?

Mislim, vjerovatno je glupo pitanje, nema vjerovatno, ali eto.. s obzirom na kolicinu koju primi da nema koja rupa zabijena...

SnowHunter

Naravno da ima ljetnjih snježanika na Orjenu. Ipak, zbog male visine i zbog visokih ljetnjih temperatura teško mogu da prežive cijelo ljeto. Zato Orjen ima velikih broj jama sniježnica sa vječitim snijegom, a bogami i poneku sniježnu pećinu. Kakvo je to čudo od planine neka pokaže i ovaj snimak trebinjskh planinara  :109:

Fraka

EagleS

bio sam jutros do kolašina i jezerina, pročitao sam da je na dno staze oko -4, -5 c, a kad sam stigao oko 10 bilo je 3 stepena, padala je kiša od podgorice do ski centra a razlika u temperaturi svega 2, 3 c, a u kanjon morače vodopadi auto bi ponijeli   :52:
The absence of evidence is not the evidence of absence

vanja

drug djordjije mi posla slike s njegovog puta ka zabljaku u subotu, slike nisu atraktivne al ajd, da ih podjelim:

na kraj je kolona naletjela na zenu u dzipa koja se zaglavila u snijegu...kaze da zena nije htjela nikog da pusti da sjedne za volan i da joj auto izvadi iz smeta u koji je upala...tako da su tu ostali nekih 40 minuta, neko drustvance je ubilo dosadu tako sto su na bordu "upregli" zmaja  :04:

Mađo

:81:
QuoteZimska sezona u Odmaralištu ,,Lovćen – Bečići" na Ivanovim koritima počela je 2.januara.iako struje u odmaralištu nema već 5 dana, Rekretaivno edukativni centar i hotel ,,Ivanov konak" su u funkciji zahvaljujući agregatima.Put do Ivanovih korita je prohodan, a visina sniježnog pokrivača na Ivanovim korritima je 160cm.
:81: Pobjeda

SnowHunter

Bogami lijepo na Ivanovim koritima!  :105:

Radnici spašeni iz sniježnih nameta, članak na Cafemontenegro. Mali citat:

Quote"Pokušali smo pješke više puta da dođemo do sanki i nijesmo uspjeli. Pozvali smo Zorana Radovića i zajedno on i ja stigli smo njegovim sankama do mjesta Đurakov do gdje su bila dva radnika. Gore ima snijega negdje oko tri metra.

Đurakov do je na oko 1500mnm. Gore je sigurno zona velikih padavina, pa nije nemoguće da je zaista bilo tri metra snijega. Naravno to je bilo stanje prije ''snjegocida'' i slijeganja. Sreća je da toliki snijeg ne može okopnjeti za nekoliko dana, pa će svakako sačekati novi.  :79:

vanja

decembarski snijeg,dvije slike iz mog kraja:

Gaga

Slikano sa  "omni auto" zgrade :62:

vanja

sanjin

sanjin

Mađo