News:

Koristeći Profile, Modify profile i Look and Layout možete promijeniti izgled foruma, odnosno izabrati neku drugu temu.

Main Menu

Februar 2012.

Started by Miloš, January 27, 2012, 12:18:26

Previous topic - Next topic

Nikola

Do sjutra ujutru bice oko 5cm novog snijega i sjever ce da ga smrzne i da uzivamo do kise,mada i nece biti neko znacajno otopljenje modeli ne vide prelazak toplote preko nas,za sad,snijeg ce padati na planinama i visim predjelima na sjeveru,a kisa neka pada koliko oce,popravice se hidroloska situacija

Stefan600

Quote from: nikolA on February 15, 2012, 12:21:10 Do sjutra ujutru bice oko 5cm novog snijega i sjever ce da ga smrzne i da uzivamo do kise,mada i nece biti neko znacajno otopljenje modeli ne vide prelazak toplote preko nas,za sad,snijeg ce padati na planinama i visim predjelima na sjeveru,a kisa neka pada koliko oce,popravice se hidroloska situacija

Kisa odavno nije padala.. Nisam je se uzelio, ali doslo joj je vrijeme posle ovoga snijega...
Februar 2012. :)

Dado

bilo je ukljucenje M..... na tv nk jutros..rece da od pon ce se u nk smjenjivati kisa, susnjezica i snijeg  :75:

milos555

Quote from: Dado on February 15, 2012, 13:42:59 bilo je ukljucenje M..... na tv nk jutros..rece da od pon ce se u nk smjenjivati kisa, susnjezica i snijeg  :75:

Neka pada najmokriji snijeg,samo da cistu kisu ne gledamo ocima!  :14:  :20:

Dado

sve su prilike da cemo vise kisu gledat' , morala je panuti kad tad ali nisam se joj se nadao ovako rano  :12:

Cirius

nmm  daje za Pg  0,2 mm  padavina večeras,  a  wrf ~  2,3 mm.  
Možda ipak bude  4+ mm ?    :119:       :122:         :79:

Стенли

Sve sto pane preko 1.5mm iznenadjenje je u ZB ravnici.  Barem za mene.

Stefan600

Mislim da ovo nije onaj klasican front koji dolazi sa jakim sjevero-istocnim vjetrom jer se vidi na kartama da nisu nagomilane izobare...

Bice padavina i prije jakog sjevernog vjetra, a naravno kako on bude u pojacanju padavine ce oslabiti i stati...
Februar 2012. :)

Bura

Quote from: stefan96 on February 15, 2012, 14:51:30 Mislim da ovo nije onaj klasican front koji dolazi sa jakim sjevero-istocnim vjetrom jer se vidi na kartama da nisu nagomilane izobare...

Bice padavina i prije jakog sjevernog vjetra, a naravno kako on bude u pojacanju padavine ce oslabiti i stati...

U pravu si Stefke. Trebalo bi nocas biti mirno pri nailasku fronta. Pritisak se nece naglo promijeniti za kratko vrijeme sto znaci da vjetra ne bi trebalo biti. Makar ne znacajnijeg, sve u granicama normale, dovoljno da se konacno ove zime zabijeli Bar.
Bolje gram nafake no kilo mozga.

prenka

mislim da je ovo kecmi posljednja sansa za bar veceras sto se tice snijega ...iako nisu velike sanse mislim da je vrlo moguce da imate snijeg veceras u baru  :79:

Bura

Quote from: prenka on February 15, 2012, 16:05:38 mislim da je ovo kecmi posljednja sansa za bar veceras sto se tice snijega ...iako nisu velike sanse mislim da je vrlo moguce da imate snijeg veceras u baru  :79:

I jesta, poslednja sansa ove zime! Prenka! Ne urici!  :99: Ja mislim da Bar ima velike sanse za snijeg nocas, cak sta vise i najvece ove zime.  :114:

Miloš

Najveće ove zime da, ali ne i mnogo velike, možda 49%.  :03:

Bura

Quote from: Miloš on February 15, 2012, 16:09:33 Najveće ove zime da, ali ne i mnogo velike, možda 49%.  

:52: STAAAA? Tako mali procenat po tebi, kwa kwa...  :12: Po meni ipak nekih 80%  :60: Vidjecemo.  :114: Molim te Boze.....  :12:

Nikola

Eta daje oko 4-6mm do 03H ujutru kad krece razvedravanje,Najvise padavina od 21-22H do 01-02h.

Dzoni

Quote from: nikolA on February 15, 2012, 20:08:07 Eta daje oko 4-6mm do 03H ujutru kad krece razvedravanje,Najvise padavina od 21-22H do 01-02h.

Kao sto vidis to se ne ostvaruje...ma kakva eta  :120:

snesko belic

U Srbiji i Hrvatskoj pada umjeren snijeg od ovog fronta,a oblaci se pravo spustaju pud nas. :04:
Nocas moze svasta bit,znaju modeli pogrijesit kolicinu padavina... :23:

Dzoni

I dalje ostajem na procjeni da cemo dobiti 2 -5 mm, to je nekako najrealnije. Ako padnemo u minus eto od toga 4-8cm snijega !

Nikola

@Dzoni jos nije doslo 22H vidjecemo na kraju hoce li biti u pravu,samo da znas da mi je preko 10 forumasa slalo cestitke one subote kad je Eta pokazala snijeg u centralnim i sjevernim predjelima a svi ostali modeli i meteorolozi su davali kisu i na sjever,treba malo sacekati,vidim i Wrf i Nmm su fino pogodili,a vece su rezolucije od Eta-e  :67:

Dzoni

Masi moj Nidzo vidis, skoro ce pola 11 a ti si vidio od 21 do 22h... Po modelu kojem ja vjerujem (EC) padavine znacajne krecu od 23-00h do 04-05h.

Стенли

Ako pane 3-4mm snijega u tih 6h , znaci od 23h do 05h.. Tu ce ti bit 2-3cm snijega.. Drugo bi bilo da to pane za kraci perion ,npr. od 00h do 03h, pa bi tih 3-4mm mogle bit 5cm..  Realno gledano..   :72:

Dzoni

Tako nekako Stenli, ako ista i donese front ovamo.

skener

Prognoza HMZ-

Period petak-utorak:

Tokom petka i subote na jugu pretežno sunčano uz povremeno malu ili umjerenu oblačnost, na sjeveru umjereno do pretežno oblačno i ponegdje sa slabim snijegom. U nedjelju, prijepodne sunčani intervali, a popodne naoblačenje koje će tokom noći usloviti padavine, na jugu kišu, a u sjevernim predjelima snijeg. U ponedjeljak i utorak prijepodne oblačno, na jugu kiša, na sjeveru snijeg a u nižim predjelima i kiša – mjestimično se očekuju umjerene količine padavina, u utorak poslijepodne suvo. Vjetar slab do umjeren, u petak prijepodne povremeno i pojačan, sjevernih, a u nedjelju i ponedjeljak uglavnom južnih, odnosno istočnih smjerova. Temperatura vazduha u subotu u nešto osjetnijem, a zatim u blagom porastu ili uz manja kolebanja. S obzirom na to da se očekuje porast temperature vazduha, u nižim predjelima od subote, prvenstveno tokom dana, treba računati na nešto intenzivnije otapanje sniježnog pokrivača.

Nadam se da ce se ova 4 dana otopiti znacajan dio snijeznog pokrivaca i da ce u ponedeljak ostati manje od 20 cm u PG,tada bi se vec moglo podnijeti da kisa padne u njega.
Sto se tice NK mislim da ce u noci nedelja na ponedeljak padati snijeg,ali u ponedeljak kisa i tamo ce vec biti losa situacija  :35:
Mada misljenja sam da se u ovim situacijama kisa prije moze ocekivati negdje na sjeveru (tipa BP ili BA,pa cak i PV) nego u NK

winter

Jedina sansa za ovu zimu da jos jednom vidimo snijg je to sto je D..... rekao da ce kraj Februara i pocetak Marta biti hladniji nego obicno sto bi znacilo da uz neke ciklone Pg zabijli jos jednom  :79:

Evo GFS potvrduje njegove rijci

http://modeles.meteociel.fr/modeles/gfs/runs/2012021606/gfs-1-276.png?6     od nedelje 26 do

http://modeles.meteociel.fr/modeles/gfs/runs/2012021606/gfs-1-336.png?6     cetvrtka pa i dalje hladan vazduh nad nasim prostorima

lav

Quote from: skener on February 16, 2012, 10:39:19 Prognoza HMZ-

Period petak-utorak:

Tokom petka i subote na jugu pretežno sunčano uz povremeno malu ili umjerenu oblačnost, na sjeveru umjereno do pretežno oblačno i ponegdje sa slabim snijegom. U nedjelju, prijepodne sunčani intervali, a popodne naoblačenje koje će tokom noći usloviti padavine, na jugu kišu, a u sjevernim predjelima snijeg. U ponedjeljak i utorak prijepodne oblačno, na jugu kiša, na sjeveru snijeg a u nižim predjelima i kiša – mjestimično se očekuju umjerene količine padavina, u utorak poslijepodne suvo. Vjetar slab do umjeren, u petak prijepodne povremeno i pojačan, sjevernih, a u nedjelju i ponedjeljak uglavnom južnih, odnosno istočnih smjerova. Temperatura vazduha u subotu u nešto osjetnijem, a zatim u blagom porastu ili uz manja kolebanja. S obzirom na to da se očekuje porast temperature vazduha, u nižim predjelima od subote, prvenstveno tokom dana, treba računati na nešto intenzivnije otapanje sniježnog pokrivača.

Nadam se da ce se ova 4 dana otopiti znacajan dio snijeznog pokrivaca i da ce u ponedeljak ostati manje od 20 cm u PG,tada bi se vec moglo podnijeti da kisa padne u njega.
Sto se tice NK mislim da ce u noci nedelja na ponedeljak padati snijeg,ali u ponedeljak kisa i tamo ce vec biti losa situacija  :35:
Mada misljenja sam da se u ovim situacijama kisa prije moze ocekivati negdje na sjeveru (tipa BP ili BA,pa cak i PV) nego u NK
Tacno.Uvijek Nk zadrzi neku temperaturu 2 do 3 stepena,dok i Zabljak ode u debeli plus.