News:

Koristeći Profile, Modify profile i Look and Layout možete promijeniti izgled foruma, odnosno izabrati neku drugu temu.

Main Menu

I ciklus - komentari

Started by Admin, October 20, 2011, 00:52:00

Previous topic - Next topic

Madjo

Šareno, naravno osim snijega i padavina...

Fraka

No sto mene kopka, Ethelion druze dje vidje kisu u Pljevlja  :07:

Admin

Zamisli ako neki slučajem padne malo kiše u PV!
On će biti moralni pobjednik takmičenja.  :120:

Admin

A možda nije nevažno i što mu je drug sa planinarenja osmatrač na stanici u Pljevljima.  :75:

Madjo

Quote from: Fraka on November 09, 2011, 00:34:28 No sto mene kopka, Ethelion druze dje vidje kisu u Pljevlja  :07:

Wrf   :27:  Na osnovu njega je prognozira i Tmax za Pljevlja.

Transmat

Bogme sarene prognoze..  

Najvise me iznenadilo koliko su neki ljudi rizikovali..  (mozda bi to neko pomislio i za mene.)

Ali vjetar 5...   Kad znamo da recimo samo u ulzcinju moze biti 5..  ako se razduva, sto nije nemoguce po modelima.

T-min oko 3 stepena??  Kad znamo da moze da se spusta do 0 u Pljevljima jer ne bih rekaod a ce oblacnost mnogo uticati na minimalac u Pljevljima.

Tom, ehtelion, kisa u pljevljima....  hm.. koliko cesto tamo pada...

22 c U ulcinj...    Hm, ako dune sjever, Ok, znam moze da digne, ali moze i da lako ostane na 20.  Dok, tesko da ce do 23.5 tako da ne znam Milose zasto si se "pokrio" do 23.5 ?

Dosta, odoh da spavam .  :102:

Dzoni

Jedno jako korektno razmisljanje kolega !

Shody

Trasmate ubio si me u pojam s vjetrom. Nadam se da neće preko 8  :104:
I, stavio sam Tmin na 1.2C, što bi recimo trebalo biti dosta...

Jedino me brine što bi u Ulcinju moglo grunut preko 21.5  :13:

MAAAAAAAA kako bude biće  :106:

Fraka

Pa shody, ako vjetar u ulcinju bude 5 kako transmat kaze, temp ce bit 17, tako da jedno drugo iskljucuje...

Lukeni

E hebiga ja mislio da sam stavio +1 a ispade -1 za t-min.Nisam ni vidio krivi predznak. :78:
Ma nije ni važno,uvik kad nešto fulam bude tačno :05:
Taknuto maknuto!

Madjo

Prosječno je ovako prognozirano:

ULC 20.4
POD 20.2
PLJE 13.3
Vjetar 7.2
Tmin 0.5
Snijeg 0

Shody

Quote from: Fraka on November 09, 2011, 01:01:53 Pa shody, ako vjetar u ulcinju bude 5 kako transmat kaze, temp ce bit 17, tako da jedno drugo iskljucuje...
A šta ja znam kakav je položaj Ulcinja. Može bit i fen  :07:

Nikola

28 takmicara je prognoziralo slicno Tmax na Ulcinj i Podgoricu
Samo 9 takmicara je prognoziralo da Tmin bude negativna
30 takmicara je prognozirao da Tmax u Pljevljima nece prelaziti 15.0C inace ne dobijaju ili dobijaju negativan poen.
Ako vjetar bude 8 svi takmicari ce uzeti poen.
Znatno zanimljivije takmicenje od proslog kola,nestrpljivo cekam sjutrasnji dan tj.cetvrtak.Laka noc

Madjo

Može vjetar u Ulcinju lako doć do 5.Ako tamo bude 5 u Pg ga eto na 3 a u Pljevlja laganica 2 i to je 10  :08:
Ako je sjevernih pravaca on obično snižava temperaturu u Ulcinj, mada ni jugo ne podiže tamo koliko mi se čini...  :78:  

Fraka

Ja ne mislim da vjetar do 13h moze doc do 5.. trebalo bi kasnije tek da se raspuva, no vidjecemo, zanimljivo kolo, malo ce se rastrkat tabela..  :109:

Cirius

Quote from: Madjo on November 09, 2011, 01:06:18 Prosječno je ovako prognozirano:

ULC 20.4
POD 20.2
PLJE 13.3
Vjetar 7.2
Tmin 0.5
Snijeg 0

Ta prosječna prognoza prilično dobro izgleda,  s tim što će ovaj minimalac da bude zanimljiv ...   u noći ne bi trebalo da bude ni mnogo oblačnosti ni mnogo vjetra u mjestima koja su obično kandidati za Tmin,  moguće je da će ona ići i ispod ovoga ...    a vjetar u Ulcinju i Tmax u Pljevljima mogu da variraju usljed lokalnih razloga,  teških za prognozu.  Pljevlja imaju velik raspon moguće Tmax,  što se vidi u prognozama koje su poslali ljudi.  Vjetar u Ulcinju može,  kako pomenu Transmat,  i lokalno da duva dosta jako oko podne  (a i ne mora),  a jači termini kontinentalnih pravaca se očekuju tek kasnije popodne.  4 sigurna,  5 potpuno neizvjesnih bodova ovog puta:  nije žurka kao za vrijeme ciklona,  ali je osjetno teže nego prethodno kolo.

Madjo

Quote from: nikolA on November 09, 2011, 01:11:44 Ako vjetar bude 8 svi takmicari ce uzeti poen.

Neće El Ninjo. On je prognozira 12.

Quote from: nikolA on November 09, 2011, 01:11:44 Samo 9 takmicara je prognoziralo da Tmin bude negativna

11 takmičara je dalo negativne Tmin.

Quote from: nikolA on November 09, 2011, 01:11:44 30 takmicara je prognozirao da Tmax u Pljevljima nece prelaziti 15.0C

Netačno, 41 takmičar očekuje Tmax u Pljevlja ispod 15°C.  :77:  :77:  :77:

Madjo

Quote from: cirus on November 09, 2011, 01:20:02 Ta prosječna prognoza prilično dobro izgleda

Izgleda dobro, pogotovo za tebe  :05:  Kad bi bilo ovako ti bi imao ukupno odstupanje Tmax od samo 0.6 stepeni.  :109:

Shody

Ja sam prognozirao Tmax u Pljevljima od 15.2...
Dakle, nek dođe do 13.7 i meni dobro.  :112:

Nikola

Hvala na ispravci ali Madjo 41 takmicar jes igralo ispod 15.0C ali 30 takmicara je igralo gornji opseg da dobiju bod tj.1.5C greske ne prelazi 15.0C
Npr.PLJE 12.6 +2.4 od gubi bod ako Tmax preskoci 15.0

Madjo

Jasno.  :63:

Quote from: Madjo on November 09, 2011, 01:23:34 Izgleda dobro, pogotovo za tebe. Kad bi bilo ovako ti bi imao ukupno odstupanje Tmax od samo 0.6 stepeni.  :109:

A Rade bi imao ukupno odstupanje Tmax 0.7.
Ovo je definitivno kolo kad će on zablistat.  :27: :122:    :15:

Dzoni

Quote from: Shody on November 09, 2011, 01:23:37 Ja sam prognozirao Tmax u Pljevljima od 15.2...
Dakle, nek dođe do 13.7 i meni dobro.  :112:

Po meni vrlo tesko ce Pljevlja ici preko maximalnih 13 c !

Shody

Po meni, Pljevlja, bez greške idu na 14, ako ne i 15. Vidjet ćemo.

Dzoni

Madjo

Jasno je da će u Pljevlja bit osjetno svježije nego tokom prethodnih sunčanih dana.
E sad koliko to nebih znao.  :02:

Laku noć.  :39: :39: