News:

Koristeći Profile, Modify profile i Look and Layout možete promijeniti izgled foruma, odnosno izabrati neku drugu temu.

Main Menu

Jul 2011.

Started by Cirius, June 26, 2011, 14:49:41

Previous topic - Next topic

Bura

Ne mogu ja na osnovu smajlija da odredim sta si ti mislio.  :64:  Mozda bi mi znaci navoda pomogli....

Znaci ovaj tvoj post je bio cista za******ija........ A Madjo, Madjoni......... :120:
Bolje gram nafake no kilo mozga.

SnowHunter

Quote from: kecmi on June 29, 2011, 23:49:56 A je li bilo dosta kise i u ostalim primorskim gradovima CG ili samo u Baru????

Evo šta kaže statistički godišnjak CG:

Plus ''Ogimet'' veli da je u Ulcinju bilo 138.5mm, a u Tivtu 166mm padavina (Golubovci 147mm, Žabljak 168.5mm). Na moru je bilo 12-14 padavinskih dana (na sjeveru 15-16), ne znam koliko se to dopalo turistima i kupačima?  :122:

Bura

Quote from: SnowHunter on June 30, 2011, 00:28:49
Quote from: kecmi on June 29, 2011, 23:49:56 A je li bilo dosta kise i u ostalim primorskim gradovima CG ili samo u Baru????

Evo šta kaže statistički godišnjak CG:

Plus ''Ogimet'' veli da je u Ulcinju bilo 138.5mm, a u Tivtu 166mm padavina (Golubovci 147mm, Žabljak 168.5mm). Na moru je bilo 12-14 padavinskih dana (na sjeveru 15-16), ne znam koliko se to dopalo turistima i kupačima?  :122:

VELIKA HVALA SNOWHUTERU  :45: :45:

Madjo

Ada nego. Ovi iz Redinga se o jadu zabaviše da pogode kakvo će vrijeme bit uz svu tehniku, a ne ja maloumni pod Lovćen planinom s jednim kišomjerom  :63:          :67:

Evo što sam jednom bio napisa u Klimatologiji, na ovo sam ja mislio  :81:

Quote from: Madjo on March 28, 2011, 11:46:44 Mart mjesec, treći u nizu sa deficitom padavina u čitavoj Crnoj Gori. Pred kraj mjeseca Berane mjeri jedva 12 mm padavina(prosjek je 63 mm), Buva 24.6 mm a prosjek je 140 mm  :07: Cetinje mjeri ovog mjeseca 116 mm,tri put manje od višegodišnjeg prosjeka koji iznosi 355 mm. Najbliži prosjeku je vjerovatno Žabljak sa 61.6 mm (prosjek 108 mm) ....
Možda se stvari malo poprave noćas i sjutra, ali teško da će dostić prosječnu sumu,generalno gledano.
Nameće se pitanje oćemo li imati kišovitiji april ili maj mjesec od prosjeka ?

Stefan600

Po sadasnjim izlazima EC-a, od 6 jula se naslucuje porast temperature svakodnevni, gdje bi cak mogli da idemo i do 38,9,40?  :32:  :28:
Februar 2012. :)

Simke

Fino ce da natopi narednih dana,od 6.jula suvo i temperature preko 35

Kimi

GFS kaže da se u nedelju ujutro očekuje potop u Crnoj Gori  :77: :77:

Miloš

Konačno na vidu ciklon koji bi mogao da donese konačno dobre padavine u cijeloj Crnoj Gori. Krajnje je vrijeme da opišemo ciklon Stanku.  :45:

Cirius

...   a svaki julski i avgustovski ciklon je dar s neba     :105:

evo samo jedna nmm  razglednica,  sta se ocekuje u nedjelju ujutro :

Simke

Quote from: cirus on July 01, 2011, 16:18:26 ...   a svaki julski i avgustovski ciklon je dar s neba     :105:

evo samo jedna nmm  razglednica,  sta se ocekuje u nedjelju ujutro :

Pripremi camce  :11:  stvarno dobre padavine izmedju subote i nedelje i nedelju ujutru

Simke

Danas izlazi potvrdjuju nevrijeme,Eta,Gfs,Coamps,Ensemble,padavine idu i preko 15 l,ali to ce biti lokalno od 5 pa preko 20 sve zavisi od mjesta

Madjo

U neđelju izgleda da neće bit kiše na jugu Crne Gore

Bura

MADJONIIIIIII !  Sta pricas to??? :34: :34:

Miloš

Vjerovatno je mislio na nedjelju u toku dana. A u toku naredne noći i u nedjelju ujutru će je biti sigurno, samo je pitanje gdje će koliko da padne.

Bura

Znam znam, ali gledao sam na weather2umbrella da ce i tokom dana biti kise, na w2u GFS najavljuje padavina i do 37 mm u Baru.

Miloš

Najrealnije je da očekuješ 10-15mm, ali ništa od 0.1mm pa čak do 50mm nije isključeno. Takve su konvektivne padavine. Evo Fraka je naveo tipičan primjer u aktuelnim.

Stefan600

:04: Prognoza kaze: Temperatura od srijede u svakodnevnom porastu, pa se krajem sedmice moze ocekivati veoma toplo vrijeme...  :27:
Februar 2012. :)

Cirius

Jos par svjezih dana  (narocito sjutra,  moze biti i padavina),  a od cetvrtka krece nas stari poznanik,  talas iz sjeverozapadne Sahare    :13:    
Za vrijeme vikenda ce nad nama biti africka vazdusna masa sa ocekivanih  ~ 22'C  na  850 hPa,  sto ce,  racunajuci jos veoma visoko Sunce i duge dane prve polovine jula,  dovesti temperature u Kazanu do blizu cetvorke,  u najmanju ruku.  Ljeto je oklijevalo,  startovalo dosta kasno,  imalo vrlo svjez pocetak jula,  ali sad stize u oklopu i naoruzano do mezosfere     :28:
Ako imate nekih poslova/obaveza koji zahtijevaju dug boravak preko dana u gradu,  hodanje,  cekanje na otvorenom itd,  preporucljivo je pozavrsavati ih do srijede ..

ehtelion

vazda volim procitat tvoje komentare. bio bi dobar prognozer u epic sci fi svjetovima:) (sto ne znaci da si los u ovom realnom:)

Bura

A ova kisa sto najavljuju za sjutra, broji li nam se kao ciklon? Na redu je Todor......  :120:

mare mare

Pozdrav svima. 8.7 dolazim u Petrovac. Moze li neko da mi akze kakvo vreme se ocekuje? I da li je voda prijatna za kupanje?
Hvala vam unapred

Bura

Mare mare, kao prvo, dobrodosla nam  :03: !

Za period od 7. jula ocekuje nas suncano i veoma toplo vrijeme sa temperaturama vazduha ( u Petrovcu ) do 32 stepena. Moguce je malo kise u subotu.

Temperature mora juce su se kretale od 21 stepen u Tivtu pa do 24 u H. Novim, Baru i Petrovcu, ali postoji mala mogucnost da ova danasnja kisa malo ohladi vodu, ali nista narocito. Ja sam inace juce bio na moru, pretopla, sasvim prijatna za kupanje.

Veliki pozzzzzzzzzzz, ako bude mjenjanja prognoza, javljamo, a ti udji jos koji put kod nas na forum da bi znala  :112: :112:

mare mare

Hvala vam za dobrodoslicu i za informaije  :45:  :03:

Bura

Nista, i drugi put  :03: :03:

Miloš

Od petka nam stiže Sahara, prvi pravi tropski talas ovoga ljeta.  :13: Mada, već za nekih nedjelju dana se nazire nova promjena vremena, nego još je to daleko da bismo išta precizirali.