News:

Koristeći Profile, Modify profile i Look and Layout možete promijeniti izgled foruma, odnosno izabrati neku drugu temu.

Main Menu

Off topic kamp

Started by Cirius, February 01, 2010, 17:24:34

Previous topic - Next topic

Transmat

Quote from: cirus on August 18, 2011, 20:21:01 @ Transmat,  imamo razloga da vjerujemo da Sanjin nije spam,  pa je neprikladni dio posta uklonjen.

Hahahaha, a dobar si  :122:

vanja

ovaj prodje Monfisa opet....okle nadje snagu na kraju nevjerovatan je...pao federer, pao nadal...sad sa berdihom u polufinale....sprdnja sto radi covjek

Miloš

Nema Đoković apsolutno nikakvu konkurenciju u zadnje vrijeme!  :45:

sanjin

Quote from: vanja on August 20, 2011, 04:10:28 ovaj prodje Monfisa opet....okle nadje snagu na kraju nevjerovatan je...pao federer, pao nadal...sad sa berdihom u polufinale....sprdnja sto radi covjek
Izgledao je prilicno smoreno u prva dva seta.A imao je i probleme s ramenom.

sanjin

Na kojoj nadmorskoj visini se nalazi Biogradsko jezero a na kojoj Ivanova Korita? I koliko su udaljeni km od Podgorice?

Fraka

Biogardsko na 1100, a Ivanova korita 1300 (zaokruzeno).. kolko moze bit od pg do ivanovih korita vazdusne.. mozda 25-30 km.. a od pg do biogradskog.. 70 km tako.. ovo mozda nisu tacni podaci ali tako mi je to u glavu nekako :D

Stefan600

Nisam siguran, ali mislim da do biogradskog putem ima oko 80km
Februar 2012. :)

Lukeni

Nakon restarta windovsa sjeti ose lozinke za ovaj forum :109:
Trebalo mi vremena al nemojte zamjerit starcu  :78:
Odoh malo pogledat šta ima. :72:
Jesen će brzo :121:

Stefan600

Bura

Quote from: Lukeni on August 20, 2011, 14:59:31 Nakon restarta windovsa sjeti ose lozinke za ovaj forum :109:
Trebalo mi vremena al nemojte zamjerit starcu  :78:
Odoh malo pogledat šta ima. :72:
Jesen će brzo :121:

Lukeniiiiiiiiii !  :121:

Gledam na vas hrvatski forum, nesto nema mnogo visokih temepratura tamo?
Bolje gram nafake no kilo mozga.

Madjo

Quote from: Lukeni on August 20, 2011, 14:59:31 Jesen će brzo :121:

A gotovo je ljeto. Ovo su zadnji izdisaji  :27:   :63:   :11:

Neka si malo navratio do nas   :47:

sanjin

Stefan600

Ne odobravam ovo, nikako. ALi mora da ni ovaj ni bio sasvim cist.  :67:

Stefan600

Ovaj nije pri sebi.  :01:

Fraka

Ovaj je malo dijete za chrisa sharmu i dani andradu

ehtelion

ovaj je jedan od najboljih penjaca na planeti trenutno samo ste se ne takmici.

Quote from: Fraka on August 23, 2011, 02:28:33 Sad sa voznje gliserom po bokokotorskom zalivu.... tako mali prostor a velike razlike u temperaturi na odredjenim mjestima... od svjezeg do gotovo neprijatnog fena... moram istaci da imam osjecaj da veliki dim koji se nadvio iznad kotora bar malo podize temperaturu.. Inace preplivao sam verige po mraku, niko drugi nije smio da udje u more od straha  :119:

pravi sa bajron:)

Fraka

Haha, tako pocinje svaki film Jaws, mlada, pripita omladina se kupa po mraku haha  :37:

vanja

Quote from: Danilovgrad on August 23, 2011, 18:01:31 Ne razumijem pojednice da opet proganaju moje postove i sa fizickim dokazima... Nevjerovatno... T pada polako, to je bio vrhunac za danas..

dakle, mjeris u nekoj prostoriji ili iznad betona ili iznad trave nebitno sa dzepnim plasticnim ne standarnim termometrom  za svakodnevnu upotrebu koji na pjaci kosta ne preko 3 eura. vrlo mi je tesko da povjerujem da mjeri pravu temperaturu. ok,vjerovatno je presla danas u danilovgradu 40 stepeni ali tvoj dokaz nije vrijedan pomena... da ne kazem nesto grublje. tj koolko god se trudio, dosta ljudi te ne uzima za ozbiljno zbog "zimskih ispada

sanjin

Shvatam,ali ja ne pricam o temp. na suncu nego u hladu.
U hladu u centru PG je ovih dana bilo  preko 40 (mjerio 40.4 na terasi,2 m iznad tla). Sta mene briga sto je kod zgrade HMZ-a mjereno 39.8? I ja mogu izaci na vr' Doljana na neku livadu (u hladu) i tamo bi vjerovatno bilo 37-38....

ehtelion

kad bi imali ovakvu stanici i to mjerili, onda bi vam povjerovali. Nije mi jasno kako se pouzdate i kunete u podatke koje vam je dao uredjaj od 3 eura. Danilovgrad, postavi taj tvoj mjerac pored stanice u Danilovgradu, pa da vidimo kako ce se pokazati. Moze li tako?

Cirius

Zna se da grad generalno dodaje i do par stepeni na osnovnu temperaturu vazdusne mase,  ali ...   U gradskom mikrolokalitetu T u hladu varira svakih sto metara u usljed milion okolnosti,  isto tako i brzina vjetra itd.  Ne bi dobio dvije iste informacije iz grada.  Koju bi prijavio ?  Svuda u svijetu se temperature mjere na utvrdjeni nacin,  da bi se podaci mogli analizirati,  uporedjivati ...   kao prevashodno podaci za meteo upotrebu;   neki dobijeni drugacijom metodologijom bili manje upotrebljivi.   Sto se tice podataka dobijenih amaterskom opremom,   naravno da nije zgorega imati neki svoj termometar,  narocito ako znamo neka osnovna pravila o mjerenju T,  ali on mjeri samo lokalne uslove,  a i njih ne mjeri bas precizno.  
Moze covjek dati svoje podatke  (kao i utiske)  o vremenu,  ali bi se trebao ograditi da je to info sa njegovih instrumenata ....    i nije nuzno da slika instrument kao dokaz,  jer on to nije.  Ako je covjek iskren,  to je dovoljno.  Ako nije,  moze proprzit' termometar u mikrotalasnoj ili ga o'ladit' u frizideru ...   mada bi bio potreban zaista poseban mentalni sklop da daje pogresne podatke o vremenu na jednom meteo sajtu.

ehtelion

slazem se. Zato se zovu i zvanicna mjerenja, i kasnije sluze za uporedjivanje podataka  dobijenih sa upravo istog lokaliteta. Bilo bi prelijepo da svako od nas ima svoju meteo stanicu i da ti podaci idu onlajn u realnom vremenu. Tek bi onda mogli da poredimo podatke iz razlicitih djelova grada.

Fraka

Ovaj, gdje bi se mogla kupit ovakva mini stanica?

sanjin

Quote from: cirus on August 23, 2011, 19:58:18 Zna se da grad generalno dodaje i do par stepeni na osnovnu temperaturu vazdusne mase,  ali ...   U gradskom mikrolokalitetu T u hladu varira svakih sto metara u usljed milion okolnosti,  isto tako i brzina vjetra itd.  Ne bi dobio dvije iste informacije iz grada.  Koju bi prijavio ?  Svuda u svijetu se temperature mjere na utvrdjeni nacin,  da bi se podaci mogli analizirati,  uporedjivati ...   kao prevashodno podaci za meteo upotrebu;   neki dobijeni drugacijom metodologijom bili manje upotrebljivi.   Sto se tice podataka dobijenih amaterskom opremom,   naravno da nije zgorega imati neki svoj termometar,  narocito ako znamo neka osnovna pravila o mjerenju T,  ali on mjeri samo lokalne uslove,  a i njih ne mjeri bas precizno.  
Moze covjek dati svoje podatke  (kao i utiske)  o vremenu,  ali bi se trebao ograditi da je to info sa njegovih instrumenata ....    i nije nuzno da slika instrument kao dokaz,  jer on nije.  Ako je covjek iskren,  to je dovoljno.  Ako nije,  moze proprzit' termometar u mikrotalasnoj ili ga o'ladit' u frizideru ...   mada bi bio potreban zaista poseban mentalni sklop da daje pogresne podatke o vremenu na jednom meteo sajtu.
Ok ali to onda nije realna temp. u gradu. Trebalo bi naglasiti da je u centru bilo koji podiok vise.