News:

Koristeći Profile, Modify profile i Look and Layout možete promijeniti izgled foruma, odnosno izabrati neku drugu temu.

Main Menu

Februar 2012.

Started by Miloš, January 27, 2012, 12:18:26

Previous topic - Next topic

sanjin

Quote from: stefan96 on January 31, 2012, 13:13:40
Quote from: sanjin on January 31, 2012, 13:04:33 U kom terminu sjutra pocinju padavine i kolika ce bit temperatura kad pocnu?

Padavine pocinju sjutra u terminu od 15:00 do 17:00h po NMM...Temperatura nebi trebala otici preko 3,5 sjutra ako se naoblaci ranije...  :27:
Oće li odmah pocet sa snijegom? Ako bude 3-4 stepena to je onda kisa ...

Fraka

prve slabe padavine mogu biti kisica ili susnjezica.. ali to ni na sto nece uticat.

Stefan600

Da, cim bi krenule malo jace padavine odma temp ide sa na pr. 3,5 dolje 2 stepena na 1,5...A s obzirom da je po visini ledeno nema teoretske sanse da to ne bude snijeg.
Februar 2012. :)

Nikola

Po Eta naoblacenje stize danas kasno uvece a padavine sjutra pocinju oko podne,nece T prelazit 3C,samo da on zaplasa T odma pada na 0 ili 1

AdriaticWeather

Koja razlika između NMI i WRF, ovaj zadnji zeza sa sekundarnim vrtlogom u južnom Jadranu što znači kišu i do Du.   :35:

goran

Ma bice snijega sigurno nema sjekirancije  :79: :79: :79:

Stefan600

Tek sad kapiram koje se kolicine padavina snijeznih crtaju za sjutra i rano ujutro za cetvrtak... Ne brinite Podgoricani, bice snijega, velikoga.
Februar 2012. :)

scepo

Po ovome sad bili bilo preko 5cm u Pg :32:

Bole-PG

A cek neko pomenu da nema padavina prakticno u cetvrtak(tokom dana) :78:
Sada samo da se prati petak i subota
Podgorice grade moj!!!

CervantesRI

Stvarno nevjerojatna yr.no prognoza od četvrtka do subote za Podgoricu i dijelove crnogorskog primorja, preko 70 litara oborine u obliku snijega. Ovakva prognoza bila bi mi čudo i za Žabljak.. Elementarna nepogoda bila bi preblaga riječ ako bi se nešto takvo ostvarilo, skoro pa scenarij za film o vremenskim nepogodama. Bit će svakako zanimljivo pratiti situaciju slijedećih dana kako će se razvijati i naravno gledati slike na forumu ako se nešto slično ostvari.

Nikola

U cetvrtak ujutru osvice preko 5cm u Pg,manje nikako,a jos ako nocas stegne pa se naoblaci ama' nema Kazan se vise ne pita  :120:

Bole-PG

Quote from: nikolA on January 31, 2012, 13:39:18 U cetvrtak ujutru osvice preko 5cm u Pg,manje nikako,a jos ako nocas stegne pa se naoblaci ama' nema Kazan se vise ne pita  :120:
A moze i oko 10,kako stojimo sa cetvrtkom i noc cetvrtak na petak
Podgorice grade moj!!!

Nikola

Cetvrtak tokom dana slab snijeg nece se skoro nista otopiti 1cm najvise a u petak ujutru ocekujem oko 20cm,nista samo po kartama pricam

scepo

Ako nocas ovo Ec potvrdi ja mislim da je to definitivno da nam slijedi obilan snijeg u petak... :120: :33:

prenka

u slucaju da temperatura u pg sjutra u toku dana bude 3 pa cak i 4 stepena mislim da bi to opet bio snijeg jer je po visini veliki minus tako da sto se tice sjutrasnjeg snijega nema bojazni  :105: :79:

Dzoni

Quote from: nikolA on January 31, 2012, 13:39:18 U cetvrtak ujutru osvice preko 5cm u Pg,manje nikako,a jos ako nocas stegne pa se naoblaci ama' nema Kazan se vise ne pita  :120:

Ako modeli budu u pravo ocekuje se od 12 do 15mm padavina od srijede popodne do cetvrtka prijepodne sto na ovako ohladjeno tlo tesko da moze biti manje od 10cm snijega.

Danilovgrad

Vec ujutro oko 06h ce biti oblacno... Bez brige ljudi... Opusteno...Sto deblja oblacina do tamo 09h to manje sanse da T predje 3. Cima zatalasaju padavine... zbogom kiso, zbogom! onda krece trpaona u Danilovgradu!!! Naravno i nasem Glavnom gradu... Onda taj dosadni cetvrtak u pauzama sa snijegom... uuff... Po meni snijeg ce padati u Danilovgradu i Podgorici bez problema do 12h u podne zapravo.... Novi izlazi ce najvjerovatnije otjerati juzinu ili ce biti do granice mora i kopna, a ako tako bude za nas u unutrasnjosti nema problema, sta vise u petak nece raditi Osnovne i Srednje skole...zatvoren aerodrom Podgorica i Tivat vec u srijedu popodne... Zatvoreni i blokirani magistralni putevi sa sjeverom i prema Cetinju, jedini ka Sozini ce biti prohodan i to otezano... :79:
Selo Mala Crna Gora kod Zabljaka ce biti odblokirano na Vidovdan, 28. juna.  :102: :102: :102:

prenka

Quote from: Danilovgrad on January 31, 2012, 15:28:56 Vec ujutro oko 06h ce biti oblacno... Bez brige ljudi... Opusteno...Sto deblja oblacina do tamo 09h to manje sanse da T predje 3. Cima zatalasaju padavine... zbogom kiso, zbogom! onda krece trpaona u Danilovgradu!!! Naravno i nasem Glavnom gradu... Onda taj dosadni cetvrtak u pauzama sa snijegom... uuff... Po meni snijeg ce padati u Danilovgradu i Podgorici bez problema do 12h u podne zapravo.... Novi izlazi ce najvjerovatnije otjerati juzinu ili ce biti do granice mora i kopna, a ako tako bude za nas u unutrasnjosti nema problema, sta vise u petak nece raditi Osnovne i Srednje skole...zatvoren aerodrom Podgorica i Tivat vec u srijedu popodne... Zatvoreni i blokirani magistralni putevi sa sjeverom i prema Cetinju, jedini ka Sozini ce biti prohodan i to otezano... :79:
Selo Mala Crna Gora kod Zabljaka ce biti odblokirano na Vidovdan, 28. juna.  :102: :102: :102:
kako reziras majko sveta  :64:

Danilovgrad

Vidim licitiranje sa cm... pa ovako... Ako uzmemo u obzir karte i mm padavina i Dragicu kao parametar (a ne mora da znaci), i ako uzmem kao parametar vase prognoze za PG da ce biti oko 10cm u cetvrtak ujutro ja za na Danilovgrad tipujem na 25cm u cetvrtak ujutro... U petak ujutro, tj do petka u podne u DGD bez problema 40 cm... ako nastavi i ne bude juzine, nadam se padanju rekorda iz 2005. godine oko 60cm (naravno cifre zvuce nevjerovatno, ali nisu nevjerovatnije od modela koji nas sokiraju iz izlaza u izlaz) i stanje elementarne nepogode. Podgorica bi imala oko 25cm snijega do petka u podne...ako nastavi i u petak Podgorica ce imati rekord i nadam se oko 35cm snijega sto je fantasticno... Otom potom...  :79: :79: :79:

Danilovgrad
U cetvrtak 25cm
U petak 40cm

Podgrorica
U cetvrtak 12cm
U petak 25cm

Стенли

Odakle podaci za snijeg? hvala.  :75:

ehtelion

Quote from: Danilovgrad on January 31, 2012, 15:41:53 Vidim licitiranje sa cm... pa ovako... Ako uzmemo u obzir karte i mm padavina i Dragicu kao parametar (a ne mora da znaci), i ako uzmem kao parametar vase prognoze za PG da ce biti oko 10cm u cetvrtak ujutro ja za na Danilovgrad tipujem na 25cm u cetvrtak ujutro... U petak ujutro, tj do petka u podne u DGD bez problema 40 cm... ako nastavi i ne bude juzine, nadam se padanju rekorda iz 2005. godine oko 60cm (naravno cifre zvuce nevjerovatno, ali nisu nevjerovatnije od modela koji nas sokiraju iz izlaza u izlaz) i stanje elementarne nepogode. Podgorica bi imala oko 25cm snijega do petka u podne...ako nastavi i u petak Podgorica ce imati rekord i nadam se oko 35cm snijega sto je fantasticno... Otom potom...  :79: :79: :79:

Danilovgrad
U cetvrtak 25cm
U petak 40cm

Podgrorica
U cetvrtak 12cm
U petak 25cm

Moze li ovako....ako pogodis ovu prognozu, ja nikad vise necu prozborit rijec u prognozama i tvoja prognoza ce mi biti sveta. A ako ti promasis onda vise nemoj prognozirat. Moze li? U obzir dolaze podaci sa mjerne stanice.

Nikola

Hrvatsko primorje ceka snijeg,SW CG vec bi od jutra ugledao snijeg,pisite te prognoze u drugu temu zelje,ocekivanja....

winter

Znaci u PG ceka nas snijg veci od onoga iz 2005  :79: :79:

Fraka

Svako racunanje u centimetre je potpuno bez osnova i nemoguce.

Стенли

Mislim da su podaci sto se tice visine snijega obicno mlacenje, Danilovgradski bez uvrede. Ali, koliko ce njih koji cita shvatit to maksimalno ozbiljno. Skalaj malo.  :112: