News:

Omogućen je pristup forumu TAPATALK-om

Main Menu

Jul 2011.

Started by Cirius, June 26, 2011, 14:49:41

Previous topic - Next topic

Miloš

Da, to je hladni front koji će prouzrokovati ciklogenezu kad preskoči Alpe.

Bura

Jel se ovo neka kisa sprema i za nedelju uvece?
Bolje gram nafake no kilo mozga.

Cirius

Tesko je za nedjelju reci jos konkretno,  ali i jutrosnji izlazi potvrdjuju da smo citav sljedeci period pod dosta svjezom masom,  za ovaj dio godine   :27:    izdrzati jos danas i sjutra    :101:  
Zapravo,  ako se potvrde ovi izlazi,  mislim da ce ovo biti jedna od hladnijih trecih dekada jula koje smo vidjeli    :33:

Miloš

Turisti bi me ubili da me čuju, ali jedva čekam promjenu vremena koja dolazi u toku noći između utorka i srijede, i potrajaće!  :27:

Bura

Quote from: Miloš on July 18, 2011, 11:49:08 Turisti bi me ubili da me čuju, ali jedva čekam promjenu vremena koja dolazi u toku noći između utorka i srijede, i potrajaće!  :27:

Aaaaaaa, i ja isto. Ja tu noc ne spavam-cekacu kisu. I neka potraje, malo da nas okrijepi.

Madjo

Potvrdio Ecmwf promjenu vremena  :109:
Još śutra izdržite vrućinu  :53:

Cirius

To ce biti Todor,  jedna od ljespih stvari koje su se mogle desiti krajem jula    :111:   Mogli bi danas ili sjutra da ga otvorimo u Ciklonima  (Milos je vec postavio dosta materjala o njemu ovdje).  Jos ljepse je,  kako pomenuse i Milos i Madjo,  sto ce ovo biti trajnija promjena i u sljedecim danima je vjerovatno obnavljanje ciklogeneza juzno od Alpa usljed prodora sa sjevera ...   ako budu uzastopni i povezani trajnim nestabilnostima u tom regionu,  mozda ih pridruzimo Todoru,  iz prakticnih razloga ?    :78:
Its coming ....      :08:

Madjo

Slažem se Ciruse.   :45:

Rade

Simke

Tako je Madjo,Ec potvrdio znacajnu promjenu vremena.Evo nesto gledan i Gfs daje promjenu cak i kisu u srijedu jacu na primorju.Posle ovih pustinjskih dana pred nama je duzi period svjezijeg vremena,u cemu se slazem sa cirusom sto nije karakteristicno za trecu dekadu jula.
I sve ide u prilog nekom mom vise nagadjanju da nece prelaziti 40 ovog ljeta,no dobro   :122: gledam kako je mocan ovaj oblacni sistem sa centom u Britaniji.

Simke

Потисак кроз нове Северноатлантског право на средњем Медитерану тако да чак и са лошим временским о Италији, вероватно "воз" од Атлантика поремећаја долази од Севера до Југа Мостли од севера ка централним и јужним регијама, посебно Јадранско . УПОЗОРЕЊЕ: могуће појаве и снажног интензитета са градом и ветром ударе у вези са. Температуре даљи пад испод сезонског просека и скоро 'свуда.
Ovo je prevod italijanske prognoze od 25 do 28 jula.To je jos daleko ali bas da vidimo hoce li biti u pravu.

Bura

Uh Simke, ja citam ovo i vec pomislih jeli ovaj covjek normalan, sta ovo pise.

Dobro je sto si ispod stavio objasnjenje.  :05:

Vzno je da ce kise biti!

ehtelion

...од Севера до Југа Мостли од севера ка...

hahahahaha, jeste da je of topik ali je presmijesno, meni bar.

on topic,  5. avgusta, temperatura ce bit 37,3 u Podgorici.

vanja

ljudi moze prognoza za sjutra tokom dana i predvece za kucke planine,rikavacko jezero tj kad pocinje kisa???

Bura

Pa trebalo bi negdje oko 1-2 poponoci. Nek neko pomogne!!!  :30:

vanja

Quote from: kecmi on July 18, 2011, 22:39:12 Pa trebalo bi negdje oko 1-2 poponoci. Nek neko pomogne!!!  :30:

ma ok ok tako sam i ja mislio da nema nista preko dana osim mozda lokalnih pljuskova i grmljavine sto je gore vrlo moguce

Bura

Pa moguce je ipak su to planine, ali mislim da je veoma mala vjerovatnoca za kisu.

Miloš

ESTOFEX stavio visok stepen upozorenja za nevremena u Crnoj Gori, naročito na području Boke:

Stefan600

opaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!  :111:  :110:
Februar 2012. :)

Madjo

:02:  Stanjio je posljednji izlaz EC padavine i mogućnost za neka nevremena,logično.
Ali jesam napunio baterije na Fudžicu i čekam srijedu, no dok ja dođem s rabote milion posto će se razvedrit   :30: :30:

Michael2

Pozdrav ljudi,
samo da vam se zahvalim na uspešnim prognozama, kvalitetnim diskusijama i da vam kažem da sam vas pratio sve vreme dok sam bio na odmoru, koji sam i produžio zbog povoljnih vremenskih prilika. Savetujem prijateljima koji se spremaju na primorje obavezno prate vaš forum.

Bura

Quote from: Michael2 on July 19, 2011, 10:25:11 Pozdrav ljudi,
samo da vam se zahvalim na uspešnim prognozama, kvalitetnim diskusijama i da vam kažem da sam vas pratio sve vreme dok sam bio na odmoru, koji sam i produžio zbog povoljnih vremenskih prilika. Savetujem prijateljima koji se spremaju na primorje obavezno prate vaš forum.

:03:  :03:

Miloš

Hvala Michael!  :45:

Što se tiče zadnjih izlaza modela, ciklonska aktivnost koja bi nastupila od sutra bi se produžila u nedogled, možda čak i do kraja jula. Uslijedio bi period vremenskih prilika veoma neobičajen za jul, već obično kako bude u prvoj polovini juna ili u septembru. Ne bi to bio onaj zimski ili jesenji ciklon sa svakodnevnim obilnim padavinama, ali bi se često smjenjivali periodi kiše i suvog i sunčanog vremena, a temperature bi bile niže od normale za ovo doba godine, uglavnom 25-27°C.  :08:
Šou kreće noćas! :105:

Bura

Quote from: Miloš on July 19, 2011, 10:37:51 Što se tiče zadnjih izlaza modela, ciklonska aktivnost koja bi nastupila od sutra bi se produžila u nedogled, možda čak i do kraja jula. Uslijedio bi period vremenskih prilika veoma neobičajen za jul, već obično kako bude u prvoj polovini juna ili u septembru. Ne bi to bio onaj zimski ili jesenji ciklon sa svakodnevnim obilnim padavinama, ali bi se često smjenjivali periodi kiše i suvog i sunčanog vremena, a temperature bi bile niže od normale za ovo doba godine, uglavnom 25-27°C.  :08:

:12: :12: Placem od srece! Hvala za ovu prognozu, samo da se ispuni. Znam da ce nam sezona bit crkotina al sto cu......

Cirius

Quote from: Michael2 on July 19, 2011, 10:25:11 Pozdrav ljudi,

Hvala !

Quote from: Miloš on July 19, 2011, 10:37:51 Što se tiče zadnjih izlaza modela, ciklonska aktivnost koja bi nastupila od sutra bi se produžila u nedogled, možda čak i do kraja jula. Uslijedio bi period vremenskih prilika veoma neobičajen za jul, već obično kako bude u prvoj polovini juna ili u septembru. Ne bi to bio onaj zimski ili jesenji ciklon sa svakodnevnim obilnim padavinama, ali bi se često smjenjivali periodi kiše i suvog i sunčanog vremena, a temperature bi bile niže od normale za ovo doba godine, uglavnom 25-27°C.  :08:

Yep !  Odlican izlazi,  podsjecaju na onaj prije par dana ...   stvarno bi za trecu dekadu jula ovo bio vrhunski scenario !  Kakva banja ...
Analize pominju solidnu mogucnost formiranja  supercelija kao i sqall line linije oluja duz fronta,  sa kojima se povezuju i tornada i pijavice (pomenuo Milos vec),  s tim sto bi u nasim krajevima te pojave ipak bile slabijeg do umjerenog intenziteta od onih  "filmom proslavljenih"    :114:    Its party time !      :105: