News:

Omogućen je pristup forumu TAPATALK-om

Main Menu

April 2011.

Started by Madjo, March 31, 2011, 22:18:24

Previous topic - Next topic

Madjo

Ne može se znat.
Biće kako Bog naredi.  :17:

Cirius

Quote from: stefan96 on April 20, 2011, 11:52:58 Sta mislite kako nas vrijeme ceka oko 1. maja?  :48:

:03:    dvoje meni bliskih ljudi se vjencavaju na taj dan,  a od vremena zavisi da li cu da im priredim  jedan veci vatromet  (to mi je hobi)  za tu priliku,  tako da cu pomno pratit' situaciju za 1. maj ovdje Stefke,  tj izgleda da cemo pratit' zajedno    :72:      
Sad je jos to daleko,  mada vec pocinjem da bacam pogled na GFS-ova  "prorocanstva"  za taj period.

Bura

Mislim da sam cuo prije neki dan da najavljuju kisu oko 28.-29. aprila......  a onadi suncano
Bolje gram nafake no kilo mozga.

Simke

Narednih dana toplo sa poslijepodnevnom kisom i grmljavinom standardno za Cg posebno za vikend

Stefan600

Vidjecemo ovo za vrijeme. A zna li ko kako ce se kretat temperatura mora?  :120:
Februar 2012. :)

Bura

Ode li nam Danilovgradjanin u Barselonu? Od cetvrtka ove nedelje sto solazi najavljuju duzi period suncanog i toplog vremena.

Miloš

U utorak sve izvjesnija promjena vremena koja će donijeti pad temperature i padavine u većem dijelu zemlje, ali već narednih dana ljepše, mada ne treba isključiti lokalne pljuskove sa grmljavinom.
Bilo bi dobro da u Baru padne nešto kiše, inače će ovo biti jedan od sušnijih aprila od kad se vrše mjerenja. Nadmašiće čak i ekstremno sušni april 2007. godine, kad je palo 12mm ukupno.

Stefan600

Kako je krenulo ljetos nece prelazit 35stepeni! Taman da temperatura podje gore, dodje neki hladni vazduh i sve pokvari... Evo 3 puta se to do sad desava... Pih!  :75:

vanja

Quote from: stefan96 on April 23, 2011, 14:59:53 Kako je krenulo ljetos nece prelazit 35stepeni! Taman da temperatura podje gore, dodje neki hladni vazduh i sve pokvari... Evo 3 puta se to do sad desava... Pih!  :75:

:05:

polako stefane tek je april pri kraju...ovo je odlicno vrijeme  :62:

Bura

Quote from: Miloš on April 23, 2011, 11:56:12 U utorak sve izvjesnija promjena vremena koja će donijeti pad temperature i padavine u većem dijelu zemlje, ali već narednih dana ljepše, mada ne treba isključiti lokalne pljuskove sa grmljavinom.

TO!

Stefan600

Tek April?-Ovo je Podgorica... Odje mora da ugrije...

Rade

Kad se mogu očekivat grmljavine ?

Nisam odavno fotografisao munje...

Bura

Milslim da su moguce u utorak.....

Stefan600

Kako su se ove padavine priblizavale, cini mi se, da im se pomalo smanjivala kolicina, tako da po meni, nema sanse preko 2-3 mm za utorak... Vjerovatno krajem nedjelje moze biti jos nesto, ali isto tako nezapazeno...  :64: Ovaj April ostace bez vecih padavina. (Samo se bojim da nam se sve to ne nadoknadi u maju?!-Ne daj boze!)

Bura

Mislim da ce bit preko 2-3mm,  jer najavljuju sve do subote svakodnevne pljuskove i moguce grmljavine.....

Stefan600

Preko 2-3 mm ce bit vjerovatno do kraja nedjelje...  Ali kazem za utorak(PG). Primorje ce vise padavina dobit...

Bura

Aaaaaaaaaaa....... Neki najavljuju da ce bit 7-8, a neki ni 1 mm....

Miloš

Biće 10-ak mm u Baru u utorak minimum, a poslije toga ništa nije sigurno. Biće promjenljivo sa lokalnim pljuskovima, a sa njima se nikad ne zna đe će da zakače, a đe neće.

Madjo

Zamarat se sa brojanjem litara nema potrebe.Glavno je da ulazimo polako u vlažniji period,valjda će se makar poneđe bit ublažena aprilska suša. Na redu je ciklon Marko, sa juga Sredozemnog mora uz okludovani front.

Kasnije će se formirati više centara low polja, moguće su nestabilnosti...Uglavnom period pred nama biće svježiji i vlažniji.

Sloj na 700mb visine crta da će se ciklon sa centrom držati Sredozemlja,podaleko od naših krajeva, čini mi se da će upravo južni krajevi i Primorje najbolje proć po pitanju količine padavina.  :78:

Bura

Oko koliko sati bi nocas kisa pocela u Bar. Uzeljeo sam je se pa da je docekam.... :03:

Cirius

Madjoni mozes komotno prebacit' ovoga Marka kojeg si upravo "opjevao" u ciklone,  samo vidji kad ces ga smatrat' zavrsenim,  jer nestabilnosti,  svjezija masa i visinska low polja ostaju tu i tamo da se motaju danima posle utorka ..
Stize osvjezenje    :03:

Miloš

Da, koliko sam gledao, nestabilno bi trebalo da bude sve do subote, uz moguće pljuskove u cijeloj zemlji.