News:

Koristeći Profile, Modify profile i Look and Layout možete promijeniti izgled foruma, odnosno izabrati neku drugu temu.

Main Menu

Morača

Started by Al3k5aNd4R, December 26, 2011, 01:34:25

Previous topic - Next topic

Admin

Kada je riječ o T vode na Morači nije previše bitno da li je to metar, dva ili tri ispod površine. Voda se toliko miješa da su vrlo izjednačene temperature na cijelom vertikalnom presjeku.
Inače sonda se postavlja otprilike na nivou minimalnog vodostaja, te ako je vodostaj 200 to znači da se mjeri na približno 2 metra ispod površine.

Mađo

Bogomi neznam baš.  :23:
Ja kad sam odio na Rieku Crnojevića da se kupam, topla je voda bila na prve pô metra do metar dubine. A dolje noge da mi káp ubije.  :07:

Admin

To su mi rekli hidrolozi i djelovalo mi je logično, jer u Morači dolazi do velikog miješanja vode.
Ima rijeka u kojima je tok spor i onih u kojima praktično imamo samo laminarno strujanje, a u Morači, kažu, ima puno turbulentnog kretanja.

Mađo

Svakako, to ne sporim,ali može i mora biti razlike makar nekoliko stepeni između površine vode i dubine od 2 metra.

Poređenja radi- nije ni Rijeka Crnojevića spora rijeka plus što ima mnogo virova u svom toku.

Tihi

Ovako je Moraca izgledala danas ispod Vezirovog mosta.Pogleda prema jugu.

U pravcu sjevera

Kada se voda povuce otkrivaju se ove surove stijene zanimljivog oblika.Jos malo i nece se vidjeti.

Crno jezero

Mali prozor

EagleS

Sa Milenijuma

Sa Vezirovog

The absence of evidence is not the evidence of absence

Admin

Ne čudi me da niko nije krenuo danas da slika Moraču, a imao bi šta vidjeti.
Od juče u podne, do danas u podne porasla je za više od 7 metara !
Trenutni vodostaj iznosi 1056 cm, što je 1.7 m ispod najvišeg zabilježenog vodostaja.

Admin

Za sat vremena Morača je u Podgorici porasla još 13 cm!
---
Još 12 cm.
U 13:15 vodostaj je bio 1081 cm!

vanja

Moraca u brijeg udarila sto bi se reklo. Slikah Zetu,Siraliju,Moracu i Ribnicu
Slike su na ovom linku: https://photos.app.goo.gl/471fekKenO8LuUk22

EagleS

Evo nocas ispod Malobrdsko-Zagorickog

skener

Na HS Zlatica vodostaj je od 18h u opadanju tako da ce vjerovatno opadati i na mjernoj stanici Podgorica, dok bodistaj Zete u Danilovgradu raste i dalje, nesto oko 970cm je trenutno

vanja

Ne stigoh juce, al eto barem ovo snimih. Moraca i Zeta :

https://www.youtube.com/watch?v=mkUgXHOckRw

EagleS

Izgleda da izlazimo opet na 10 metara, približno 975cm nešto prije 12h.

Admin

Morača za 24 sata porasla za 360 cm!