News:

Omogućen je pristup forumu TAPATALK-om

Main Menu

I ciklus - komentari

Started by Admin, October 20, 2011, 00:52:00

Previous topic - Next topic

goga

Tako je Kecmi važno je druženje ... osim toga sutra kad sve utihne oko 13 biće njima hihhhi ....

Bura

Quote from: goga on November 02, 2011, 13:13:29 Tako je Kecmi važno je druženje ... osim toga sutra kad sve utihne oko 13 biće njima hihhhi ....

:45: :45: hi hi

Ma ovo mi je prva godina takmicenja, pa ne znam sve cake - nisam se ja jos uhodao....
Bolje gram nafake no kilo mozga.

Madjo

Quote from: goga on November 02, 2011, 13:13:29 Tako je Kecmi važno je druženje ... osim toga sutra kad sve utihne oko 13 biće njima hihhhi ....

:67:  Evo vjetar na 11 u 13h  :07:  Koliko će bit śutra ?

Fraka

Vjetar je do nedje 11 bio konstantan oko 6-7, onda ga je naglo raspuvao u Niksic.. valjda ne bude sjutra.. ipak je 5 m/s znacaajan vjetar

Nikola

Kako sam se zeznuo proslo kolo stavio Kolasin 11.7 a bilo 15.8 promasio vise od 3.5 i umjesto 8 uzeo 7.Sad nesto gledam i po danasnjem danu bi bilo oko 13 takmicara sa po 9 bodova s tim sto bi raspored bio potpuno drugaciji nego prosli put osim Rakun koji bi imao 9.
Ovo kolo je mnogo lakse nego proslo,kako nije neki jak ciklon bio da je teze, no bice i toga.

Miloš

Ja sam računao na minimum od 3m/s u Baru i Nikšiću, 2m/s na Žabljaku.
Evo današnje dobitne kombinacije:

BAR  20.7  0
NIK 17.5  0
ŽAB  13.4  0
Vjetar (Br+Nk+Za) 11
Tmin -4.1
SnZ  0

Da se moja prognoza odnosila na današnji dan, ostvario bih maksimalan broj poena, mada bih bio na samoj granici za Tmin i T na Žabljaku.
To ipak ništa ne mora da znači, sjutra je novi dan, dovoljno je da za nijansu bude drugačiji od današnjeg i da odu 2-3 boda.

Fraka

Niksic 1 m/s ... Zasto vjetar nedje oko 9-10 promijeni smjer i bude mnogo jaci?

AdriaticWeather

Opet zaboravio poslat...damn

Shody

Izgorit ću na vjetar, tmin možda i uhvatim ako okrene neki fen i spusti ispod -4.1

Bura

Trenutno Zabljak na 0.9°C .

Madjo

Polako padaju temperature  :81:

U 21.20 h :

Žabljak 0.7
Kolašin 0.9
Pljevlja 2.4
Cetinje 2.6

Quote from: Fraka on November 02, 2011, 18:23:11 Niksic 1 m/s ... Zasto vjetar nedje oko 9-10 promijeni smjer i bude mnogo jaci?

Lokalni vjetrovi.
Temperaturalne razlike između brda i kotline,različito zagrijavanje...

Miloš

Quote from: Fraka on November 02, 2011, 18:23:11 Niksic 1 m/s ... Zasto vjetar nedje oko 9-10 promijeni smjer i bude mnogo jaci?

Pri stabilnom (anticiklonalnom) vremenu dolazi do formiranja lokalnih cirkulacionih ćelija, nalik onoj kod strujanja kopno-more. Slična je situacija i sa Nikšićem, iako nije na moru. Do pojačanja vjetra dolazi zbog pojačavanja temperaturne razlike usled zagrijavanja kopna.
Važi to manje-više i za ostale gradove, ali Nikšić se izdvaja kad je intenzitet tog dnevnog vjetra u pitanju. On ujedno i spušta temperaturu. Zato je Tmax danas u Nikšiću zabilježena oko 12h, dok vjetar još nije bio toliko jak.

Bura

Objesnjenje strucnjaka  :03: :03:  :45: I ovo sam zapisao....

Fraka

Mislio sam da je tako nesto, hvala na objasnjenju, jos jedna pomoc pri buducoj prognozi  :109:

Nikola

U 22:20 Kolasin -0.9 Zabljak -0.8.Ako bude bez vjetra nocas Kolasin ponovo ide na -4 u 06H.

Dejo

Neke stanice broje i 25 sati u jednom danu  :116:

Miloš

Najniža temperatura u 7h izmjerena je u Kolašinu, -4.3°C.
Ovaj parametar su uspješno prognozirala 32 takmičara, dok su 3 takmičara zaradila negativan bod.

Admin

Po 2 poena na Tmin u prva dva kola zaradilo je 25 takmičara.

Dejo

U 9h

BAR  17.5 (-0.4 u odnosu na juče)
NIK 7.1 (-2.0)
ŽAB  6.8 (-1.6)

Vetar 4

Shody

10:50
BAR             20.0      
NIKSIC         11.0    
ZABLJAK      9.9      

Ako se ne varam, za Bar je normalna pojava da raste rapidno do nekih 11h a onda stagnira ili malo raste?

Miloš

U 10h:

Bar 20.4°C (+0.8°C u odnosu na juče)
Nikšić 12.4°C (-0.1°C u odnosu na juče)
Žabljak 10.0°C (-0.5°C u odnosu na juče)
Vjetar 5m/s (-1m/s u odnosu na juče)

Nikola

To je Shody 09:50  :45: inace Bar ako se ne varam mnogo topliji nego juce.

Nikola

Vjetar mi je prijatelj sad,ako posustane ode Bar na 23  :120: :07:

Shody

Danas će biti totalna pušiona... uhvatim li 5 bodova tučem se s nogom u guzicu  :114:

Nikola