News:

Koristeći Profile, Modify profile i Look and Layout možete promijeniti izgled foruma, odnosno izabrati neku drugu temu.

Main Menu

Februar 2012.

Started by Miloš, January 27, 2012, 12:18:26

Previous topic - Next topic

Miloš

Da, prema njemu bi čak i u Beogradu bila kritična temperatura na visini, pa bi snijeg u subotu miješao sa ledenim zrncima. Mislim da su male vjerovatnoće da se to desi. Čekamo nove WRF i NMM.

winter

Po svemu sudeci vec u ponedeljak novi snijg koiji bi prema sadasnjem stanju padao do utorka posle podne to je novih 17-20cm :78:
No to je jos daleko okrecemo se suboti i nedelji ja se licno nadam da ce u nedelju na kraju padavina Pg imati makar 5cm

skener

Vidjecemo sta ce reci veceras NMM i WRF... mislim da cemo dobiti posle ovih izlaza prilicno jasniju situaciju za naredna 2 dana

Cirius

+2'C   na  850 hPa           :47:        :112:

LOMIBA

nedaj boze da probije juznina...mada mi na sjever nebi trebalo da brinemo.... :59: ja cu bit optimista:)
U dobru se ne ponesi!

Južina

Quote from: LOMIBA on February 02, 2012, 21:42:57 nedaj boze da probije juznina...mada mi na sjever nebi trebalo da brinemo.... :59: ja cu bit optimista:)

Probija 100 %, već sjutra.

Cirius

nmm   iscrtao još jače otopljenje na  850 hPa,  +2'C  do Pg,  a nulu do Žabljaka i Bijelog Polja.   Ima li neko da može da otvori ovu nmm kartu CG  ?      :78:

Južina

Kako je WRF moćan, po njemu jugovine ne bi bilo uopšte.

winter

A kaakv je WRF za Pg?

Cirius

Quote from: Južina on February 02, 2012, 21:51:53 Kako je WRF moćan, po njemu jugovine ne bi bilo uopšte.

:78:          Ne znam kako vi gledate ove karte.  Daje  WRF  gotovo isto otopljenje kao  nmm  Južina,  nulu do najviše linije Dinarida  (Durmitor-Sinjajevina)  i duboko niz dolinu Lima.

skener

Nikola

Vidim sad kartu ciruse,kakve izoterme na 10km 10 stepeni  :29: steta sto ovakva sansa ode a u blizini cak -15C niske i uske primorske planine dozvoljavaju prodor inace tipacina,no dobro je ovo,zadovoljan da pada do sjutra prijepodne i da vise ne pada nije greda

winter

Nikola

Wrf slican Eti sjutra daje proboj juzine vec od 06H a u subotu blago zahladjenje tj,-1C od subote u podne.

Bole-PG

Znaci da mozemo od subote popodne ponov snijeg da ocekujemo  :78:
Podgorice grade moj!!!

sanjin

Ja nikola ne znam gdje to vidis...

Nikola

sanjin

Pa gdje je ovdje nula u 6 ujutro???

scepo

Rijetko u Pg kad presnijezi ali nadamo se od Subote popodne da moze :79: :33:

Nikola

U pravu si sanjin ovo je -2 cak -1 u 9H nego me zeznu ova izoterma pratio sam je od Italije jer su kod nas nepregledne  :45:

winter

Po ovome 0 ulazi na kopno oko 9h a do Pg nece prije 12h  :79:
Ja tako msm ispravite me ako grijsim

Mladen

Dobrodošao Mađo!  :16:
Prokomentariši vrijeme noćas, ujutro, śutrašnji dan i subotu za naše krajeve.
Što se očekuje po tvom mišljenju?

winter

Koliko ja vidim Gfs bas uiblazio juzinu :78:

sanjin

GFS nista novo. Posle podne probija jugovina u PG.
Ono sto mi se svidja jeste da u petak uvece spusta granicu hladnoce prema jugu. Cak bi Boka imala minus po visini.

winter

Sto bi znacilo novi snijg u Pg :79: