News:

Koristeći Profile, Modify profile i Look and Layout možete promijeniti izgled foruma, odnosno izabrati neku drugu temu.

Main Menu

Prognoze: žaljenje, radovanje, kukanje, želje, snovi....

Started by Madjo, January 29, 2012, 23:47:49

Previous topic - Next topic

vanja

Quote from: bole on January 05, 2023, 07:49:37
:60: Bilo je i 2012 do 20 Januara ovako toplo, pa smo posle imali veliku hladnocu. Samo sto je ovo 2023

hmmm mora da si pobrkao nesto. cini mi se da smo imali snijeg i u decembru 2011, januar je bio dosta hladan i tu smo imali jedan veliki snijeg u podgorici.sad me mrzi da trazim te podatke (dal do 25-30cm), pa onda topljenje pa opet cini mi se snijeg i onda na konto toga onaj strasan sjeverac sto je poobarao stabla kroz tolosku i zlaticku sumu. e sad dal je ovo za vjetar bio pocetak februara ili kraj januara ne mogu se sjetiti i naravno svi znamo za ona dva dana snjegopada i snijeg koji je ostao na ulicama do kraja mjeseca....

Južina

Imam neki osjećaj da će u februaru i 30 stepeni da nagura  :05:
Zime ni na vidiku, ne pamti se ovo.Ne računam ove sprdnja od dva dana

Miloš BP

Тачно ми дође да навијам да овако буде до краја зиме... Да је бар по нечем памтимо. Иако би је до сад најрадије заборавили.
Only black and white

Nikola

SnowHunter

Bijelo Polje makar ima vještačku zimu, uz nažalost visoku cijenu vrlo zagađenog vazduha. Ovdje u Beogradu apsolutno ništa zimsko, decembar je bio najtopliji u 130+ godina meteo istorije, prva dekada januara će biti najtoplija u istoriji! Prethodnih 20-ak dana je na srednjaku od oko +10°C  :75:, što je iznad martovskog ili novembarskog prosjeka. Kakva je ''zima'' najbolje svjedoči detalj sa jučerašnje šetnje po Dorćolskom keju - maleni smuk je izgubio predstavu o godišnjim dobima:

michael

I ajmo sad opet period bezmislemog vremena, bez iole ozbiljne najave neceg. Cu se upucam  :78:

Miloš BP

Da prostite, Balkan je u snow-meteo smislu prk*o Evrope.
Ne znam da li postoji sansa da se ovi minusi po visini pomaknu istocno, ka nama, i ako se pomaknu da li bi onda bilo padavina :32: U ovom terminu ka nama ima dosta padavina, kise.
ECM0-216" border="0
Only black and white

sanjin

Izgleda da HAARP radi punom parom zbog energetske krize. :67:

Nikola

Čitao sam neke članke vezane za SSW(tj. iznenadno zagrijavanje stratosfere).Na sjevernoj hemisferi je uobičajeno u toku zime,dok na južnoj nije.Posledica toga je odnos kopno-okean što znači da troposfera utiče na to.Taj fenomen je primijećen 50ih godina prošlog vijeka i joše ne zna tačan uzrok.
Kad bi mogli da znamo kako da se ona zagrijava,tada bi i mogli da mijenjamo klimu na sjevernoj hemisferi.

Quote from: sanjin on January 12, 2023, 18:04:54
Izgleda da HAARP radi punom parom zbog energetske krize. :67:
HAARP je počeo sa radom 1993 a ugašen je 2014,možda je bilo bolje da ga nisu gasili  :120: Nema ta vrsta talasa uticaja osim na jonosferu.

Južina

Najveća nepravda u istoriji meteorologije bi bila da na Žabljak padne ova kiša što im se crta danima na temperaturi od 2 stepena
Preko metar snijega ko iz šale  :11:

scepo

granica ide preko 1700mnv, mozda u pojedinim terminima pri najjacim padavinama bude isla malo nize, ali sve u svemu steta za ski centre, bas je bilo blizu da dobiju metarske snjegove..

Послато са SM-A600F помоћу Тапатока

scepo

Prevoj Čakor, koliko je ovo metara snijega?

Послато са SM-A600F помоћу Тапатока

Južina

Istorijska prognoza :11:
259.7mm u obliku snijega do subote ahaha

Jezerski vrh (Prokletije) 300mm u dubokom minusu  :05:

nedjo

Za Maja e Jezerces budi siguran , ako ne toliko  a ono dosta blizu -Prokletije upravo zbog enormnih kolicina padavina drze snijeg bolje nego i Julisjki Alpi, iako su za klasu toplije
Btw , Bjelasnica (BiH)na oko 2000m drzi -2 u ovom trenutku.Za 2700m se i ne cini toliko nemogucim -nulta izoterma ce nocas i sjutra biti na oko 2000 /2100 m , u prosjeku
druga stvar , snijeg se naslaze  i zbija , tako da dobit metar nije toliko tesko koliko je dobit 2  :03:

Miloš BP

(quote author=sanjin link=topic=5102.msg133848#msg133848 date=1674119361]
Akumulirani snijeg tokom subote. Potencijalno trpaona u NK i CT. Sjeveroistok prakticno suv  :109:

[/quote]

Ja sam se pomirio da se ove zime snijega necu nagledat ovdje.
Kad u sred ******* januara ili zime ne mozemo dobiti 10 dana minusa da fino smrzne, i 15-20cm snijega, nek onda ide dodjavola i takvo godisnje doba. Bljuzgu koju cemo vidjet ovih dana dajem nekom kojoj bi se obradovao, ja necu. :120:
'Out' sam od pisanije i foruma do ljetnjih oluja... One makar nikad ne izostanu :109:
Only black and white

Južina

Jedina dobra stvar je ta što ne može biti gore zime od ove u budućnosti
Magla je sigurica tj vještačka zima, to što padne snijega pašće i to je to
Nije sve tako crno :11:

sanjin

Nemojte se sjekirat. Vecerasnji EC je mnogo bolji za Bijelo Polje.

Južina

Quote from: sanjin on January 19, 2023, 20:09:04
Nemojte se sjekirat. Vecerasnji EC je mnogo bolji za Bijelo Polje.

U limburgu mjesecu  :11:

Južina

Kakve su ovo mađije, zapadni dio CG pod minusom po visini a ovamo se preko brda i gora provukao plus po visini
Nestvarno

Nikola

Evo se i EC pokvari kad treba da nacrta snijeg za PG  :120:

Južina

Južina

Stiže nama proljeće, iznenadio sam se da bude drugačije u februaru.
I bolje je tako

Dzoni

Prosto je nevjerovatno da ovolika hladnoca ode a da ne naleti nijedan ciklon...Izgleda nema vise ni zima, razocarenja iz godine u godinu vec  :56: :80:

St.

bole

To je to Dzoni munjo, od Ponedeljka proljece 18c :)