News:

Omogućen je pristup forumu TAPATALK-om

Main Menu

Februar 2012.

Started by Miloš, January 27, 2012, 12:18:26

Previous topic - Next topic

Nikola

Bice interensantna prognoza HMZ sjutra do subote  :105: a i izlazi

Nikola

Dobre su karte,u pravo vrijeme,oznacavaju jasnu 0 na 850mb.

skener

Da,bice dosta toga jasnije sjutra,nadam se da ce izlazi biti dobri,a kao sto Nikola kaze bice jako zanimljiva prognoza HMZ

Gustav

Viđećemo ko će bit dežurni. Nije baš svejedno.

Stefan600

Dobro si to rekao Gustave.  :45: Ko bude dezurni, nece mu biti svejedno...
Februar 2012. :)

scepo

Bice svasta nadamo se da ce Ec ujutro popravit ovo sto ne valja i da nacrta trpaonu  :79:

Стенли

November 16, 2011, 19:22:29

Quote from: Stenli on November 16, 2011, 19:22:29
Imam dojavu za Podgoricu mjeseci Januar - Februar ...Snijega 37cm
Kolega mi je pominjao i Cetinje nesto,takodje mjeseci Januar - Februar ...Snijega 145cm
Za Niksic jos nista ne znam,al' ocekujem informaciju uskoro...

Nikola

Sto se Ec tice neka ostane ovakav do subote ujutru trpaona u PG,ako malo bude hladniji bice i manje padavina,logicno,ali znam nasu soluciju bolje i 5cm pa suvo no 17cm pa kisa,slazem se

edit: Stenli bices blizu   :63:

Dzoni

Auuuuuuuu  ne valja rabota, brzo juzina probija pa se bojim da od vrlo malo snijega u cetvrtak necemo imat nikakvu vajdu  :12:

Sa nestrpljenjem i nadom cekam sjutrasnje, nadam se bolje izlaze !

Stefan600

Brzo juzina probija u Pg? Nebih rekao, tesko . Po ovome cetvrtak i petak zagarantovan snijeg, a za dalje je pitanje...

Shody

Imam osjećaj da se varaju modeli, sve "škovace" (ensembli) GFS-a i EC-a daju ciklonu južno, što znači da južina ipak neće biti toliko izražena.
Bilo bi dobro kada bi stisklo noć prije na -10°C, pa nek onda pada i ledena kiša sasvim mi je svejedno  :120:

Idu izlazi na bolje, vidjet ćete. Ne griješe ensembli.

Stefan600

Ne, okle. Fraka i ja prosli put vjerovali u ensemble pred onaj front(nadali se da ce se pridruzit glavni modeli njima) i onda 3 do 4 dana prije sve ispari i sa ensembla i sa glavnih...hahah Toliko o njima  :102:

Nikola

Ovi 'sporedni' modeli ponistili jugovinu ali daju i manje padavina neki crtaju i -20C iznad PG na +144  :07: nestvarno

Stefan600

Ma to je sve moj Dzoni ludo... Tesko da se to moze ostvarit... Ali, ko zna..

Stefan600

Bilo bi mi milije da padne 10ak cm suvog snijega koji bi ostao jedno 5 dana na tlu nego 40cm koje bi posle dovatila obilna kisa i onda napravila poplave po ulicama.  :25:  :20: Ne treba mi to. A najvise bih volio(a i cini mi se da je to najbolje sto po ovim izlazima moze Pg izvuc) je da pocne sa snijeg cetvrtak, petak, subota i da onda ojuzi, pane malo kise i da snijeg ostane na tlu duuugo. (Koliko bi ga samo bilo, majko bozija). A najvise bi se tu obradovao broju sati sa konstantnim snjegopadom. Strava  :03:

Fraka

Auuu kakvi izlazi jutroos... GFS savrsenstvo, a EC ide na bolje... ne ogu sad da ocijenim, jes da je dubok ciklon ali izgleda manje juzine vuce

skener

Bolje su prognoze jutros,trebalo bi da bude snijega u pg,mada opet se glavnina padavina crta za petak i subotu... Yr.no ne gledajte uopste,oni pojma nemaju,ta prognoza nema veze ni sa cim

bole

a sto se radi sa kolicinom padavina u petak hahahaha 50mm za podgoricu,  

gfs  :45:

Nikola

Po EC ne bi probio jugo do petka vece,a Gfs ukinuo otopljenje  :79:

Po Gfs-u Pg bi imala 30cm ka od sale

Glavnina padavina petak,u subotu tokom dana prestanak padavina

Južina

yr.no prognozira kod mene snijeg na +4, kakva bi to bljuzga bila.  :28:

Miloš

Večeras četvrtak konačno ulazi u 96h, pa ćemo vidjeti šta će reći WRF i NMM. GFS i EC su rekli šta su imali, sad nam ostaje da vidimo kako će to obraditi modeli boljih rezolucija.

Nikola

Prognoza HMZ >>
"U četvrtak oblačno sa slabim snijegom, na primorju sa slabom kišom. U petak će biti znatno više padavina, u kontinentalnim predjelima se očekuje uglavnom snijeg i susnježica, a na primorju kiša, pljuskovi i grmljavina."

sanjin

Jel ovo greska za PG? Ujutru samo +2? Zar ne treba -2?

Fraka

GFS odrzava sanse i za primorje, a za PG trpacina 1. klase

Hm i produzava padavine, uz novo zahladjenje.. uz ovako obilne padavine, moze lako presnijezit... ima nade i za mene  :105: