News:

Koristeći Profile, Modify profile i Look and Layout možete promijeniti izgled foruma, odnosno izabrati neku drugu temu.

Main Menu

Prognoze: žaljenje, radovanje, kukanje, želje, snovi....

Started by Madjo, January 29, 2012, 23:47:49

Previous topic - Next topic

Nikola

Nevjerovatno kako će se narednih dana i dobar dio prve dekade februara održavati ovaj greben praktično nepomičan sa sjevera Afrike i jugopada Evrope, nešto me podsjeća na decembar 2015. Vala mora biti 5 dana zime pa da će u mart.

Miloš BP

Mi slobodno mozemo i prvu dekadu februara da otpisemo. A mogao bi i jedan Cikago npr.
Samo sto se kod njih sve to moze u 2 dana na bolje promijenit. Kod nas samo na gore.
Only black and white

Fraka

bole

Ja se radujem ka malo dijete kad ga vidim na 5min da pada  :67:
Jer je to postala rinetkost u PG :107: :106:
Smejte se vi dobra temp na 850z i dolje u prizemlju ujutro mozda bude opet iznenadjenne od ovog plicaka da vidimo koju pahulju  :67: :67:

Južina

Do sljedećih 5 dana u januaru možemo da pozdravimo zimu :20:

St.

Od Februara 20°C.  :21:  Ako naidje nakon ovoga par dana zime to je sve od nje

michael

:20:   :30:

ne stadoh na skije 1 put a nijesam imao kad ici vani, tacno da svisne covjek. pa i mala djeca znaju da snijega faljava godinama ali ovo je previse  i za nas i Jbn globalno otopljenje

Miloš BP

Pokusava jadni Gfs da vrati zimu za 10-tak dana, ali niko mu ne vjeruje... Greote.
Cikloni kampuju u Skandinaviji evo mjesec ipo. Kako im ne dosadi brate mili.
Only black and white

Fraka

Bio sam u Lysekil, Swe jedno 10 dana sad.. Bukvalno svaki dan je duvao strasan jugo i kisa/snijeg... Uzas zivi

EagleS

Nešto čitam ovaj tekst. Je li ovo znači kraj za snijeg i zime u cg u idućih 5, 6 godina? Možemo li kako tražit od Kineza da nam dignu planine za po 1000 metara..
The absence of evidence is not the evidence of absence

michael

Ove godine ni 3000 pomoglo nebi. da se ne lazemo. zalomilo se. apsolutno ne znaci da snijega bit nec, ali malo boli i para oci ova tendencija da ga vise nema nego ima.... sta ce biti sledece pa narednih 5 god, moguce zna samo onaj sto je kreirao i nas i planetu, a do tih saznanja svakako dokuciti ne mozemo. nase je da analiziramo narednih 3-10 dana pa ako pogodimo super

Nikola

Na mjesečnu prognozu RHMZS praktično najjača hladnoće ove zime očekuje se od 18-20. februara, što po trenutnom materijalu ide u prilog.

St.

Beograd se očekuje i na 20c izgleda u narednim danima..

Dzoni

Prica se da ce biti snijega krajem februara ili marta...

vanja

Quote from: Dzoni on February 07, 2024, 08:37:46
Prica se da ce biti snijega krajem februara ili marta...

zadnjih godina pokazalo se da je tu bilo najvise sansi za neki snijeg

Južina

Miloš BP

Jos u januaru smo otpisali prvu dekadu februara. Evo vec sad mozemo i drugu dekadu februara.
Mozemo li i trecu dekadu... Ko smije na snijeg da se kladi.. :99:

Veze ovo nema sa godisnjim dobom. 1+ eventualno ova zima moze da dobije, mada se nece sigurno potresti oko toga.
Only black and white

Nikola

Kod nas je nije ni bilo, jednu noć jačeg hladnog vjetra i to je to. Mislio sam da posle prethodne tri zime dolazi jedna bolja, ali za ovu 2006/7 je Sibir. Kad su se Žabljak i Kolašin mučili sa 10ak cm, a na preko 2000mnv nema ni pola metra pokrivača  :75:

michael

ma kojih 2000 peo sam se 20 puta po raznim vrhovima to je smijesno. mozda neki zalaci snijega nije bivalo ove godine

ja se ne sjecam u mom zivotu a rodjen sam 81 da je gora zima bila s manje snijega a moguce me i statistika ko vodi to opomene da sam pogrijesio

Niksic 3

Ja ne pamtim ovako toplu zimu, sve gore od goreg, makar da oce ljeto biti blaze bez zaropeka, no ce ugrijati 35 vec od polovine maja, pih.

Matija Milosevic

Neće biti ni ljeta nego ima da zakiša do jula sranje

vanja

Dzoni

Quote from: michael on February 10, 2024, 20:51:20
ma kojih 2000 peo sam se 20 puta po raznim vrhovima to je smijesno. mozda neki zalaci snijega nije bivalo ove godine

ja se ne sjecam u mom zivotu a rodjen sam 81 da je gora zima bila s manje snijega a moguce me i statistika ko vodi to opomene da sam pogrijesio

Od 01. marta pa nadalje, moci cemo da podvlacimo crtu...Mogao bih da stavim brdo karamela na opkladu da je ovo jedna od 3-4 najgore zime (u pogledu padanja, kolicine i prisutosti snijega na tlu, srednje prosjecne T i sl.) u zadnjih 40 godina.

p.s. Sad vidim da je kolega @SH cak i prikazao da je dosadasnja zima u Pg i Nk najtoplija u nizu od poslednjih 16 godina...

michael

ja sam napisao da sam rodjen 81 , pv, i da od kako me pamcenje sluzi, sjecanje, ovo je ubjedljivo najgora zima . a ljubitelj sam snijega i dobro se sjecam

michael