News:

Koristeći Profile, Modify profile i Look and Layout možete promijeniti izgled foruma, odnosno izabrati neku drugu temu.

Main Menu

Prognoze: žaljenje, radovanje, kukanje, želje, snovi....

Started by Madjo, January 29, 2012, 23:47:49

Previous topic - Next topic

Fraka

Quote from: Krivi on February 07, 2012, 19:16:27 Nevjerovatno je da je danas u 14 sata u baru bilo 2,a u budvi 8 stepena!!!Na samo 30 km tolka razlika??a klime vrlo slicne...a u hn i sad 8 stepeni...bolesno

Pa i nisu tako slicne klime Bara i Budve... Budva je velika zavjetrina dok je Bar veoma izlozen jakim vjetrovima... Kao sto sam ti rekao vjetar je odredjuje temperature na primorju u ovim situacijama...

Krivi

Znam....al nevjerovatno je kako je juce bilo hladno!!
GGMU!

prenka

stefke  nemoj srce da mi te okine zbog ovih modela  :05: :121:

Стенли

То Niksicki... Ajde Jelena zatrpaj jug, a postedi sjever malo.   :79:

Poseydon

"Za dane vikenda pretežno oblačno s povremenim snijegom, u Dalmaciji ponegdje i kišom, većinom južnije od Splita. U ponedjeljak postupno smirivanje vremena, na Jadranu će i prevladavati suho, a ponegdje će se i djelomice razvedriti. U iduća tri dana u Gorskom kotaru, Lici i unutrašnjosti Dalmacije past će ponegdje i više od 30, u ostalim kopnenim krajevima od 15, a na Jadranu 10 cm novoga snijega. Treba napomenuti i da će na području južnog Jadrana snijeg povremeno moguće prelaziti u kišu i obrnuto pri čemu je moguća poledica. Bit će vjetrovito uz u unutrašnjosti umjeren i jak, u gorju u subotu na udare i olujan sjeveroistočnjak. Na Jadranu će puhati jaka, na udare i olujna, u noći s petka na subotu te tijekom subote često i orkanska bura. S jakim vjetrom bit će snježnih vijavica i zapuha, u gorju i u unutrašnjosti Dalmacije i viših od 1m. Hladno, no temperatura će prema početku tjedna, ponajprije dnevna malo porasti. "

DHMZ vidi snijeg na južnom jadranu :79: Ovo prvi put u životu vidim, neka me kolege iz Hrvatske isprave ako griješim(do sad je uvijek bilo "može biti snijega i na južnom jadranu"). O Jelo, o JELENA !!!

Madjo

Cirius

Čestitke Baranima na snijegu !     :79:       :121:      stvarno ste ga dugo čekali ...   uživajte        :43:

Bura

Hvala.....  :121: Samo.... problem je sto je prestalo da pada.....  :82:
Bolje gram nafake no kilo mozga.

sanjin

Кад ћемо сљедећи пут имати 58цм?  :101:
Можда не за наших живота више ни приближно.  :82: :80:

Stefan600

U ovih 10-ak godina ima li smo nekoliko paklenih zima, i velikih ekstrema(sto se tice kolicine padavina(poplave, znate i sami), sto se tice susa(znate i sami), sto se tice visina snijega, sto se tice enormno visokih temperatura ljeti) tako da me nebi iznenadilo ljetos jos ekstrema, i sledece zime jos snijeznih dana poput ovih!
Februar 2012. :)

Južina

Quote from: sanjin on February 12, 2012, 19:27:43 Кад ћемо сљедећи пут имати 58цм?  :101:

Nadam se da nećemo čekati 7 godina za ovako nešto.
Kad se samo sjetim prošle zime, đe je rekord bio 24 cm.

Poseydon

Ostalo je jos da primorje obori svoje snijezne rekorde...Ove godine nece, mozda vec sljedece...

Стенли

Quote from: stefan96 on February 12, 2012, 19:30:58 U ovih 10-ak godina ima li smo nekoliko paklenih zima, i velikih ekstrema(sto se tice kolicine padavina(poplave, znate i sami), sto se tice susa(znate i sami), sto se tice visina snijega, sto se tice enormno visokih temperatura ljeti) tako da me nebi iznenadilo ljetos jos ekstrema, i sledece zime jos snijeznih dana poput ovih!

Dobar govor druze.   :45:  I ja mislim tako nesto, da sve sto se desava u zadnjem periodu je nekako ekstremno, bila to susa ili poplave, snijeg ili vjetar.. visoke i niske temperatura...  

Dzoni

Quote from: sanjin on February 12, 2012, 19:27:43 Кад ћемо сљедећи пут имати 58цм?  :101:

Iako bih volio da nije tako i ja mislim da 60cm smijega necemo vise gledati za nasih zivota. Vidjeli smo na tv-u, ljudi po 55 i vise godina ne pamte ovoliki snijeg dakle jasno je da se ovo desava samo 1 u ljudskom vijeku !

P.S.  Nije palo 58cm vec 61cm e sad sto tehnicar nije dobro izmjerio sto da se radi  :52:

sanjin

Ja sam na Portal Analitici procitao da je juce u 16h mjereno 62cm. E sad,nije precizirano ko je mjerio.  :120: :78:

Krivi

Volio bih kad bi otvorili neku malu stanicu u centru Bara,dje bi se mjerila stvarna temperatura u gradu...mjesto na kojem se ona nalazi dovodi do toga da je bar najtopliji zimi,a medju najladnijim ljeti,a vjerujte nije bas tako...eto to su neki moji snovi..
GGMU!

prenka

Quote from: Krivi on February 14, 2012, 18:19:04 Volio bih kad bi otvorili neku malu stanicu u centru Bara,dje bi se mjerila stvarna temperatura u gradu...mjesto na kojem se ona nalazi dovodi do toga da je bar najtopliji zimi,a medju najladnijim ljeti,a vjerujte nije bas tako...eto to su neki moji snovi..
krivi definitivno stoji da je bar najtopliji grad u zemlji  :13: a sto se tice ove stanice mislim da se u vrijeme kada su postavljane stanice po gradovima o tome nije vodilo racuna ,mada ne bi ni bile toliko velike razlike i da je stanica u nekom drugom naselju u baru ...mogu ti reci da me  bar strasno nervira sa meteroloskog spekta ,mada danas kada sam bio dolje mi je odgovaralo posle ovih nekoliko snijeznih dana

Bura

Bar nije najtopliji grad u Crnoj Gori, i po statistikama i po svemu. BUDVA je najtopliji grad u zemlji!

A sto se tice premjestanja stanice, krivi o tome je dosad bilo prica i prica. Nepotrebno je vise pokretati tu pricu. Ako su vec htjeli da stavljaju stanicu pored mora, onda su trebali da stave i ulcinjsku i hercegnovsku pa bi smo vidjeli koliko bi bilo razlika. Jednostavno, jedino rjesenje je da kupim AMS....  :03:
Bolje gram nafake no kilo mozga.

Стенли

Mislim da je Bar svakako najtopliji grad u zemlji, zajedno sa Budvom, dok je Boka nesto hladnija i Ulcinj naravno dosta hladniji.

Krivi

Quote from: kecmi on February 14, 2012, 21:53:45 Bar nije najtopliji grad u Crnoj Gori, i po statistikama i po svemu. BUDVA je najtopliji grad u zemlji!

A sto se tice premjestanja stanice, krivi o tome je dosad bilo prica i prica. Nepotrebno je vise pokretati tu pricu. Ako su vec htjeli da stavljaju stanicu pored mora, onda su trebali da stave i ulcinjsku i hercegnovsku pa bi smo vidjeli koliko bi bilo razlika. Jednostavno, jedino rjesenje je da kupim AMS....  :03:
Jos bolje...ali me nervira to sto po ovoj stanici bar uvjek bude najtopliji posebno zimi,od svih gradova koje imaju ams...
GGMU!

prenka

momci nemojte se sto naci uvrijedjenim  :122: ali pratim vremenska desavanja zadnjih nekoliko godina posebno u baru i mogu sa sigurnoscu reci da je najtopliji grad u zemlji ...e sad ne osvrcem se na prosla vremena kad je mozda budva to i bila ,ali unazad nekoliko godina bar je neprikosnoven

Madjo

Nije ni Podgorica puno ladnija od Bara na godišnjem nivou : srednja barska T je 15.6°C a podgorička 15.3°.  :08:
Najtopliji gradovi kod nas na prosječnom godišnjem nivou su Budva i Herceg Novi sa po 15.8°C.

Dok na primjer Tivat ima srednju temperaturu pola stepena nižu od Podgorice,  14.8°.

sanjin

To je zato sto je PG ubjedljivo toplija od primorja ljeti. Ali je zato zimi ubjedljivo hladnija.

Fraka

Ovog ljeta je bila pata-pata sa ulcinjom, za zimi, barem sto se tice minimalnih T, tivat je sisa dobro..