News:

Koristeći Profile, Modify profile i Look and Layout možete promijeniti izgled foruma, odnosno izabrati neku drugu temu.

Main Menu

I ciklus - komentari

Started by Admin, October 20, 2011, 00:52:00

Previous topic - Next topic

Madjo

:67:  POzdrav  :112:  

Izgleda da neće bit baš "suvo" u četvrtak  :11:  

Bolje je tako, i zanmimljivije.  :63:

MeteoLaik

Madjo

...srednjeevropsko vrijeme.

MeteoLaik

Pretpostavio sam. Hvala.

Miloš

MeteoLaik

Transmat

sto je zagrmjelo u ove modele hmzs? ne "vrte" vec 4 dana?
Admine, kad ce to da popravi  Angel??

Miloš

Zbilja, bilo bi dobro da se to reguliše što prije...  :02:

Dejo

Da li je vreme na forumu relevatno za takmičenje, kod mene je bilo 12:10, i sad namestim u podešavanjima +2, pa je 14:10, a zapravo je 13:55  :35:

Admin

Ne Dejo, relevantno je UTC vrijeme + 2 sata. Nebitno je da li je zavodski server dobro namješten.
Inače moglo bi biti malo problema sa radom foruma ovih dana. Kao što ste možda primijetili ne rade ni modeli HMZCG. U toku je promjena sistema za klimatizaciju u zgradi zavoda, pa se posao odužio više nego što je planirano, a cluster ne smije raditi ako nema sistema za hlađenje.

Dejo

Sad je sve OK. Ne znam kakav je problem bio malopre  :77:

Admin

Nadam se da su novi takmičari pažljivo pročitali propozicije i da će sjutrašnji dan, do slanja prognoze, iskoristiti da postave pitanja koja im mogu razriješiti eventualne nedoumice.

Cirius

Baš nezgodno što ima problema sa modelima HMZCG ...   izgleda da će biti znatno manje bodova nego što je u početku izgledalo za ovo kolo     :77:    
Jutros je viđena lisica kod Crnog jezera kako jede vjevericu samo do pola  -  to znači da će tri dana kasnije osvanuti snijeg na Žabljaku  ....    

Admin

Ih, lako mi je za tebe kad su ti poznate i te alternativne metode za prognozu vremena.
Ne treba zaboravit ni da su ovce 21.09. spavale sa nogama podavijenim ispod sebe, ni da su dunje padale sa istočne strane u odnosu na stablo.

Cirius

Eh,  padale dunje s istočnog dijela krošnje  -  kiša u Kolašinu,  stara fora,  ali ...   jesu li se koliko kotrljale ?  Jer,  ako nema lokalne konvekcije,  skromne su te padavine ...

Admin

Kad smo već kod tih pomoćnih metoda u prognozi vremena jutros su se kokoti (pijetlovi) prije oglasili u Zeti (južno od Podgorice) no na Smokovac (predgrađe na sjeveru). Doduše u Zeti su se oglašavali po sistemu 2+2, a na Smokovac 3+1+1.
---
Poslije ovoliko informacija  :02: kome su karte uopšte potrebne?  :11:

ehtelion

interesuje me dje gledate one WRF i NMM (ako potrefih imena) mape sa visokorezolucijskim modelima za CG?

Madjo

:67:  :67:  :67:   Dobre su vi metode.

demijan

Admin

Quote from: ehtelion on October 25, 2011, 10:07:43 interesuje me dje gledate one WRF i NMM (ako potrefih imena) mape sa visokorezolucijskim modelima za CG?
Trenutno nigdje, jer ne rade. Biće za sledeće kolo, a moći ćeš ih gledati na http://www.meteo.co.me/misc.php?text=51&sektor=1

Transmat

Quote from: Admin on October 25, 2011, 10:07:12 Kad smo već kod tih pomoćnih metoda u prognozi vremena jutros su se kokoti (pijetlovi) prije oglasili u Zeti (južno od Podgorice) no na Smokovac (predgrađe na sjeveru). Doduše u Zeti su se oglašavali po sistemu 2+2, a na Smokovac 3+1+1.
---

Idem na neku zurku sjutra vece, aj posalji mi jedan litar toga sto si konzumirao jutros, posto bih bas da se provedem ;)

Transmat

Quote from: Admin on October 25, 2011, 10:56:56
Quote from: ehtelion on October 25, 2011, 10:07:43 interesuje me dje gledate one WRF i NMM (ako potrefih imena) mape sa visokorezolucijskim modelima za CG?
Trenutno nigdje, jer ne rade. Biće za sledeće kolo, a moći ćeš ih gledati na http://www.meteo.co.me/misc.php?text=51&sektor=1
Ovo su Angel i Admin zamutili. Da bi bilo zanimljivo prvo kolo.  :11:
Bice tesko veceras za neiskusne bez ovih provjerinih modela.

Admin

Prva prognoza je već stigla!

demijan

:47: kako je odigrao padavine?  :120:

goga

aaaaa ... tek kasno naveče nakon zumbe stignem pogledat ... valjda nebum preumorna ... ak niš drugo pošaljem odoka  :05: