News:

Omogućen je pristup forumu TAPATALK-om

Main Menu

Sport

Started by Krivi, February 13, 2012, 13:44:28

Previous topic - Next topic

SnowHunter

Nadal je kralj šljake i, bez dileme, najbolji šljakaš svih vremena. Plus, pariska šljaka mu savršeno odgovara - izuzetno je spora, sa previsokim odskokom loptice kod njegovih ionako fantastičnih spinova. U takvim uslovima zdravog Nadala je nemoguće dobiti, o tome svjedoči i istorija Rolan Garosa. Nole nema za čim da žali, godina za njega je za sada odlična, idu turniri na podlogama koje mu više odgovaraju i gdje se čini da ima, makar blagu, prednost u odnosu na Nadala, uz maksimalnu posvećenost tenisu vjerujem da je prvo mjesto na ATP listi do kraja godine sasvim uhvatljivo. Idemo Nole!  :109:

Fraka

Nije da me zanima previse prvo mjesto na ATP, ali bice bas velike borbe. Prvo, Nadal ima sanse da dosta osvoji ako odradi barem solidno wimbledon. Onda ide americka turneja i tu Djokovic moze na prvo mjesto, pogotovo ako Nadal kiksne Wimbledon. Onda opet, nadal ima sansu da smanji tu prednost, ili se vrati na prvo mjesto na azijskoj turneji, dje je Novak sve osvojio. Mene samo zanimaju GS-ovi. Kao navijacu nadala, tesko mi je pao onaj poraz od vavrinke na Aussie... ali evo, vratio se. I dalje ima sanse da stigne Fedexa, da se vise ne postavlja debata ko je bolji od njih dvojice, jer taj broj GS predstavlja osnovni parametar necije karijere...

SnowHunter

Nadal je bolji igrač od Federera, nema potrebe za bilo kakvim prebrojavanjem osvojenih GS-ova i ostalih turnira. U međusobnim duelima Nadal vodi čak 23:10 u pobjedama i nema potrebe za traženjem boljeg kriterijuma za njihovo igračko poređenje. Za mene dileme nema - Nadal je dosta bolji...

Fraka

Ma to svakako.. ali eto taj broj GS i dalje ostaje kao neko mjerilo za godine koje dolaze.. Mada, prilicno sam siguran da ce nagurat do 17 rafa...

vanja

ispade tezi poraz i od onog iz polufinala RG 2011 od federera kad mu je prekinuo pobjednicki niz od 43 partije...

Admin

Poslije jučerašnje utakmice Brazil : Hrvatska i sramotnog suđenja još više volim tenis, snuker, pikado, atletiku...

pg

Da stvarno su osteceni hrvati.Ono penala vidjelo nije a i bilo je drugih gresaka takodje na racun Hrvatske.
Cak je i danas bilo gresaka Meksiku nisu priznali 3 gola od kojih su 2 bila cista,ali su oni ipak zavrsili pobjedom
Moje prognoze za naredna 2 meca
Spanija-Holandija 1:1
Cile-Australija 2:0
10.02.2012
11.02.2012
12.02.2012

pg

Furija=Debakl
Potpuno zasluzena pobjeda
10.02.2012
11.02.2012
12.02.2012

Admin

Ali ponovo nekoliko ozbiljnih grešaka sudija!!!

Fraka

Kad mi kazu da ce tehnologija provjere gresaka sudija unistit sport... a ovakve greske ga ne unistavaju.. ne.  :75:

Dado

Sva sreca da Meksiko dobi juce, nevjerovatno kakva im dva gola ponistise, pogotovo drugi. (Ne)ocekivano lose sudjenje od pocetka svjetskog :120:
Sto se Spanije tice, kao navijac Barselone moram priznati da i oni placaju ceh lose sezone ali opet su na vrijeme da poprave stvari sa jakom klupom  :28:

SnowHunter

San Antonio!!!  :43: :43: :43:

Košarka koju demonstrira u zadnje tri utakmice finala - malo je reći fantazija!  :43: :43: :43:

prenka

Sjajan pocetak SP-a , odlicna efikasnost , do sada je svaka utakmica dosla kladionicarski receno 3+ . ;) Sto se tice mojih favorita za osvajanje prvenstva , najvise sansi bih da Argenti i Njemackoj koja je danas demonstrirala silu protiv Portugal :03:aca . 

pg

Takodje moji favoriti uz njih bih mogao staviti i Holandiju
Iran-Nigerija 0:0 mogla se i ocekivati tvrda borba izmedju ove 2 ekipe.Nadam se da ce iz ove grupe ipak Bosna proci dalje  :111:
10.02.2012
11.02.2012
12.02.2012

Fraka

Quote from: SnowHunter on June 16, 2014, 04:41:56
San Antonio!!!  :43: :43: :43:

Košarka koju demonstrira u zadnje tri utakmice finala - malo je reći fantazija!  :43: :43: :43:

Fenomenalna ekipa... odigrali su nevjerovatno dobro.. Svi sem Diaw su imali 50 ili preko sut iz igre... nevjerovatno.. Inace Diaw iako sa slabijim sutem, bio najbolji asistent i 2. skakac... Pravi starinski point forward...

pg

Adios Espagna
Spanija-Chile 0:2
Da li je spanska tika taka "procitana"
10.02.2012
11.02.2012
12.02.2012

vanja

cile odlican...svaka cast na zalaganju.vise nego zasluzena pobjeda

Admin

Šteta!
Kaže li se Ganci, Ganjani, Ganjad, Ganjčani,...?
---

U finalu košarkaške lige Srbije Partizan osvojio 13. uzastopnu titulu. No, ništa im to ne vrijedi, jer su navijači Zvezde ukrali pehar!!!  :02:

pg

Portugalci se u poslednjem minutu spasili poraza od amerikanaca samim tim jos uvijek imaju teoretske sanse za prolaz dalje
Portugal-USA 2:2
Takodje je iznenadjenje i ubjedjiva pobjeda Alzira nad Korejom KOR-ALZ 2:4 ,a na poluvremenu je bilo cak 0:3
10.02.2012
11.02.2012
12.02.2012

vanja

ovi portugalci su raspad od tima. nekako su nepovezani i po meni jedna od gorih reprezentacija na mundijalu. ima tu individualaca koji mogu okrenuti mec naglavacke ali tim nije jedan igrac. onaj nani mi se ne svidja kao igrac. mislim da je sebican, da nece da baci loptu :) a i ronaldo ga vala komplikuje no nema ni on sa kim da odigra pas...citav tim izgleda kao razbijena banda i stvarno ne znam kako uopste mogu do 8 finala ...iako imaju teoretske sanse to je po meni nemoguca misija...volio bih da prodje gana mada amerikanci u ova dva meca pokazali su borbenost, pozrtvovanje, dobar fudbal i zasluzuju ulazak u drugu fazu

pg

A jedina sansa im je da Njemci pobijede Ameriku,a Portugalci Ganu ubjedljivim rezultatom,ali sanse za takvo nesto nisu ni blizu.Takodje volio bih da iz ove grupe prodju Njemacka I Gana a taj scenario je trenutno najrealniji
10.02.2012
11.02.2012
12.02.2012

Admin

Više sam očekivao od Hrvatske, ali Meksikanci su definitivno zaslužili prolaz.

vanja

ima li gore reprezentacije od grcke da se za sad kvalifikovala u 8 finala mundjala? mislim da nema

pg

E ne vjerujem.Ekipa je dala svega 2 gola i oba su postignuta sinoc protiv Obale Slonovace.Po meni je cak i japan trebao da ih dobije u drugom kolu jer su vise pokazali od njih
U osmini finala igrace sa Kostarikom ekipom koja je zavrsila bez poraza i na prvom mjestu u po meni drugoj najjacoj grupi gdje su bila 3 svjetska prvaka.Svaka cast!  :119:
10.02.2012
11.02.2012
12.02.2012

sanjin

Grci su odlicno igrali juce, zasluzili su da prodju.