News:

Omogućen je pristup forumu TAPATALK-om

Main Menu

Geofizičke i srodne nauke

Started by Cirius, May 26, 2011, 13:34:18

Previous topic - Next topic

Стенли

Ne valja stvarat paniku ,ali opet se cuje huka tacno ispod Danilovgrada i mrdne se tlo mrvicu.. nevjerovatno sta se desava, kakva noc.  :119:

prenka

Quote from: Stenli on November 13, 2012, 01:31:16 Ne valja stvarat paniku ,ali opet se cuje huka tacno ispod Danilovgrada i mrdne se tlo mrvicu.. nevjerovatno sta se desava, kakva noc.  :119:
zezas stenli?  :32:

EagleS

a mora bit, smirivanje tla nakon jačeg zemljotresa,
The absence of evidence is not the evidence of absence

Стенли

Quote from: EagleS on November 13, 2012, 01:40:06 a mora bit, smirivanje tla nakon jačeg zemljotresa,

Slazem se, a i vec sam cuo to od par ljudi u komsiluku.. jer je cijeli grad na ulice bio izasao..

prenka

Quote from: Stenli on November 13, 2012, 01:42:17
Quote from: EagleS on November 13, 2012, 01:40:06 a mora bit, smirivanje tla nakon jačeg zemljotresa,

Slazem se, a i vec sam cuo to od par ljudi u komsiluku.. jer je cijeli grad na ulice bio izasao..
To treba dozivjeti ,ta huka neda mira glavama vjerujem  :34:

vanja

Quote from: Stenli on November 13, 2012, 01:42:17

zezas se da se izlazilo na ulice??? mada  vidjeh stan preko puta mene izadjose svi...ladno. pomislih, nisu navikli ljudi

Стенли

Jeste Vanja kako nije..Pa ogromna huka je bila, kao da propadas u zemlju kao da se sve cijepa ispod tebe.. a sve se trese, i sta ce ljudi bez od muke svi trk napolje, sjecaju se zemljotresa od prije 30 godina, ne ponovilo se.. I bilo je konstantne huke pola sata nakon toga..  Mislim da ima stete sigurno nedje.. Treslo je junacki.. Djeca se prepala

EagleS

meni je zgrada na stjenovitoj podlozi pa se sami zemljotres prenosi dosta jako,

ps. danas je Njegoš rođen !

Стенли

Mozda nije bas ovakvim komentarima mjesto u ovom topicu, ali eto da dodam da je nevjerovatna bila pomama od zivotanja.. pascad su trcala lajala i zavijala,jezivo!

ehtelion

ja sam se probudio kad je bio prvi ili drugi, vidio da trese i kad se smirilo nastavio da spavam. nisam imao osjecaj da je nesto jak.

milos555

Sinoc je zaista dobro zatreslo!  :52: Ja sam bio budan,kad sto odjednom poce da se trese...okinuh se zamalo,i izadjoh na balkon,samo se cuje kako se prozori tresu,tutnjava...  :104:

winter

Cirius

Komentarisanje pojedinačnih zemljotresa može ići u  off topic    :81:    

Nikola

Nista strasno i potpuno normalno.
Najjaci zemljotres kod nas moze imati 7 stepeni po rihteru i izaziva materijalne stete,ali su rijetki jednom u 100-200 godina.Poslednji jaci bio je 1979.Znaci oko 2050-2080 mozemo ocekivati slican.
Hladjenje zemlje je spor proces,ali u dalekoj buducnosti zemljotresa ce biti sve manje i bice sve slabiji.
Evo kako zemljotres nastaje :81:

Fraka

Sve je to prosjek Nikola, moze i danas, a moze za 200 godina.. trusno podrucje je trusno uvijek..

EagleS

Pogledajte koliko zemljotresa u posljednih para dana na području turske,

a i kod nas tačno linija od nikšića pa preko albanije do grčke

Fraka

A nije to nista novo, svakodnevno su zemljotresi u Grcku i Tursku...

EagleS

Quote from: Fraka on November 14, 2012, 12:44:41 A nije to nista novo, svakodnevno su zemljotresi u Grcku i Tursku...

e to je tačno ali ovaj put osim grčke i turske, imamo crnu goru i italju kao i jedan zemljotres u jadransko

Стенли

I jutros je bio zemljotres jacine 2.3 rihtera i na dubini od 7km ,na istoj poziciji kao  i onih noci.. Znaci da se zariste jos uvijek nije smirilo.. Ovaj zemljotres je takodje osjetila vecina gradjana Dg.

http://www.seismo.co.me/Lista_zemljotresa.htm

Nikola

Cirius

Otkrivena nova vrsta galaksija,  "green beam galaxy" :

"A new galaxy class has been identified using observations from ESO's Very Large Telescope (VLT), the Gemini South telescope, and the Canada-France-Hawaii Telescope (CFHT). Nicknamed "green bean galaxies" because of their unusual appearance, these galaxies glow in the intense light emitted from the surroundings of monster black holes and are amongst the rarest objects in the Universe."

Opširnije   :81:             http://www.eso.org/public/news/eso1249/

EagleS

Fraka

4.5 rihtera u Dalmaciji, blizu Sinja...

Mađo

Quotepotres kod očinića
Zemljotres jačine 3.9 Rihtera između Budve i Cetinja

Seizmološki zavod Crne Gore je u 17.13 sati registrovao zemljotres srednje jačine sa epicentrom 2 km južno od Očinića (Crna Gora).

Ośetilo se dolje u Radanoviće.  :27:
U taj momenat sam vozio viljuškar sa kabinom i nalazio sam se na visini od oko 7-8 metara.Itekako je drmalo i nije bilo svejedno,barem mene !  :01: Palete robe i regali su se šetali lijevo-desno po cenat-dva, a sve je trajalo možda tri sekunde.