News:

Koristeći Profile, Modify profile i Look and Layout možete promijeniti izgled foruma, odnosno izabrati neku drugu temu.

Main Menu

Off topic kamp

Started by Cirius, February 01, 2010, 17:24:34

Previous topic - Next topic

Mađo

A ti mi znaš jučeranji što je dobro za to   :76:   :11:

Niksic 3

Cuo sam iskustva jebi ga. :11:

staracfoco

Sretoh jutros onoga srećka ,koji očitava podatke u klimatološkoj stanici, i on reče da je AMS u Beranama postavljena, da su svi radovi završeni a da ja tražim neku šifru da bih mogao da pristupim podacima. Na moje pitanje zašto na sajtu HMZ još uvijek izbacuju podatke koje on i onaj drugi srećko očitavaju na staroj opremi dao mi je neki nesuvisli odgovor, koji ja nijesam razumio. U svakom slučaju on tvrdi da smo dobili "najmodeniju AMS" zajedno sa Cetinjem. Može li Dušan (a ko drugi?) da provjeri ovu priču?

staracfoco

Fala ti Aquaria ali je ova Mađova spikerka data u realnom vremenu a ova tvoja je od 2009. Volio bih da vidim kako sada izgleda.

Aquaria

Hahaha a ništa sad - bila je aktuelna par godina, pa je, izgleda, našla drugi angažman koji ne uključuje prognozu  :22:

Bura

Lijepa dojava staracfoco. Nadajmo se da će makar s tih novopostavljenih, najmodernijih AMS, slanje podataka biti automatizovano. Jer, ovi podaci koji su dosada stizali se pod svaki pojam mogu podvesti izuzev pod pojam "redovnost". Izuzetak je naravno legendarni Šavnik koji šalje podatke pa i da je 2 metra snijega i ne znam ni sam kakav kijamet, a i Rožaje tu spadaju.  :45:
Bolje gram nafake no kilo mozga.

Mađo

Mene oduševljava čoek iz Šavnika.  :121: Da se ja pitam,njemu bih dao na korišćenje jednu AMS a sve to upriličit sa jednom posjetom i bogami sa malo para.  :83: Da ima što od ovoga Zavoda...

Admin

T-com ima neke ozbiljnije probleme sa svojim servisima, te stoga ne funkcioniše ni slanje podataka sa automatskih meteoroloških i hidrološkig stanica!

Admin

T-com je ponio svoju opremu iz Zavoda, jer već fuže vrijeme ne mogu da obezbijede kavalitetan prenos podataka sa razlišitih automatskih stanica. Da li će popraviti ili zamijeniti opremu, ostaje da se vidi.

Mađo

Čuš ne mogu da obezbijede internet,a što je to  :55: :07:

Admin

Trebaju neki posebni ruteri jer se radi o različitim meteorološkim i hidrološkim stanicama. Stanice se veoma razlikuju, a pri tome se neke nalaze u kanjonima, dolinama... pa je princip slanja podataka vrlo raznolik.

Mađo

Kako to rješavaju u svijet zaboga?

Admin

Vjerovatno unificiraju opremu, imaju cijele službe koje su zadužene da održavaju tu opremu (a ne pojedinca kojem uz sva ostala zaduženja pripada i ta obaveza) ili pak sa nekom kompanijom sklapaju komercijalne ugovore o održavanju. Vjerovatno imaju i bolju podršku od provajdera...
Pretpostavljam i da ne moraju prolaziti proceduru javnih nabavki u trajanju od par mjereci, pa i više, za nabavku senzora, kabla, modema... bilo čega što je iz nekog razloga  van funkcije. Bolje da ne govorimo o sredstvima koja se dobijaju za pomenute namjene.

Niksic 3

Kakav kraj u Bratislavi, Piksi sa 25 metara za 1:1 u 95-om, naprijed Sutjeska :109:.

Mađo

Admin

Potpuno sam zaboravio.   :02:
Izvanredan rezultat, no najtežio dio posla tek treba odraditi.

vanja

jbnti kakva golcina u zadnji sekund utakmice....gasenjee !!! svaka cast za sutjesku :121:

Nikola

Srećan nam Dan državnosti  :43:

Niksic 3

EagleS

The absence of evidence is not the evidence of absence

niksicki

На многа љета.

Mađo

Branko najavio naćas između 20 i 40 litara kiše...  :67: 

Miloš

Quote from: Mađo on July 13, 2019, 22:05:02
Branko najavio naćas između 20 i 40 litara kiše...  :67:

Za Bar ga ubode u cenat  :27: :109:

Mađo

Quote from: Miloš on July 13, 2019, 12:54:13
Za Bar ga ubode u cenat  :27: :109:

Jedva je i za Bar pogodio.Preuveličao je,po ko zna koji put, prognozu i napravio od miša međeda.  :16:
Narod je isprepada.I poslije se čudimo što nema vjere u naše prognoze.  :23:

Neozbiljno i neprofesionalno.  :81:
https://www.vijesti.me/vijesti/drustvo/video-meteorolog-branko-micev-o-nevremenu-koje-se-ocekuje-u-crnoj-gori

Koliko je bilo nevremena,recimo zimi, u Boki koje nije ni nagovijestio ni on niti niko od meteorologa.Pa koliko je bilo fortuna recimo u Nikšiću,ljetnjih, koje su donosile iz cuga po 50-60 pa i preko 100 litara kiše,gráda i olujnog vjetra.
Da ne pominjem śever i skoro svakodnevna lokalna nevremena u ljeto prošle godine.

Odakle mu pravo da se bavi nowcasting-om, kada nemamo nijednog radara koji pokriva našu državu? Na osnovu čega je bazirao ovu gorenavedenu kratkoročnu prognozu, na osjećaju ili ?  :07:

Loše, neozbiljno, neprofesionalno, i netačno.  :46:

Koliko je ljudi očekivalo kišu i nevrijeme, pa su,recimo, mogli juče popodne da očiste svoja dvorišta/imanja i zapale travu i granje? Eto požara po Crnoj Gori koliko oćeš.

Aquaria

Možda će ispasti da sad branim HMZ, ali nekako mislim da je Direktorat za vanredne situacije taj koji je unio pometnju. HMZ je izdao upozorenje, što je i očekivano kao i svaki put kad naiđe neka nepogoda, a na ostalima je da li će to dići na viši nivo ili ne. Sve je ovo posljedica izostanka slične reakcije od prije par dana kad su Bar i Ulcinj pretrpjeli štetu, a vjerovatno i straha od sličnog što je zadesilo Italiju i Grčku, što od grada, što od poplava. Opet, Micev se u saopštenju i ogradio, nije da je rekao da će se baš to desiti u tolikoj mjeri, već samo šta se može očekivati na zahvaćenom području. A upravo zbog nedostatka radara je teško i biti baš toliko precizan, pa reći neke relevantnije podatke. Ovako je samo i mogao da nagađa.
Ne znam, možda i griješim  :03: