News:

Omogućen je pristup forumu TAPATALK-om

Main Menu

Sport

Started by Krivi, February 13, 2012, 13:44:28

Previous topic - Next topic

Miloš

Šteta, odavno nisam ovoliko navijao... Prvo poluvrijeme je ulivalo nadu, ali drugo katastrofa.  :80:

Admin

Imamo pravo da budemo tužni, ali ne i ljuti.
Naši momci su dali koliko su mogli, u pojedim mečevima, čini se, i više od toga.
Čestitke.
:47:

Mađo

Evo Jovetić konačno proradio u državnom dresu.
Na vrijeme, vala.  :55: :55:  :07: :07:

Čestitke Moldaviji.

Onijema našijema igračima a i pođekojemu liku iz uprave i štaba, koji su odigrali ovaj meč za kladionicu ili na neki drugi način bili dio namještaljke- dabogda im ovo bio oproštajni meč.  :14:
Neću dalje.   :10: :17:

Admin

Novak, bez dileme, najbolji u Londonu, a Rafa u 2013. Svaka čast obojici.

Djeluje mi da bi 2014. teniski mogla biti veoma uzbudljiva.

Dzoni

Ma Nole je istinski pobjednik i No 1. Svi koji pratimo tenis,znamo jako dobro da je sistem bodovanja takav da je u situaciji u kakvoj je bio Nadal(da ne brani maltene ni bod u ovoj godini) omogucio njegov proboj na prvo mjesto.
Nisam ni najmanje odusevljen sistemom bodovanja kada su sampioni u pitanju jer mi se cini nepravednim.To ne govorim samo sada kada ide Novaku u prilog vec i prije 3 godine,kad on to nije bio.

Admin

Branio poene ili ne Rafa ih je u 2013. najviše zaradio, tako da tu nema ništa nepošteno. Ne vidim koji bi sistem bio pravedniji.
Druga je stvar što je tebi Džoni, priznajem i meni, Novak bliži i draži. To se ne boduje.  :82:

Dzoni

Priznajem da nisam poentirao u mom prethodnom postu na konto sto je neposteno.
Neposten sistem je,po meni,da sampion samo brani poene iz prosle sezone koju je recimo odigrao na spektakularan nacin i sebi stavio time ogromno breme.
Zar nebi bilo pravedno da sampion koji odrbrani toliko breme,tj poene,dobije i odredjen broj novih poena preko toga,pa makar da je to 10-20% od fonda koji nosi taj pojedinacni trunir/masters/gren slem ?
Ovako sampion i pored toga sto mora biti konstantno na vrhunskom nivou i braniti sve poene to mu nije garant da ce ostati prvi jer moze neko sa pozicije 5 ili 6 da odigra odlicnu sezonu(ili rekovalescent) i "pobere svo grozdje" te se probije na prvo mjesto.
A sto se tice sezone za nama,po meni je ona sasvim dobra za Novaka a jako dobra za Nadala poslije pauze. Zanimljivo bi bilo vidjeti ukupan broj pobjeda na mecevima u 2013. godini kad su u pitanju Nadal i Djokovic,ne vjerujem da tu ima znatne razlike.

sanjin

QuoteZanimljivo bi bilo vidjeti ukupan broj pobjeda na mecevima u 2013. godini kad su u pitanju Nadal i Djokovic,ne vjerujem da tu ima znatne razlike.
Djokovic 72-9,  Nadal 75-7.

Nadal - 10 turnira osvojenih (2 GS, 5 Mastersa)
DJokovic - 7 turnira osvojenih (1 GS, 3 Mastersa, 1 Masters kup)

Nadal je bio bolji ove sezone i zasluzio je prvo mjesto, iako je od US opena Djokovic dominantan.

Fraka

Bice sjajna sledeca sezona. Djokovic je dao intervju koji mi se svidio.. Reko je da su mu cilj grand slam titule sledece godine. Zaista, po meniih ima premalo u odnosu na ono kako je dobar igrac.
Slijedi pauza, rafa odmorniji, marej se vrace.. Mozda i fedex poradi na kondiciji.. Bice zanimljiva sleseca sezona.. Jedva cekam aussie open i da li tu moze neko ugrozit Noleta. Zatim ide Rafin teren, tj najveci cilj Djokovica Roland Garros. Mozda je dosloo vrijeme da se ugrozi Rafa.

Dzoni

@sanjin

E upravo sam to zelio da vidim, minorno mala razlika pobjede/porazi a da je Nadal bio dominantan cca od aprila do septembra-jeste.

Fraka

Da, ali nadal nije igrao do marta mjeseca  :122:

Admin

Igrao je nadal tri turnira u februaru 2013. (Vina del Mar-Čile, Sao Paulo-Brazil i Acapulco-Meksiko) i osvojio 900 ATP bodova, što se na kraju pokazalo ključnim!

Dzoni

Tako je, u februaru su mu bili to prvi turniri, mini Juznoamericka turneja.

pg

Baraz za SP:
Island-Hrvatska 0:0
Grcka-Rumunija 3:1
Portugal-Svedska 1:0
Ukrajina-Francuska 2:0  :29:

10.02.2012
11.02.2012
12.02.2012

skener

Za ocekivati je da prodju Hrvatska, Grcka, a vjerovatno i Portugal i Ukrajina koja za mene nije iznenadjenje

pg

Ukrajinci jesu jak ekipa ali Francuzi su me iznenadili a mozda je to i neka pravda nakon one Anrijeve ruke kada su izbacili Irce
Inace Irska je u proslim kvalifikacijama za SP bila  u nasoj grupi kao i sada Ukrajina
10.02.2012
11.02.2012
12.02.2012

Mađo

Nijesu Ukrajinci toliko jaki ako gledamo onu'takmicu protiv nas - onadijer smo sami sebe zakopali s crvenijema i s Volkovima i Kesalicama ... :35: :34: :31:
No to je nebitno više..prokockali smo što nijesmo smjeli... idemo dalje.  :23:

Ono što veseli i ušto se nadam -  to je igra mlade reprezentacije.  :109: :109: Jučer su odlično odigrali protiv velikija favorita na papiru s Njemačkom, falilo je malo sportske sreće i iskustva da se osvoje sva tri boda.No i bod je super.
Stvarno imamo 7-8 odličnih igrača, ili onih koji će to postati.Svaka čast.  :43:

pg

Luksemburg-Crna Gora 1:4  :109:
10.02.2012
11.02.2012
12.02.2012

skener

Rukometasice Buducnosti su jos jednom sjajnom partijom u punoj Moraci savladale FTC 29:21 i plasirale se u glavnu rundu tj cetvrtfinalnu grupu Lige sampiona. Svaka cast djevojkama  :109:

Dzoni

Niko ne pomenu neregularnost kosarkaskog meca  Buducnost - Olimpija.

http://www.youtube.com/watch?v=3fp335mwWMk

Na snimku se nedvosmisleno vidi da je posljednji kos Olimpije neregularan,lopta je u ruci kosarkasa Olimpije kada crveno svijetlo na semaforu (sekundaca) oznacava kraj meca pa cak je i grafika na TV prenosu (koja kasni,uzgred nije ni validna) bila na 0:00 kad kosarkas Olimpije i dalje drzi loptu u ruci. Kako rece direktor Buducnosti sinoc i sam je sudija Jovcic nakon odgledanog snimka (poslije meca) rekao da je napravljena greska. Zalosno je da KK Buducnost nije obezbijedio monitor na kom bi sudije u usporenom snimku mogle da vide situaciju i odluce na terenu.
Sve je jasno kao dan a sad je na potezu ABA savez koji treba da pokaze da li je za pravila i pravdu,odrzivost regularnosti lige i povracaj izgubljenog kredibiliteta(nakon sramnog fijaska prosle godine sa Igokeom) ili ce pak uticaj Olimpije u celnistvu ABA lige odluciti da bude "izio vuk magarca".

Mađo

Quote from: pg on November 17, 2013, 20:56:01
Luksenburg-Crna Gora 1:4  :109:

Čuš Luksembur.  :23: Imaju li se đe viđet golovi?

Admin

Ne znam da li se nekad desilo da je rezultat nekog sprtskog meča preinačen nakon što su sudije donijele odluku i nakon što je meč i zvanično završen. Meni takav slučaj nije poznat.
Ne znam da li pravila nalažu ili samo dozvoljavaju sudijama uvid u snimak. Šteta što ta mogućnost nije iskorišćena.

Fraka

Jos jedan dokaz "profesionalnosti" evropske kosarke. Malo se popravilo stanje u Evroligu, ali kvo sto se desilo u ABA je kataklizma modernog sporta. Iz aviona se vidi da mu lopta u ruku stoji kad je crveno na tablu.. smijesno.

skener

Quote from: Admin on November 18, 2013, 20:04:41
Ne znam da li se nekad desilo da je rezultat nekog sprtskog meča preinačen nakon što su sudije donijele odluku i nakon što je meč i zvanično završen. Meni takav slučaj nije poznat.
Ne znam da li pravila nalažu ili samo dozvoljavaju sudijama uvid u snimak. Šteta što ta mogućnost nije iskorišćena.

Mislim da nije...kad vec nisu ponistili kos u Moraci kao jedina mogucnost ostaje odigravanje nove utakmice. To bi bilo i realno, kad je vec doslo do ovoga, ali vidjecemo cuvenu gospodu iz ABA lige, oni uvijek imaju nekea svoja pravila

Dzoni

Tako je. Pravilnik daje jedino mogucnost odigravanja nove utakmice a ne i preinacenje odluke u korist Buducnosti,bez obzira na neregularnost kosa.

P.S.

Novak nakon 2 pobjede u finalu Dejvis kupa smanjio zaostatak za Nadalom na samo 770bodova.