News:

Koristeći Profile, Modify profile i Look and Layout možete promijeniti izgled foruma, odnosno izabrati neku drugu temu.

Main Menu

Septembar 2012.

Started by Miloš, August 24, 2012, 10:20:16

Previous topic - Next topic

Fraka

Kuva se kuva!  :114: :114:
Novi GFS  :43:
bice svega, sjajan front... jao samo da ne ispari... gledam ove parkove, sva zemlja suva kao barut.. jos ce ovo da povadi jakne iz ormara pri kraju fronta...  :79:

Južina

Po ovome 15-og veliki pad temperature :79:

LOMIBA

znaci od utorka posle podne kisa i tarapana :D
U dobru se ne ponesi!

Bura

YR evo daje čak 90mm kiše za Bar u četvrtak i petak!!!  :114:
Bolje gram nafake no kilo mozga.

Madjo

To je ono o čemu sam pričao.Red je više da nas strefi jedan ozbiljan ciklon !!  :114:  :114:      :81:

Miloš

Ogromnu kišu za četvrtak i petak jutros crtaju i EC i GFS. Ovo se već ozbiljno primaklo, a i postoji tendencija pojačavanja promjene kod modela. Uh, samo da i ovo ne ispari. :101:

michael

nebi trebalo. bukvalno dva fronta na nas udaraju, mislim da bi ovaj put trebali dobro pokisnuti...

Nikola

Padavine ce na jugu prestati odmah posle prelaska fronta,u petak ce biti pretezno suncano i svjeze.
U periodu nakon toga nista znacjno,ali ovaj ciklon ce regenerisati zivot na zemljistu.

michael

je li se ovo količina kiše smanjuje!? necu da sirim paniku, ali opet nisam optimista...

Madjo

Quote from: michael on September 09, 2012, 15:02:42 je li se ovo količina kiše smanjuje!? necu da sirim paniku, ali opet nisam optimista...

Neznamo do novih izlaza ništa.

michael

Quote from: Madjo on September 09, 2012, 15:07:59
Quote from: michael on September 09, 2012, 15:02:42 je li se ovo količina kiše smanjuje!? necu da sirim paniku, ali opet nisam optimista...

Neznamo do novih izlaza ništa.

polako, saznaćete  :22:

Nikola

Gfs je smanjo padavine dok iz je EC gotovo udvostrucio.

Fraka

Nije Gfs smanjio nista.. cim on daje ovako zestok front kod kvarnera, ne moze to previse oslabit do nas.. vidjecemo sledece izlaze.. ja volim ove frontove jer vazda NW donese em iznenadjujuce kolicine padavina, em drastican pad temperature, uvjek znacajno veci nego sto modeli predvide.. Zna to Madjo najbolje

Miloš

Novi GFS je pomjerio ciklon na još pogodniju lokaciju za obilne padavine u Crnoj Gori. Ako to potvrdi i večerašnji EC, promjena već polako ulazi u 96h i onda će još ostati da vidimo samo koliko će kiše da padne, a ne hoće li pasti.

Fraka

Sad novi gfs povecava padavine, ali ublazava front.. sve je to jos otvoreno, moze sve isparit lako, a moze bit i dosta dobra situacija.. ipak odavno nije bilo nista. Vidjecemo u narednih par dana.. bar imamo sto pratit  :03:

michael

Imam određene rezerve prema svemu. ubi me marfijev zakon  :22:

Madjo

Quote from: michael on September 09, 2012, 20:19:09 Imam određene rezerve prema svemu. ubi me marfijev zakon  :22:

Što si takav pesimista ?  :62:  
Vjeruj ti više u onu moju vjerovatnoću.Do kraja mjeseca mora panut vala jedna dobra kiša, da ne rečem dvije.

Ecmwf-12z, nem're bit bolji.  :105: :105:

Kimi

GFS id kuci  :11: :11:

ECMWF !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

Nikola

Dobro je sto modeli ne idu ka losijem sceniraju,a to je stvaranje ciklona u Tirenskom moru,ovako Jadranski ciklon sa mnogo lightning and rain.Kod ovakvih frontova cesto bude i grada.

Fraka

Kakav EC  :52: majkooooo  :114:

Ima da obijeli dobro na vrhove sjevera  :79:

Nikola

Miloš

Meni se više sviđa GFS-ov scenario. Dosta padavina bez nekog velikog zahlađenja. Sad nam je bitna da padne dobra kiša, a bilo kakve velike temperaturne oscilacije ne bi prijale...
Kako god, optimista sam, i očekujem barem 20-30mm kiše u prosjeku po Crnoj Gori u četvrak, dovoljno da pogasi požare i malo oporavi prirodu.

Dzoni

Rekoh ja da u srijedu popodne nema nista od znacajnijih padavina u CG,u globalu...U utorak nesto malo ce biti prskanja po sjeveru(mozda i do NK) a moguce lokalno i u srijedu vece na krajnjem sjeveroistoku.

Ono pravo nas po sadasnjem materijalu ceka u cetvrtak. Steta sto ce za nase krajeve sve trajati od cetvrtka u zoru do cetvrtka vece,dakle nesto vise od pola dana(na sjeveru skoro 2 dana) ali nakon ovakvih susa i temperatura i to je dobrodoslo ! Mada mi je ova kolicina padavina ogromna,ipak lici da ce pasti manje.  :58:

@ Milos

Slazem se, i ja bih vise volio takav scenario nego "stampedovski" front koji nebi Pg donio veliku kisu, po nekoj tradiciji,uz NW strujanja.

Miloš

Računaj da to ne bi bio klasični NW scenario, jer bi se ciklon formirao prije nailaska fronta i imali gotovo 24h sa padavinama uz S i SW strujanje, što odgovara cijeloj Crnoj Gori.

prenka

Dva dana ne pogledah topic prognoze i situacija kakva se samo pozeljeti moze :105:   madjo teoricaru   :05: :109: