News:

Koristeći Profile, Modify profile i Look and Layout možete promijeniti izgled foruma, odnosno izabrati neku drugu temu.

Main Menu

Svijet

Started by Cirius, November 24, 2009, 12:24:18

Previous topic - Next topic

vanja

Postavljen apsolutni rekord najhladnijeg mjesta na planeti:

http://rtcg.me/magazin/zanimljivosti/208089/najhladnije-mjesto-na-zemlji.html

-97 stepeni na Antartiku

sanjin

U Portugaliji za vikend +47.

sanjin

El Granado u Spaniji juce 46.4.

Niksic 3

milos555

vanja

pocela je sezona uragana:

vanja

zapadni pacifik i tajfun pod imenom mangkhut usao u petu kategoriju sa vjetrovima od 260 km/h i udarima od 315 km/h pritisak ispod 915 mbar
cudoviste, udarice u sjeverne dijelove filipina

putanja tajfuna:

trenutne oluje na pacifiku i atlantiku:

Dado

Fraka

E vala jesam jedno 15 uragana i tajfuna morao izbjegavat ovaj ugovor, djao ih ponio... eo i sad bjezimo

Nikola

Zanimljivo je zagrijavanje(fenomen) na 850mb u reonu Nica-Marsej koje modeli crtaju na +96h,Alpi i Atlancki AC odrađuju posao ali ne znam kako.

sanjin

U Tirani 31 stepen.  :26:

Nikola

U utorak obilan snijeg u veći dio Slovenije.

Miloš BP

Dok ne padne snijeg kod nas,makar uživo da ga gledamo preko kamere. U narednih par dana očekuje se obilan snijeg u Jackson Hole:Wyoming. Već lijepo pada.  https://youtu.be/K-F4CeVsWHA
Only black and white

Niksic 3

:45: :45: :45:
Amerikanci vazda profitiraju zadnjih godina,mogu misliti kako je kod njih idilicno kad snijeg pane u vece gradove :79:.Snijeg u New York,ee da mi je to dozivjeti :61: :60:.

Admin

Nešto mi se to i ne čini prelijepim... osim dok pada!

Mladen

Niksic 3

Dobra trpacina u Bukurest se ocekuje.Meni je taj grad fascinantan sto se tice klime,poredjena radi,Bukurest ima isto padavina koliko i Moskva,Moskva nikad nije imala metarski snijeg,najveci je bio 76cm,dok je Bukurest iz vise puta prelazio 100cm,Moskva se nalazi skroz sjeverno dok je Bukurest znatno juznije smjesten.Plus posle ovog snjegopada od 20-30cm koji ih ocekuje,posle toga ce biti ledara,i do -15c ce biti tamo.Uzivanje za snjegoljupce u glavnom gradu Rumunije. :03: :79:

Al3k5aNd4R

❄❄❄ --> Podgorica <-- | ❄❄❄ |My gallery on 500px | Mačka mala | ❄❄❄

sanjin

Bosna ce biti zatrpana ovih dana (kao i neki djelovi Srbije).

Evo kako je trenutno u Bihacu.

milos555

Ove zime, u Sloveniji, na Kredarici (2515 m) veoma loše stanje sa snijegom. Trenutno ga ima 30 cm, najviše je palo još u novembru, oko 50 cm. U ovo doba godine, redovno je dostizao makar 1 metar, a jedna od rekordnih visina je 7 m.

sanjin

Veliki snijeg u Njemackoj

sanjin

U centralnoj Australiji vec 12 dana zaredom temperature iznad 42 stepena.

vanja